Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Värske mesi/küsimus mesinikele
 
teele 14. juuni 2016, kl 19.40
Kas värske meis suhkrustub tõesti juba nädalaga? Toodi mette ja väidetavalt selle kevade oma, aga nädal hiljem on mesi hägune ja suhkrustumas. Ma tean, et õige mesi peabki suhkrustuma, aga nii kiiresti? Tekkis mõte, et äkki on tegu eelmise aasta sulatatud meega?
 
no ma ei tea 14. juuni 2016, kl 20.03
tean,et alles hijuti võttis tuttav mesinik mett.pole kuulnud ,et nii vara kohe kevadel mesi valmis lilled alles hakkavad õisema.meil võetakse esimene mesi peale jaani.võib ikka suhkrustuda nädalaga.
 
mesinik 14. juuni 2016, kl 20.48
see sulatatud mesi, värske mesi püsib minimaalselt 2 kuud selgena
 
pehme 14. juuni 2016, kl 23.27
mesi ei vanane, pole säiluvustähtaega, kui ei lase niiskust sisse (ei võta märja lusikaga, jne),
kui tahad vedelat saiale vms, siis veevannis võid vedeldada 40 kraadi juures, kõik "headused" jäävad sisse.

Paljud retseptid lubavad mett lisada keema või ahju minevale toidule, seal küll osa mee "headusi" kaob.
:D
 
pehme 14. juuni 2016, kl 23.31
parandus.
Suhkrustanud mesi ei vanane, pole niiväga värsket vaja, see pole ju kohupiim.
Kuuma tee sisse pandult kaovad samuti osad "headused".
 
kaabakas 14. juuni 2016, kl 23.58
oleneb aastast... ja jummalteabmillestveel, aga ühel suvel kippus juba kärge keset suve ära suhkrustuma (vurritada oli raske).
sellel suvel pole mina veel vurritanud, kuigi vaatasin, et juba saaks... seega selle suve korje kohta ei oska kosta.

tavaliselt on varasuvine mesi ikkagi pea sügiseni pehme püsinud. häguseks läheb küll, aga mitte nädalaga.

sulatatud (mitte kuumutatud!) ja külmutatud mesi suhkrutub toatemperatuuril tõesti suht ruttu.
 
saab 15. juuni 2016, kl 09.16
mett võtta küll.
 
aga 15. juuni 2016, kl 09.43
Vene mesinikud rääkisid, et maikuu mesi on kõige väärtuslikum ja kallim mesi.
 
Kord 15. juuni 2016, kl 10.43
Mee kristalliseerumine on väga erinev, võib kristalliseeruda ka mõne päevaga. Kui glükoosi on palju, näiteks rapsimee puhul, kristalliseerub hästi. Nii et kristalliseerumise järgi ei saa öelda kas on eelmise aasta mesi.

Põhikomponentidelt on vanem mesi ja värske mesi samad. Erinevus tuleb üliväikestes kogustes olevate komponentide arvelt, mida on sadu ja need muunduvad või kaovad mee seismise käigus.Sellepärast ongi päris värske mesi sellise ainulaadse lõhna ja maitsega.
 
oleneb mis õitelt korjatud 16. juuni 2016, kl 18.47
http://tarbija24.postimees.ee/886662/mesinik-soovitab-millal-ja-millist-mett-tasub-osta
 
umbluu 16. juuni 2016, kl 20.10
no küll nüüd on ikka keeruline küsimus! imestan, et mesinikud siin eespool pole ära tabanud: tegemist on võilillemeega. see on suht hele ja tavalisest magusam ja just nimelt, ei suhkrustu tavalisel viisil, vaid muutub silmnähtavalt hägusaks. iseenesest väga väärtuslik - kevadine ju.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!