Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
seljankapõhi
 
ylle 20. veebruar 2006, kl 12.34
Kuidas teha seljankapõhjast suppi?Mida ja kui palju lisate?
 
seljanka 20. veebruar 2006, kl 12.47
Ostsin Tartust ka prooviks seljankapõhja. Tahtsin proovida ja kiirema vastupanu teed minna. See konkreetne põhi oli aga väga hapu ja vürtsine. Ei maitsenud ! Nii, et kel vähegi võimalik soovitan valmistada eelnimetatud supp ikka ise või siis äärmisel juhul proovida purgisuppi ja lisada sinna komponente juurde.
Aga kes aga vürtsisemat ja haput ei põlga siis ostetud põhjale võiks juurde lisada igasugust lihakraami (vorst, sink, praeliha jms.) ja ka sibulat täiendavalt juurde praadida.
 
nupp 20. veebruar 2006, kl 14.18
Üldiselt ka ostsin seda ainult purgisupile lisaks kui oli vaja suuremale seltskonnale seljankat teha.
Aga ise sellest suppi teha polegi proovinud, ilmselt suures koguses liha ja kui eelkirjutaja ütles, et hapu oli, siis lisaks ka suhkrut. Ja hapukurki ja oliive ka.
 
seljanka 20. veebruar 2006, kl 21.09
ei ole miski purgisupp.
Seljanka - ülejääkidest valmistet ülimaitsev supp, eriti pohmakaga peale minev, retsept salajane, saadav aint kokkuleppelistes kohtades.kes abi vajab, email jätku.
 
Teen nii 20. veebruar 2006, kl 22.28
Ja väga kiire ja lihtne ja kusjuures maitsev!
Kogused vastavalt soovile ja võimalustele,siin orjent.
Õli poti põja,sibulad peale,lasta haududa siis vorstid singid ribadeks ja sibula peale panna ja lasta kaane all haududa,siis tomatipasta,mida kangem seda parem supp tuleb.Nüüd ära enam kaant peale pane lase sellel kõigel nats aega praadida,seejärel kurgilõigud peale ja põhi ongi valmis.Kui kohe supiks tahad teha siis vesi või puljong peale ja keema lasta.Kui maitseb siis ka viinerid ja oliivid ja hapukoor ka!Maitsev,proovi!
 
. 21. veebruar 2006, kl 18.46
mina keedan kartulitükid mingi 10 mintsi pehmeks ja siis lisan selle põhja (mida poes müüakse) sinna juurde, siis pudistan veel grillkana lisaks ja vbolla mingit sinki ja valmis ongi. keedan ka nii 20 mintsi, et maitsed seguneksid.
mu meelest on sibul seal põhjas ju olemas ja pasta ka.
hapukoor pärast veel taldrikus peale ja
 
. 21. veebruar 2006, kl 18.47
mingi puljongikuubiku panen ka ikka, kui kartuleid keedan. keedangi puljongis kartuleid. ja üldse ma teen ikka sellise 3 liitrise poti seda suppi. sest see läheb iga soojendamisega vaid paremaks. mitu päeva sööme ;)
 
no tere tore! 22. veebruar 2006, kl 22.48
Kesse siis seljankasse kartuleid paneb!? Ikka lihakraami nii et supp paks. Ja korralikku põhja pole ise ka mingi kunst teha ega võta ka märkimisväärselt aega. Õlis rohked sibularattad klaasjaks, marineerit või hapukurgi tükikesed juurde, võib pisut porganditükke ka lisada, siis lahkelt tomatipüreed ja purustet tomatit. maitsestada. Oliivid, sidrun - see on juba maitseasi. NB! Alati kasuta mitsestamisel ka suhkrut!
 
Puljonigikuubik 23. veebruar 2006, kl 13.35
Punjongikuubikud on igasugu nitriteid ja nitraate tulvil täis, see on tervise tapmine.
Keetke lihtsalt ise oma puljongid. Väga mõnus on keeta puljongit kiirkeetjas. MInul on kiirkeetja - selles keevad isegi kondid pehmeks. Lasen tavaliselt umbes tund keeda ja puljong missugune!! Seda on hea kasutada kastmepõhjadeks jne. Mingi kuubik ei asenda seda. Soovitan osta kiirkeetja e. kiirkeedupoti. Suur abimees köögis.
 
getu 07. september 2015, kl 15.12
Kõik puljongikuubikud ei ole tervisele kahjulikud. On ka ökokuubikuid. Kesse viitsib seda puljongit keeta?
 
anne 08. september 2015, kl 14.20
Kust sa sinna supi sisse siis seda mitut sorti liha saad,kui ise puljongit ei keeda? Ja mis viitsimine see on, puljong keeb ise, vahepeal vaata või telekast oma seebiseriaale. Puljong valmis, on kohe olemas ka lihad, millega seljankat vääristada. Ikka mitut sorti, vanasti öeldi, et seitset sorti lihakraami läheb õigesse seljankasse. Ainult viineriga pole ikka õige seljanka, kuigi ka viiner, suitsuvorst ja sink võivad lisaks olla. Põhi käib aga jah nii, nagu ülevalpool kirjeldati. Kartuleid mina selle supi sisse ei pane, kartulitega on mingi koduse seljanka värk.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!