Kööginõu
paprika marineerimine
Laica 26. september 2004, kl 09.45 |
Kas on Teist keegi kunagi proovinud paprikaid marineerida? Poes neid ju müüakse ja päris head on. Mul aga umbes 3 kg paprikaid niisama oma järge ootamas. Mõtlesin, et prooviks, aga ei tea täpselt, kuidas. Eriti suur marineerija ma ei ole, seega oleks kena, kui juhend oleks võimalikult üksikasjalik.
una 26. september 2004, kl 10.08 |
Olen marineerinud ja polnud vigagi. Puhastasin seemnetest, osa viilutasin, aga tegin ka poolikud, et saaks kaunistada toite talvel.Panin paprika toorelt purki ja kallasin peale tulise marinaadi ja kuumutasin koos purkidega.Mingit ime marinaadi ei teinud, lihtsalt sool ,suhkur ja äädikas, maitsesin marinaadi, et jääks natuke magusam maitse ja kõik.
Hilja Üleval 26. september 2004, kl 10.40 |
Mina teen nii :
1 kg paprikat
2 1/2 kl. vett
1/2 kl. suhkrut
8-10 vürtsitera
3-4 nelki
1- 11/2 sl. 30% äädikat
Lased vee keema.Mina olen maitseained pannud marli sisse,siis ei pea neid pärast üksikult mööda potti taga ajama :). Kui vesi keeb,lisad äädika ja ribadeks lõigatud paprikad.Tasasel tulel keeda kuskil... kuni 4-5 min. aga pead jälgima,et pudruks ei keeda.Las olla pigem poolkõvad, nii maitsvamgi.Ja purki!
1 kg paprikat
2 1/2 kl. vett
1/2 kl. suhkrut
8-10 vürtsitera
3-4 nelki
1- 11/2 sl. 30% äädikat
Lased vee keema.Mina olen maitseained pannud marli sisse,siis ei pea neid pärast üksikult mööda potti taga ajama :). Kui vesi keeb,lisad äädika ja ribadeks lõigatud paprikad.Tasasel tulel keeda kuskil... kuni 4-5 min. aga pead jälgima,et pudruks ei keeda.Las olla pigem poolkõvad, nii maitsvamgi.Ja purki!
Maasikas 26. september 2004, kl 11.12 |
teadja 26. september 2004, kl 20.50 |
lea 26. september 2004, kl 21.01 |
Väga head on meemarinaadis paprikad:1 l vett,50g äädikat,50g soola,175g suhkrut,1,5 spl.mett,3 spl.õli,1 kg puhastatud paprikat. Marinaad keema,paprikad sisse,need peavad veidi värvi muutma,siis kohe purki ja kaanetada. Kasuta erinevat värvi paprikaid, siis jääb hästi ilus. Väga-väga hea asi! 3 kg paprikatest tuli mul välja 7*0,5 prk,aga vedelikku jäi palju üle. Sobib ideaalselt kartuli-tangupudru kõrvale.
kärt 26. september 2004, kl 22.16 |
ly 27. september 2004, kl 08.37 |
kärt 27. september 2004, kl 11.43 |
muki 27. september 2004, kl 17.00 |
sirje 02. oktoober 2015, kl 13.47 |
nii arvan 02. oktoober 2015, kl 21.01 |
Lisa postitus