Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
kaerakile valmistamine
 
kaer 23. mai 2010, kl 12.48
Kas keegi oskab öelda kas praeguse aja kaerahelbetest on võmalik üldse kaerakilet valmistada.Mul millegi pärast ei lähe hapnema.Panin ka musta leiba sisse,aga vanasti pandi tavalist vormileiba võib olla viga selles.et leib vale.
 
Naks 23. mai 2010, kl 13.07
http://www.kokaraamat.ee/rahvustoit.php?cat=5&id=86
No vanasti need leivad vist olid korraliku juuretisega tehtud, mitte keemiaga kergitatud. Minu vanaema pani alati juuretist sekka, siin retseptis kah soovitatakse just juuretist lisada. Ja loe viimast lauset:)
 
kaer 23. mai 2010, kl 16.30
Tänan.Kas siis peab olema keedetud vesi.Panin jah kraanivett.No ootn veel ehk hapneb.Kui ei siis pole muud teha kui ära visata ja uuesti proovida.
 
Naks 23. mai 2010, kl 18.17
Ma usun pigem, et silmas peetakse looduslikumat vett. Olulised on ju elusad bakterid, mitte steriilsus. Kui seekord ei õnnestu, vast leiad poest puhta juuretisega tehtud leiba, neid peaks ikka olema. Või kääritad ise enne veidi juuretist valmis.
 
helves 23. mai 2010, kl 19.48
http://toidutegu.wordpress.com/2009/07/22/kaerakile/
 
pliks 24. mai 2010, kl 08.36
kasutan tavalist sooja kraanivett ja tavaliselt panene pärnu leiba. aga ka musat leivaga on hää tulnud.
kõik helbed ei sobi. olen kasutanud kõige tavalisemaid suuri ja ,vist on veskimati. ostan Aja O poest. ei ole õnnestunud paaril korral, kui on olnud peened.
soe koht peab olema kindlasti.

peab ikka ise ka laari hapnema panema:)
 
* 25. mai 2010, kl 15.51
Uskumatu, et tänapäeval seda asja veel keegi teeb ja teha oskab. Mul vanatädi maal tegi seda kunagi ammu-ammu, nii 30 aastat tagasi. Olin juba unustanud, et selline asi olemas on ja oi kuidas ma seda lapsena vihkasin...
 
Just 26. mai 2010, kl 09.11
On 2 asja, mida ma ei söö ja esimene neis on kaerakile. Üks kord elus olen proovinud. Jubedus!
 
kaer on kasulik 26. mai 2010, kl 09.25
Enne kui siin fui ja vastik ütlete, proovige nt Stockmannis müüdavat YOSA hapendatud kaera "jogurtit" (mujal pole Eestis müügil näinud). Need on ropult kallid (2*125g 30eek) aga väga maitsvad (erinevate marjade ja puuviljadega). Lett on tihtilugu täiesti tühjaks ostetud.
http://www.bioferme.fi/index.php?id=15

Proovige ja saate äkki oma suurest lapsepõlvetraumast üle.

Kuna ma ise piimatooteid enam ei talu siis leidsin läbi selle YOSA jogurti tee kaerakileni. Kodus tehes tuleb kordades odavam, kasulikum (ilma liigse suhkruta) ja väga maitsev (kasutades oma aia marju, mett vms).
 
* 26. mai 2010, kl 09.29
To kaer on kasulik:
olen seda "asja" proovinud, ei aidanud see lapsepõlvetraumast üle saada, kohe üldse mitte! Õnneks hullemaks ka asja ei ajanud, fui jäi rahulikult samaväärseks fuiks :)
 
pliks 26. mai 2010, kl 11.55
on kaks võomalust süüa...kuumalt või ja külma piimaga-ise armastan nii
ja külmalt suhkruga.
tegelikult on igal asjal oma fännid ja vihkajad. ilusat suve teile:)
mina hakkan kiislit tegema:)
 
kile 24. november 2013, kl 17.24
võiks keegi öelda kui kaua keeta tuleb kilet
 
:D 25. november 2013, kl 21.30
Minu vanaema öpetas,et kui pealt hakkab läikima ja pöhjast suured mullid kerkivad,siis on kyps.

Kui on korralikult hapnenud ja piisavalt tummine,läheb aeglasel tulele oma 20 minutit. Ja segapsageli,et pöhjsa ei hakkaks.

see mul suvetoit ,aga hirmus isu tekkis :D
 
head kaevurite päeva 30. november 2013, kl 22.47
head kaevurite päeva!
 
pipilotti 02. detsember 2013, kl 21.47
Head kaevurite päeva teilegi, jah 3 kuud hiljem ;)
Aga aastaringselt ikkagi huvitab mind see kaerakile.
Kaevuritel oli see _spaghetti carbonara_ lõunasöögiks.
Aga kaerakile?! On sellele õudusele mingi loogiline seletus?
Kuidas niisugune asi üldse meie menüüsse sattus?
Kas keegi, räpakad nagu oldi, unustas juuretise kuhugi,
ja kääris kõik see see ümbrus, ja miski jäi meelde,
või on sel ka mingi ratsionaalne seletus?
Kaer maitseb ka toorelt hea, milleks hapendada?
 
Jussuf 18. juuni 2023, kl 16.56
Eks ikka selle pärast tehti, et hapendatult säilis suve ajal hästi ja mis seal salata - palavaga on päris hea kõhutäis. Jubedat pole seal midagi. Kui kaerakile ei maitse, siis järelikult pole õige eestlane!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!