Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Friikartulid
 
hädapätakas 05. juuli 2008, kl 14.38
Tere :)

Mul on suur mure. Olen nimelt täiesti algaja köögis ning tahaksin nõuannet friikartulite tegemise kohta. Õigemini tahaks teada kui kaua ning mis kraadi juures neid ahjus plaadil küpsetada?
Vaatasin pakendilt ning seal oli kirjas, et kuumas õlis 4-5 minutit. Aga see ei käi ju ahjus plaadil tegemise kohta?

Suur tänu juba ette ära kõigile abistajatele!
 
kokk 05. juuli 2008, kl 14.50
vaata kui servad hakkavad pruunikaks tõmbuma ongi valmis, süüa soovian kohe, sest kui nad veidikenegi juba jahtuma hakkavad tekib neile mingi küünlarasva taoline kiht ümber
 
tutuu... 05. juuli 2008, kl 14.53
pane plaadile, riputa peale, pisutõli jasega kõik omavahel korralikult läbi, parem isegi kui raputad kõik kilekotis läbi õliseks ja plaadile, ahi sel ajal juba soojas nii,umbes 225 kraadi peal ja ssiis ahju kuni pruunistuvad, kogulugu.
 
t 05. juuli 2008, kl 15.18
kui sul on pakendil, et õlis, siis järelikult ei ole need kartulid ahjus küpsetamiseks mõeldud ja kui seda teed, saad mingid kuivanud junnid.
 
hädapätakas 05. juuli 2008, kl 15.28
Jeerum küll :S
Aga seda päästa ei anna kuidagi, et need normaalsed tuleksid? Näiteks äkki veel võid juurde lisada?
 
grissy 05. juuli 2008, kl 16.58
Mina teen tavaliselt niimoodi: kartulid pannile(külmutatult ikka), piserdan õliga, maitseaineid natuke (sool,pipar,küüslaugupulber vm mis sulle meelepärane on)-aga ainult natukene, hiljem saad vajadusel juurde lisada, siis segad korralikult läbi, et maitseained ja õli oleks kartulitel võrdselt jaotunud. Edasi eelkuumenenud ahju (kui pakendil pole kraade kirjas, siis mina olen pannud ca 225) ja u 15-25 min. Aeg oleneb kartulite paksusest ja missuguselt need sulle kõige rohkem meeldivad-kui ikka krõbedad ja kuldsed, siis ikka u 25min. Aga kindlasti korra sega ka neid!
Ja pole hullu midagi, et õpetuses ahju kohta midagi ei mainita. Üldiselt ei saa midagi aia taha minna. Kui kahtled, proovi ju enne väiksema kogusega, aga sel juhul arvesta kindlasti natuke vähesema ajakuluga!
 
k 05. juuli 2008, kl 19.33
Ja osad on veel eelküpsetatud, osad suisa toored.
Mina ostan eelküpsetatud - need sobivad hästi ahju.
Ka tavalise praepanni peal olen teinud, siis küll rohkem praekartuli moodi jäävad.
 
www 05. juuli 2008, kl 23.24
ma ei pane kunagi õli, milleks,aga ahi peab küll see moment kui ahju paned hästi kuum olema siis keerad alla, natukese aja pärast maitseainet peale ja väga head krõbedad kartulid jäävad
 
kokk 06. juuli 2008, kl 19.19
õli pole vaja ja maitseained pannakse valmis friikatele!
 
l 08. juuli 2008, kl 02.42
mina teen alati lihtsalt nii et segan plaadil maitseainega ära, küpsetuspaber on all. vaatan et ühtlaseks oleks laiali plaadil. panen kuuma ahju. umbes 20min on ja välja võttes on ilusad maitsvad friikad olemas.
 
Tagumikuke 26. märts 2015, kl 17.01
Ma ei oska midagi öelda
 
tagumikuke 26. märts 2015, kl 17.02
Ahah ma pervert
 
lisaja 28. märts 2015, kl 09.45
Kõik friikad on eeltöödeldud, sest toores kartul läheb läbikülmudes magusaks.A mina panen ka ahjuplaadile, soola ja kõik. Reeglina on nad juba rasvaga koos.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!