Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
paprika marineerimine
 
Laica 26. september 2004, kl 09.45
Kas on Teist keegi kunagi proovinud paprikaid marineerida? Poes neid ju müüakse ja päris head on. Mul aga umbes 3 kg paprikaid niisama oma järge ootamas. Mõtlesin, et prooviks, aga ei tea täpselt, kuidas. Eriti suur marineerija ma ei ole, seega oleks kena, kui juhend oleks võimalikult üksikasjalik.
 
una 26. september 2004, kl 10.08
Olen marineerinud ja polnud vigagi. Puhastasin seemnetest, osa viilutasin, aga tegin ka poolikud, et saaks kaunistada toite talvel.Panin paprika toorelt purki ja kallasin peale tulise marinaadi ja kuumutasin koos purkidega.Mingit ime marinaadi ei teinud, lihtsalt sool ,suhkur ja äädikas, maitsesin marinaadi, et jääks natuke magusam maitse ja kõik.
 
Hilja Üleval 26. september 2004, kl 10.40
Mina teen nii :

1 kg paprikat
2 1/2 kl. vett
1/2 kl. suhkrut
8-10 vürtsitera
3-4 nelki
1- 11/2 sl. 30% äädikat


Lased vee keema.Mina olen maitseained pannud marli sisse,siis ei pea neid pärast üksikult mööda potti taga ajama :). Kui vesi keeb,lisad äädika ja ribadeks lõigatud paprikad.Tasasel tulel keeda kuskil... kuni 4-5 min. aga pead jälgima,et pudruks ei keeda.Las olla pigem poolkõvad, nii maitsvamgi.Ja purki!
 
Maasikas 26. september 2004, kl 11.12
Kas keegi on katsetanud ka grillitud paprika marineerimist?
Need itaallaste antipastod on vist nii tehtud...
 
Laica 26. september 2004, kl 14.36
Tänud! Hakkan kohe proovima ;P
 
teadja 26. september 2004, kl 20.50
8-9 paprikakauna-
1 l vett
2 spl äädikat
1 spl suhkrut( võib ka veidi rohkem,oleneb suhkru kvaliteedist.
1 spl soola
5 pipratera
sibularattaid
Keeta marinaad.
Paprikale jahtunult!
Kuumutada 90 kraadini -30 min.
Paprika võib ka eelnevalt kupatada, siis kuumutada 15-20 min 90¤
 
lea 26. september 2004, kl 21.01
Väga head on meemarinaadis paprikad:1 l vett,50g äädikat,50g soola,175g suhkrut,1,5 spl.mett,3 spl.õli,1 kg puhastatud paprikat. Marinaad keema,paprikad sisse,need peavad veidi värvi muutma,siis kohe purki ja kaanetada. Kasuta erinevat värvi paprikaid, siis jääb hästi ilus. Väga-väga hea asi! 3 kg paprikatest tuli mul välja 7*0,5 prk,aga vedelikku jäi palju üle. Sobib ideaalselt kartuli-tangupudru kõrvale.
 
kärt 26. september 2004, kl 22.16
mina grillin paprika ära, seemned jaätan sisse, annavad hea maitse, ainult lõikan pooleks, siis keedan marinaadi vastavalt tujule valmis ja peale.
 
ly 27. september 2004, kl 08.37
Paprika seemned on mürgised, neid küll kasutada ei tohi.
 
kana 27. september 2004, kl 10.53
on nad jee mürgised
 
kärt 27. september 2004, kl 11.43
mu mees itaallane ja kui nad siin läbi aegade neid seemnetega grillinud ja terve maa rahvast täis, siis...
 
muki 27. september 2004, kl 17.00
mina marineerisin ka paprikaid,tegin selle poes müüdava marinaadiseguga(kurkidele vist).väga mõnna tuli,
 
sirje 02. oktoober 2015, kl 13.47
kaua peaks purke kuumutama,kui tooretele paprikatele keev marinaad peale valada
 
to sirje 02. oktoober 2015, kl 14.04
no, keri 20 cm ülespoole.
 
nii arvan 02. oktoober 2015, kl 21.01
Grillitud paprikad jäävad kuidagi lödid..(marineerimiseks)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!