Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
kuidas kasutada pizzakivi?
 
tuulika 02. august 2017, kl 18.45
Sai see kivi siis 2 päeva tagasi Maximast koju toodud. Asusime teismelise pojaga kohe katsetama. Esimene kord kuskilt instruktsioone eriti ei lugenud, teada oli vaid niipalju, et kivi tulevat aeglaselt soojendada. Panin pizza külmale kivile, veidi riivsaia alla. Ahjus soojenes kerkis ja küpses kokku ca 45 minutit. Ilmselgelt oli see taktika kohutav, kuid pizza muidu täitsa hea, ainult et keeldus kivi küljest lahkumast. Suure noaga sai kuidagi ära lõigatud, pool põhja jäi kivi külge, pärast leotasin lahti.
Teisex katsex sai internetist uuritud ja kivi enne 45 minutit soojendatud. Pizza tegin valmis sellele kaasas olnud ümmargusele metallist alusele ja sinna jahu alla. Seekord keeldus pizza metallaluselt lahkumast, mingist kivile libistamisest polnud juttugi. Lõpuks puust pannilabidaga lükkasin-sonkisin kuidagi kuumale kivile, tainas ja kate segamini ja känkras. Ära kuidagi sõime, kuid tulemus oli halvemgi kui esimesel katsel.
Andke palun head nõu, targemad!
 
viimasele... 03. august 2017, kl 07.25
...et "pitsakivile" ei panda mingit jahu vaid määritakse "kivi" õliga üle ja siis tõstetakse peale algul taigen ja siis muud koostisosad ja ahju..ka leiba ahjus küpsetades pannakse leivapäts toore kapsalehe peale ennem kui labidaga ahju lükatakse...kapsaleht käib alla leivapõhja tuhaga määrdumise eest..
 
tupsu 10. august 2017, kl 20.17
Kõik oleneb temperatuurist, see peab ikka korralikult kõrge olema. Linnas elektripliidiga ca 200 kraadi juures jäi ka kivi külge kinni aga maakodu puupliidi ahjus on kõik ok - kuumutan kivi pisut ahjus, siis peale taigen ja kate. Valmis ca 7 minutiga. Õliga eelnev kokku määrimine sõltub sellest millisest materjalist kivi on valmistatud, kallimaid naturaalmateljalidest ei määrita, sest kivi peab jääma poorseks, et niiskust imada.
 
näiteks nii 21. august 2017, kl 15.32
Mina teen elektriahjus, kuvi kuumutan enne ka no umbes tund kõige kõrgemalt temp. Pitsa panen koos kattega kattega küpsetuspaberile ja tõstan ahju ... mingi aja, no ütleme 5 min nöödudes, lihtsalt lükkan kahvliga pitsat ja tõmban paberi alt ära, siis pitsa küpseb kivi peal lõpuni ja ei jää kinni ja ei määri kivi mitte millegiga ka enne.
Kuntha Kinthe 27. jaanuar 2020, kl 18.42
1) Kivi ei määrita õliga.
2) tehke, või laske teha suur vineerist labidas, millega pitsa tõsta ahjus kivile. Siis saate õige asja.
3) kivi tuleb tõesti enne kuumaks ajada. Peetripitsa ahjudel olen näinud lausa 300 kraadi termomeetril, niiet tehke omad järeldused.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!