Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
kartulid
 
Heli 12. oktoober 2001, kl 16.12
On kellegil kogemusi, milliset sordist kartulid sobivad salativalmistamiseks? Müüja käest küsides vastvad nad alati, et sobib-sobib ja siis leian ennast lõhkise küna (loe kartuli) ees.
Järgimise korrani läheb aega ja siis on juba kasutu sordi nimi meelest läinud.
 
Floyd 14. oktoober 2001, kl 00.11
Ando, Jõgeva kollane ja veel mõned mille nimed hetkel meeles pole. Kindela peale minek oleks väikesed kartulid misiganes sordist. Siis nad lihtsalt ei jõua katki keeda.
 
Kats 16. oktoober 2001, kl 15.39
No Ando on nüüd küll mure kartul.
 
beib 16. oktoober 2001, kl 15.56
mine vaata poest seal on osadele pakkidele kohe märgitud mis sort milleks sobib.
 
Kai2 16. oktoober 2001, kl 15.59
Ando, Greta jm sellised ON muredad ja head. Aga salati jaoks sobiks näiteks Ants.
 
airi 16. oktoober 2001, kl 16.34
Keeda kartul koortega, pärast koorid.
 
jaan 16. oktoober 2001, kl 22.07
missa jändad selle salatiga. tee parem puttru .
 
Kartul 17. oktoober 2001, kl 13.06
Parim sort salatiks on EBA, aga loomulikult tuleb kartul keeta koorega
 
Merle 17. oktoober 2001, kl 13.20
Minule nt üldse ei meeldi koorega kartulist tehtud salat. Koorega keedetud kartul ei võta keetmisel soola sisse ja jääb seetõttu pärast salatis vesiseks. Ise alati koorin kartulid enne ära. Pole täheldanud, et mõni sort salatikartuliks ei sobi.
 
kentaur 17. oktoober 2001, kl 14.38
salatisse sobivad kõrge tärklisesisaldusega kartulid,nagu friikartulikski.sortidelt on need kartulid hilise valmimisega,et nad kevadeks vastu peaks.
kartulit võib küll koorega keeta,aga väikesel tulel või aurutades,siis ei kee nad lõhki.
paremad on loomulikult kollase~ihulised sordid,need näevad ka isuäratavamad välja.
 
Ly 18. oktoober 2001, kl 13.07
Oma kogemustele toetudes kiidan "Van Gogh"-i, mis sobib ka eriti hästi friikartuliteks, ei lagune mitte ja on kollased seest.
 
Sõber Saianägu 25. oktoober 2001, kl 14.34
Merlele: salatikartulid keedetakse ikka koorega. Tõsi on, et need soola ligi ei võta, kuid samamoodi on magedad kõik muudki salatikomponendid, nt muna, porgand, herned jne. Selleks tuleb kaste maitsestada vastavalt (loe: suhteliselt soolaselt)ja hea oleks lasta salatil seista üleöö, et kõik maitseianed omavahel seguneksid. Ja veel, kartulid jäävad vesised, kui sa peale keetmist ja vee äravalamist paned kaane peale ja nö auru välja ei lase. Kui keedad kartuleid, siis peale keeduvee äravalamist lase neil kuumal pliidiraula pisut taheneda aegajalt raputades, kuni liigne vedelik on välja auranud. Nii saavad muredad kartulisordid head muredad, salatikartul (nt 'Helen') ei jää vesine, kuid ei lagune ka koost. Väike nipp ka - nimelt soovitan lisada keeduvette sorts äädikat, mis takistab kartuli lagunemist. Kartuli keetmisest võiks huvi korral lugeda http://www.kokaraamat.ee/nouandeid_kokale/koogivili.html.
 
. 27. november 2001, kl 15.20
 
K 01. märts 2002, kl 01.57
Kas kartulitel on tõesti nii suur vahe? Siiani olen kõikidega hakkama saanud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!