Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Soolapekk
 
Dolores 27. oktoober 2020, kl 21.25
Ostsin Rakvere soolapeekonit - kas pean seda enne ahjukartulite tegu leotama?
 
Mait aga mitte Maltis 27. oktoober 2020, kl 21.38
Miks sa seda poe peekonit leotada tahad? Maitse ja veendud, et kõlbab paljalt süüa.
Vanasti leotati seda soolapekki, mis tünnis soolvee sees oli.
 
uu 28. oktoober 2020, kl 13.31
mis sa tast ikka leotad. aga kui juba jutuks tuli, võiksid öelda, mis "koolkonna" ahjukartuleid teed?
mina, kui teen paksu emaileeritud panniga, hoian kaant peal, kuni kartulid pehmenevad. siis võtan kaane ära ja laon lihaviilud peale. lasen pruunistuda.
õhukese panniga on see häda, et kõik käib liigagi kähku, s.t kartulid kipuvad kuivad jääma.
 
Dolores 28. oktoober 2020, kl 22.45
Lasen koos lihaga 3t ahjus olla ja viimane pool tundi võtan kaane ära, et pruunistada
praeguseks tegin juba valmis ja tuli hea. Ilma leotamata.
 
sool ja pekk 29. oktoober 2020, kl 08.32
ahjukartulid 3 h ahjus !!!! mis oli siis temperatuuriks?
 
uu 29. oktoober 2020, kl 13.25
ei noh, kolm tundi on tõesti "kõva sõna"! selle aja peale võib juba meelest ära minna, et kõht tühi on:)
aga rekord on siiski hoopis selle (minu) sõbranna käes, kes oma sõnul keedab sülti 12 tundi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!