Kööginõu
üht head muistset piparkoogi retsepti
maiasmokk 02. detsember 2014, kl 05.18 |
nõuanne 02. detsember 2014, kl 09.45 |
Sellest retseptist saab umbes 1 kg tainast.
300 g suhkrut
3/4 klaasi vett
125 g margariini
1 tl peenestatud nelki
1/2 tl kaneeli
1/2 tl ingverit
1/4 tl kardemoni
1 tl sidrunikoort
1 muna
1 spl hapukoort
1,5 tl 30% äädikat
0,5 kg jahu
1 tl söögisoodat
Glasuuriks: 1 munavalge
3-4 dl tuhksuhkrut
1/2 tl sidrunimahla
Kuiva keedunõusse panna 200 g suhkrut, lasta sulada ja pruunistada (segada puulusikaga). Valada ettevaatlikult kuum vesi peale. Keeta kuni kogu karamellistunud suhkur on lahustunud. Lisada ülejäänud 100 g suhkrut, keeta aeg-ajalt segades paras paks siirup (umbes 20 min). Võtta tulelt ära, jahutada veidi, lisada margariin ja maitseained. Segada, kuni margariin on sulanud. Jahutada veidi. Lisada segades hapukoor, äädikas, munad, soodaga segatud jahu.
300 g suhkrut
3/4 klaasi vett
125 g margariini
1 tl peenestatud nelki
1/2 tl kaneeli
1/2 tl ingverit
1/4 tl kardemoni
1 tl sidrunikoort
1 muna
1 spl hapukoort
1,5 tl 30% äädikat
0,5 kg jahu
1 tl söögisoodat
Glasuuriks: 1 munavalge
3-4 dl tuhksuhkrut
1/2 tl sidrunimahla
Kuiva keedunõusse panna 200 g suhkrut, lasta sulada ja pruunistada (segada puulusikaga). Valada ettevaatlikult kuum vesi peale. Keeta kuni kogu karamellistunud suhkur on lahustunud. Lisada ülejäänud 100 g suhkrut, keeta aeg-ajalt segades paras paks siirup (umbes 20 min). Võtta tulelt ära, jahutada veidi, lisada margariin ja maitseained. Segada, kuni margariin on sulanud. Jahutada veidi. Lisada segades hapukoor, äädikas, munad, soodaga segatud jahu.
Lisa postitus