Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Kuidas teie soolate lõhet ?
 
lyra 09. august 2007, kl 14.57
Tean, et igal kalamehel ja kokal selleks oma nipid ja maitsestamine- palju suhkrut, palju soola ning kas lisaks veel mõnd maitseainet või ehedal kujul. Tean ka seda, et soolatakse fileena, kuigi mina seda eiran. Lõikan kohe fileest poolviltused tükid ja laon kihiti anumasse. Teen nii sellepärast, et siis kohe hea võtta ning maitsevahet ei ole. Loeksin meeleldi teie kogemusi. Olen praegu kalaootel, Tallinnast tuuakse, 59 kr kilo.
 
sandra 09. august 2007, kl 15.31
1 osa suhkrut ja 2 osa soola, lisaks värskelt jahvatatud pipar ning teinekord kuidas tuju juhtub olema ka tilli või muud rohelist kraami. Ja samuti lõikan fileest fileeviilud ja laon anumasse
 
Ave 09. august 2007, kl 16.16
Küsiks teemat ära kasutades, et kui soolate fileeviile, kas kasutate siis peensoola või ikka jämesoola. Jämesool jääb vist liiga soolane niimoodi? On just ka mõttes tükke soolata ja sellepärast tunnen huvi.
 
alissandra 09. august 2007, kl 16.26
Soolan nii siiga, lõhet, kui forelli tervelt ja jämeda soolaga. Lõikan vaid selgroo juurest kala lahti, raputan soola ja suhkrut (suhkrut natukene, 1:2-le küll mitte, siiale ei pane üldse muud kui soola) vahele ja hõõrun ka pealt kala kokku. Panen kilesse või siis mõnda karpi soolduma. Teisel, kolmandala (maitsen soolasust) päeval fileerin kala alles karpidesse ja kallan natuke ka õli peale.
Pipart pole iial vääriskaladele pannud, kes tahab raputagu ise hiljem peale.
 
evangelina 09. august 2007, kl 16.56
Mina kasutan oma köögis ainult pooljämedat meresoola, sellega soolan ka kala. Hea on Hispaania Andaluusia meresool, müüakse kilostes kilekottides. Minu jaoks parim. Kala juba fileeritud, asun tööle ;)
 
suhkrut?? 10. august 2007, kl 08.48
lõhemoosi teete? sel juhul 1kg fileed ja 1,5 kg suhkrut..
head isu!
 
M 10. august 2007, kl 10.35
Peensoola ei tohi soolamisel kasutada. Jämeda soola võib peeneks jahvatada.Maitseaineid panen tunde järgi.Kasutan soola,suhkrut,
tilli.Vahel ka musta pipart ja olen 5 pipra seguga proovinud.
 
juku 10. august 2007, kl 10.47
kasutan samuti jämedat meresoola ja sutsu suhkrut(mitte 1:2),tilli ka.Tervena seljalt lõikan lahti.Siis 1-2 päeva pärast viilutan ja õliga kaetult purki;

aga kiir lõhet forelli kui tahan 1- 2h sööma hakata,panen fileele meresoola,tilli ,sidrunimahla segatud sutsu brändi või viinaga,oliivõli spl.; ja 1-2h sööma
 
Nokk 10. august 2007, kl 15.58
Mul on selline retsept. Lõhefilee, soola ja suhkrut võrdse koguses. Fileesse paigutan keskmiselt iga paari sendi järgi nelki - ehk siis lihtsalt torkan ta kala sisse. Võtan fooliumi, asetan sellele ohtralt tilli. Sellele panen siis kala koos nelgiteradega, siis soola ja suhkrut, siis katan kala mandariinikoortega, veel tilli peale. Mässin fooliumisse, panen raskeuse alla ja külma. Paar korda päevas pööran fooliumis kala. Hoian umbes 2 päeva ja siis söön.
 
till 26. september 2021, kl 04.36
Peensool, jämesool, kas mõistad, mida räägid?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!