Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
mitu kraadi suretab pärmitaigna?
 
küpsetis 18. november 2019, kl 00.01
leidsin erinevaid pärmitaignast saiade retsepte, kus soovitati maksimum kraade, ehk siis olenevalt ahjust 220 - 250. kodus endal vana küpsetusraamat, mis hoiatab, et üle 200 C pärmirakud surevad ja sai korralikult ei kerki.
kumb variant siis õige on?
Maaks 18. november 2019, kl 08.54
Pärmiseen sureb juba <100°C juures. Sai kergitatakse väljaspool ahju ning ahjus ainult küpsetatakse. Loomulikult kerkib asi ahjus natuke edasi, sest pärmiseente eraldatud CO2 temperatuuri tõusuga paisub.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!