Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
white russian
 
palub abi 18. jaanuar 2019, kl 07.03
Sooviks väga proovida valmistamist aga olen hädas tõlkega. Kas kellegilon aega ja tahtmist tõlkida. Ehk keegi oleks veel tänulik :)
Ingredients

ganache
150g white chocolate, chopped
80ml (1/3 cup) thickened cream
50ml coffee-flavoured liqueur

vodka coffee jelly
55g (1/4 cup) caster sugar
30ml milk
80ml (1/3 cup) vodka
40ml coffee-flavoured liqueur

hazelnut praline
100g roasted hazelnuts, coarsely chopped
300g caster sugar
20g butter
20ml coffee-flavoured liqueur

vodka cream
30g caster sugar
30ml vodka
3 x 2g leaves gold-strength gelatine, soaked in cold water
200ml thickened cream, whipped to soft peaks

tuile
2 egg whites
100g caster sugar
1 pinch of salt
1 tsp vanilla bean paste
50g plain flour, sifted
50g butter, melted
Method

To make ganache, place chocolate in a bowl. heat cream in a saucepan until hot, then pour over chocolate. stir until smooth, then whisk in liqueur. divide among 6 serving glasses and refrigerate for 2 hours or until set.

To make jelly, place sugar, milk and 3 tsp water in a small saucepan over low heat and stir until sugar dissolves. Remove from heat. Squeeze excess water out of gelatine and stir into milk mixture until combined. Whisk in vodka and liqueur. Set aside to cool to room temperature. Pour over ganache in serving glasses. Refrigerate for 1 hour or until set.

To make praline, line an oven tray with baking paper. Spread nuts on prepared tray in a single layer. Place sugar and 80ml (1/3 cup) water in a medium heavy-based saucepan and stir, without boiling, until sugar dissolves. Use a wet pastry brush to brush down any stray sugar crystals on side of pan. Bring mixture to the boil. Boil, without stirring, until golden brown. Add butter and liqueur and stir until combined. Carefully pour caramel over nuts on prepared tray. Cool for 30 minutes or until set. Break into pieces then coarsely chop. Divide among glasses over jelly.

To make cream, place sugar and 2 tsp water in a small saucepan over low heat and stir until sugar dissolves. Simmer until a syrup forms. Remove from heat and stir in vodka. Squeeze excess water out of gelatine and stir into vodka mixture until smooth and dissolved. Transfer to a bowl and fold in a quarter of the whipped cream. Fold in remaining whipped cream. Divide among glasses over praline. Refrigerate for 1 hour or until set.

To make tuiles, preheat oven to 180C and line an oven tray with baking paper. Whisk egg whites until soft peaks form. Gradually whisk in sugar and salt until dissolved. Whisk in vanilla bean paste. Stir in flour. Stir in butter. Spread mixture onto prepared tray in a thin layer. Bake for 5 minutes or until crisp and pale golden brown. Set aside to cool, then break into shards.

Place shards on top of desserts to serve.
 
internetis ju tasuta tõlge : 18. jaanuar 2019, kl 10.50
ganache
150g valge šokolaad, hakitud
80 ml (1/3 tassi) paksenenud koor
50 ml kohvimaitseline liköör

viina kohvi marmelaad
55 g (1/4 tassi) rattasuhkur
30 ml piima
80ml (1/3 tassi) viina
40 ml kohvimaitseline liköör

sarapuupähkli pralinee
100g röstitud sarapuupähklid, jämedalt tükeldatud
300g ratassuhkur
20 g või
20 ml kohvimaitseline liköör

viina koor
30 g rottsuhkur
30ml viina
3 x 2g jätab külma veega leotatud kuldse tugevusega želatiini
200 ml paksendatud kreem, vahustatud pehmetele piikidele
tuile
2 munavalget
100 g rottsuhkur
1 näputäis soola
1 tl vanilli oad
50g tavaline jahu, sõelunud
50 g või sulatatud
Meetod

Ganache valmistamiseks asetage šokolaad kaussi. kuumuta koorega kuuma kreemi, seejärel vala šokolaadi. segage, kuni sile, seejärel vahustage likööri. jagada 6 serveerimisklaasi ja hoida külmkapis 2 tundi või kuni seadistamiseni.

Marmelaadi valmistamiseks asetage suhkur, piim ja 3 tl vett väikesesse kastrisse madalal kuumusel ja segage, kuni suhkur lahustub. Eemaldage soojusest. Pressige liigne vesi želatiinist välja ja segage piima segusse, kuni see on ühendatud. Vahustage viina ja likööriga. Tühistada toatemperatuurini jahtuda. Vala klaasidesse nii ganache. Külmutage 1 tund või kuni see on määratud.

Praliini valmistamiseks ühendage ahju salv küpsetuspaberiga. Paigaldage ettevalmistatud salve mutrid ühte kihti. Asetage suhkur ja 80 ml (1/3 tassi) vett keskmisesse raskekujulisse kastrisse ja segage keetmata, kuni suhkur lahustub. Kasutage märja saiapintsli harja, et harjata maha kõik hulkuvad suhkrukristallid. Too segu keema. Keeda segamata, kuni kuldpruunini. Lisage või ja liköör ning segage, kuni see on ühendatud. Valage ettevaatlikult karamell ettevalmistatud salvile üle pähklite. Jahutage 30 minutit või kuni seadistamiseni. Tükke tükkideks, siis tükeldage jämedalt. Jagage klaaside vahel želeed.

Koori valmistamiseks asetage suhkur ja 2 tl vett väikesesse kastrisse madalal kuumusel ja segage, kuni suhkur lahustub. Keeda kuni siirupi vormi. Eemaldage kuumusest ja segage viina. Pressige liigne vesi želatiinist välja ja segage viina segusse, kuni see on siledaks ja lahustunud. Viige kaussi ja koorige veerand vahukoorega. Kalla ülejäänud vahukoor. Jaga klaaside vahel praliini. Külmutage 1 tund või kuni see on määratud.

Tuilide valmistamine, ahju eelkuumutamine 180 ° C-ni ja ahju taldriku joogiga küpsetuspaberiga. Koorige munavalged kuni pehmete piikide moodustumiseni. Vähendage järk-järgult suhkrut ja soola lahustumiseni. Vahustage vanilli oadpasta. Segage jahu. Segage või. Levitage segu plaadile õhukeses kihis. Küpseta 5 minutit või kuni karge ja helepruun. Jätke jahutamiseks kõrvale, siis murdke saakidesse.

Asetage servad dessertide peale.
 
palub abi 18. jaanuar 2019, kl 17.01
Seda küll aga mis on rottsuhkur, ratassuhkur , paksenenud koor ja paksenenud kreem-
 
ratassuhkru kohta : 18. jaanuar 2019, kl 23.43
http://joel.cuevasdiaz.com/2018/02/04/toitevaartus/ . . . teist ei leia (:
 
midagi leidsin 18. jaanuar 2019, kl 23.50
kookospähkli koor,kuni see pakseneb veidi ... vala paksenenud koor . . .
 
. . . 18. jaanuar 2019, kl 23.54
Ratas-suhkur on Briti nimi suhkruroo või peedisuhkru kohta, mis on jahvatatud peenemalt kui granuleeritud suhkur, kuid mitte ...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!