Kööginõu
Jõulupuding
triinu 05. november 2001, kl 13.31 |
Kata 05. november 2001, kl 16.44 |
jõulupuding 05. november 2001, kl 17.30 |
224 g isekerkivatjahu ehk lisa tavalisele jahule 1 tl küpsetuspulbrit
224 g rasvainet
224 g värsket saiapuru
224 g korinte
336 g sultana rosinaid
336 g rosinaid
224 g pruuni suhkrut
1 tl soola
2 tl mixed spice (jahvatatud kaneeli,ingveri,muskaadi ja nelgisegu)
112 g hakitud sukaadi
112 g hakitud kokteilikirsse
1 riivitud porgand
1 õun
6 lahtiklopitud muna
1 apelsini riivitud koor ja mahl
1 sidruni riivitud koor ja mahl
250 ml Guinnessit
Võita 1 liitrised pudinguvormid.
Sega jahu, rasvaine, saiapuru, kuivatatud puuvili ja suhkur suures kausis.
Sega sool, maitseainete segu, sukaad, kirsid, porgand ja õun.
Sega omavahel munad,õlu, apelsini- ja sidrunimahl ja -koor ja lisa kuivainete segule, et moodustuks pehme taigen.
Jaota segu pudingivormidesse ja kata rasvakindlast paberist lõigatud kaantega.
Auruta veevannis 6-7 tundi, jälgi, et "kuivale ei jää".
Löö vormist välja ja jäta jahtuma.
Kata rasvakindla paberiga ja hoia jahedas kuivas kohas vähemalt 6 nädalat.
Auruta 3 tundi enne serveerimist.
Serveerida värske koore või brändivõiga.
Kõik see kokku on üks suur mässamine ja võimaluse korral soovitaksin pudingi poest osta nagu seda enamik britte ka teeb.
Kui Teil siiski on pealehakkamist puding ise valmistada, sooviksin teada, kas ja kuidas välja tuli!
224 g rasvainet
224 g värsket saiapuru
224 g korinte
336 g sultana rosinaid
336 g rosinaid
224 g pruuni suhkrut
1 tl soola
2 tl mixed spice (jahvatatud kaneeli,ingveri,muskaadi ja nelgisegu)
112 g hakitud sukaadi
112 g hakitud kokteilikirsse
1 riivitud porgand
1 õun
6 lahtiklopitud muna
1 apelsini riivitud koor ja mahl
1 sidruni riivitud koor ja mahl
250 ml Guinnessit
Võita 1 liitrised pudinguvormid.
Sega jahu, rasvaine, saiapuru, kuivatatud puuvili ja suhkur suures kausis.
Sega sool, maitseainete segu, sukaad, kirsid, porgand ja õun.
Sega omavahel munad,õlu, apelsini- ja sidrunimahl ja -koor ja lisa kuivainete segule, et moodustuks pehme taigen.
Jaota segu pudingivormidesse ja kata rasvakindlast paberist lõigatud kaantega.
Auruta veevannis 6-7 tundi, jälgi, et "kuivale ei jää".
Löö vormist välja ja jäta jahtuma.
Kata rasvakindla paberiga ja hoia jahedas kuivas kohas vähemalt 6 nädalat.
Auruta 3 tundi enne serveerimist.
Serveerida värske koore või brändivõiga.
Kõik see kokku on üks suur mässamine ja võimaluse korral soovitaksin pudingi poest osta nagu seda enamik britte ka teeb.
Kui Teil siiski on pealehakkamist puding ise valmistada, sooviksin teada, kas ja kuidas välja tuli!
jõulupuding 05. november 2001, kl 17.41 |
Lisa postitus