Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
ahjuõunad
 
ennemuiste 28. september 2007, kl 13.49
kuidas teha ahjuõunu? st mitte neid taignas, aga lihtsalt küpseõunad. vanaema kunagi tegi, isetehtud vaniljekastmega. nämmaaa...
keegi oskab? õunad koorida? mingi puru sees veeretada? südamiku sisse suhkrut jms? mitte ei mõista.
vaniljekastme retsepti leidub kelelgi+
 
n 28. september 2007, kl 15.14
ma olen lihtsalt õunad, sabad ülevalpool, ahjuplaadile ladunud ja küpsetanud. Hapudele oleks ilmselt ka suhkrut vaja, aga ma neid ei küpseta. Ja suhkrut võib ju süües peale raputada.
Poes müüakse vaniljepudingi pulbrit, kuhu ainult piima tuleb juurde lisada, olen seda kasutanud.
 
m 28. september 2007, kl 16.06
Mina teen õunad pooleks ja lõigun südamed välja, siis laon külitsi võitatud vormi, peale suhkrut olenevalt õunte hapukusest ja kaneeli. Süüa on kõige parem vanillijäätisega, peale raputada veel mandlilaaste.
 
haugi mälu 28. september 2007, kl 16.15
ma kougin spets vidinaga südame välja, täidan õõnsuse pähkli-suhkru-kaneeli-rosina seguga ja/või martsipaniga. õunad ahjuvormi, võitükikesi vahele ja ahju.
vaniljekastme asemel või vahelduseks sobib suurepäraselt vaniljejäätis :)
 
õun 28. september 2007, kl 16.38
laon õunad pannile,kahvliga augud sisse ja ahju.
 
täidetud 28. september 2007, kl 17.05
<http://thredahlia.blogspot.com/2006/10/tidetud-ahjuunad.html
 
abi 28. september 2007, kl 17.41
http://thredahlia.blogspot.com/2006/10/tidetud-ahjuunad.html
 
proovi nii 29. september 2007, kl 03.03
Pritsimata koduaia õunu tuleb sageli lõikuda, ussiauke sageli. Nendele õunatükkidele alla saiakuubikuid, peale natuke suhkrut ja kaneeli. Mikrouuni. Söön piimaga.
 
võrulanna 29. september 2007, kl 10.47
koorimata õunad lõikan neljaks(nagunii puhastan selleks tarbeks vaid väiksemaid õunu, mida niisama söömiseks ei kiputa võtma), puhastan ära, ahjupannile küpsetuspaber alla, sinna laon paksult õunatükid peale, üle valan puistepuruga(või:suhkur:jahu, nagu plaadikoogile peale tehakse näppude vahel see segu).kõige peale veel vaniljet või kaneeli ja 220kraadisesse ahju 10-ks minutiks.õunad peaksid olema hapumad, need lähevad hästi pehmeks, mõned magusad sordid ei pehmene ahjus.
meie pere sööb seda lihtsalt piimaga ülevalatult, kas soojalt või külmalt. vahel olen õunatükid üle puistanud ka küpsisepuruga(selga näiteks või mõned lahtiselt müüdavad)
 
annu 30. september 2007, kl 17.57
parim puru jääb, kui segada võrdses koguses (nt kõike spl jagu) kaerahelbeid, suhkrut ja 80% rasvasusega võid/margariini. siis puru tunnikeseks sügavkülma ning 10 minutit enne õunte täielikku valmimist peale raputada. krõbadalt nämma jääb. just söön selliseid ahjuõunu praegu;)
 
võromiis 24. september 2021, kl 13.07
Mina toon viis õuna aiast. Annan need naise kätte. Ca poole tunni päras võtab naine õunad ahjust. Tulemus on suurepärane. Söön küpsetatud maitsvaid õunu külmikust võetud jäätisega. Väga hea ja lihtne retsept.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!