Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
kurki purki
 
Peeter K 12. september 2015, kl 17.39
Tere postitan siia esimest korda ja loodan möne asjaliku vastuse ka saada?! Kui kurk ära keeta koos tilli ja sibulaga? Söstralehed- äädikakaga lähevad hiljem muidugi. Kas on lootust, et pärast süüa ka aitab? Täname tähelepanu eest.


Parimatega soovides: Peeter K
 
OhSaIssand 12. september 2015, kl 18.11
Miks sa need kurgid keema panid?
 
Peeter K 12. september 2015, kl 18.25
Algklassides öpetatakse seda, et lause tuleb läbi lugeda. Ja kui aru ei saa siis peab teist korda veel läbi lugema!
 
OhSaIssand 12. september 2015, kl 18.53
Mul pole veel algharidust, aga süüa aitab küll, püreena.
 
Hylda 12. september 2015, kl 19.00
esimese postituse kohta võib ehk andekski anda, et see nii metsa poole on. Kui kurgid ära keedad saad keedetud kurgid ja need ei aita süüa. Minu isiklik arvamus asjast. Teistel inimestel muidugi võib olla vabalt ka teistsugune arvamus.
 
gurmaan 12. september 2015, kl 19.16
Viska komposti, küll vihmaussid ära söövad.
 
?? 12. september 2015, kl 19.31
Peeter K Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Algklassides öpetatakse seda, et lause tuleb läbi
> lugeda. Ja kui aru ei saa siis peab teist korda ve
> el läbi lugema!

"Kui kurk ära keeta koos tilli ja sibulaga?"

Mitu korda seda lauset lugema peab, et aru saada midagi muud, kui et Peeter keedab kurke??

Omalt poolt võin lisada, et pole eluski söönud keedetud kurke ja loodan, et ei pea iialgi sööma ka. Olen suht kindel, et selline asi küll süüa ei kõlba.
 
No saame aru, et 12. september 2015, kl 20.05
inimene idioodi järjekindlusega ei soovi tutvuda KÜMNETE teemade ja SADADE postitustega, mis puudutavad kurkide marineerimist, hapendamist või soolamist siin foorumis!! Laiskvorst sihuke! :(
 
OhSaIssand 12. september 2015, kl 20.36
Kopeerisin sulle siitsamast teemast:
maila
15. juuli 2015, kl 10.25


minul on lihtne retsept:
liitrise purgi täitmiseks läheb 12 kurki ehk 800 grammi kurki ja 2 supikat suhkrut 2 supikat soola 2 supikat äädikat.
kui lisan 2 supikat sinepit siis tulevad sinepikurgid
kui lisan hoopis 2 supikat mädarõigast tulevad mädarõikakurgid
kui lisan 2 supikat tšillit tulevad tšillikurgid
jne jne

meie perele ja kõikidele tuttavatele meeldivad kõik variandid väga


Retsept
14. juuli 2015, kl 18.34


2 kg kurke, mitte üle 12 cm pikad
1,2 l vett
1,5 spl soola Mitte dessertlusikatäit!
1,5 spl suhkrut
2 spl 30% äädikat
15 g tillivarsi koos seemnetega, lehtedega
20 g mustsõstralehti
2 küüslauguküünt. Võib pooleks lõigata
Võib lisada 2 mm paksuse paar mädarõika juurikatükki
Võib lisada 3 mm paksused 3 tšillipipra tükki

Kurgid pesta külmas vees, võib hoida (jää-)külmas vees
üle öö.
Purgi põhja puistatakse (jaota purkide vahel ära) pestud ja peenestatud lehed-till-küüslauk, jm, 2 m-s lehte jäta peale, kaane alla panekuks.
Kurgid topi purki vertikaalselt, püstipidi.
Keev marinaad valatakse ettevaatlikult kurkidele, ääreni ja 2 lehte kaane "kaitseks", suletakse kohe kaaned.
Keerata purk tagurpidi, jälgida, et ei lase läbi.
Kõik tehtud, keera purgid õigetpidi, aseta (duširuumi) põrandale, võta froteekäterätt tee külma veega tilkuv-märjaks ja pane üle purkide (kaante), et jahutada kiiresti purgid maha, et purki tekiks vaakum.
25 kilo jaoks oleks vaja 15 l vett.
18,75 spl soola ja suhkrut (25:2x1,5)
25 spl 30% äädikat
187,5 g tilli
200 g mustsõstra lehti
25 küüslaugu küünt
Täpsemalt ei oska kirjutada.
 
Peeter K 12. september 2015, kl 20.48
Olen jah laiskvorst! NO SAAME ARU - loe korra uuesti!
 
Peeter K 12. september 2015, kl 20.52
Teen proovi, annan teada.
 
Peeter K 12. september 2015, kl 21.04
googelit oskan kasutada ma vähemalt arvan. Otsige sealt keedetud-keedu jne kurk.I dare You!

Täname vastuste eest.


Peeter K
 
guugeldasin 12. september 2015, kl 21.31
ei ühtegi keedukurki :(
 
Jah,aga 12. september 2015, kl 21.38
m i k s sa KEEDETUD kurke otsid??

Kurk pole ju liha ega kartul, pasta ega riis, mis sa teda keeta tahad?
 
njahh 12. september 2015, kl 23.06
õpilane Peeter saaks emakeeles nõrga, sest arusaadavat lauset ta küll moodustada ei suuda.
 
:) 13. september 2015, kl 08.30
http://108179.edicypages.com/hoidised

Palun, siin on nii palju retsepte, et jagub aastateks ja kõige sissetegemiseks. Ka kurkidega, mis läbikeedetud või kuumutatud.
 
ehehhee 13. september 2015, kl 18.50
kuumutamise kohta võib öelda pastöriseerimine, mitte keetmine. Keetmine 100 kraadi, kuumutamine 80 kraadi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!