Kööginõu
Friikartulid
hädapätakas 05. juuli 2008, kl 14.38 |
Tere :)
Mul on suur mure. Olen nimelt täiesti algaja köögis ning tahaksin nõuannet friikartulite tegemise kohta. Õigemini tahaks teada kui kaua ning mis kraadi juures neid ahjus plaadil küpsetada?
Vaatasin pakendilt ning seal oli kirjas, et kuumas õlis 4-5 minutit. Aga see ei käi ju ahjus plaadil tegemise kohta?
Suur tänu juba ette ära kõigile abistajatele!
Mul on suur mure. Olen nimelt täiesti algaja köögis ning tahaksin nõuannet friikartulite tegemise kohta. Õigemini tahaks teada kui kaua ning mis kraadi juures neid ahjus plaadil küpsetada?
Vaatasin pakendilt ning seal oli kirjas, et kuumas õlis 4-5 minutit. Aga see ei käi ju ahjus plaadil tegemise kohta?
Suur tänu juba ette ära kõigile abistajatele!
kokk 05. juuli 2008, kl 14.50 |
tutuu... 05. juuli 2008, kl 14.53 |
t 05. juuli 2008, kl 15.18 |
hädapätakas 05. juuli 2008, kl 15.28 |
grissy 05. juuli 2008, kl 16.58 |
Mina teen tavaliselt niimoodi: kartulid pannile(külmutatult ikka), piserdan õliga, maitseaineid natuke (sool,pipar,küüslaugupulber vm mis sulle meelepärane on)-aga ainult natukene, hiljem saad vajadusel juurde lisada, siis segad korralikult läbi, et maitseained ja õli oleks kartulitel võrdselt jaotunud. Edasi eelkuumenenud ahju (kui pakendil pole kraade kirjas, siis mina olen pannud ca 225) ja u 15-25 min. Aeg oleneb kartulite paksusest ja missuguselt need sulle kõige rohkem meeldivad-kui ikka krõbedad ja kuldsed, siis ikka u 25min. Aga kindlasti korra sega ka neid!
Ja pole hullu midagi, et õpetuses ahju kohta midagi ei mainita. Üldiselt ei saa midagi aia taha minna. Kui kahtled, proovi ju enne väiksema kogusega, aga sel juhul arvesta kindlasti natuke vähesema ajakuluga!
Ja pole hullu midagi, et õpetuses ahju kohta midagi ei mainita. Üldiselt ei saa midagi aia taha minna. Kui kahtled, proovi ju enne väiksema kogusega, aga sel juhul arvesta kindlasti natuke vähesema ajakuluga!
k 05. juuli 2008, kl 19.33 |
www 05. juuli 2008, kl 23.24 |
kokk 06. juuli 2008, kl 19.19 |
l 08. juuli 2008, kl 02.42 |
Tagumikuke 26. märts 2015, kl 17.01 |
tagumikuke 26. märts 2015, kl 17.02 |
lisaja 28. märts 2015, kl 09.45 |
Lisa postitus