Kööginõu
pirukad
Marii 13. november 2001, kl 23.34 |
Tirts 14. november 2001, kl 09.01 |
K 01. märts 2002, kl 01.49 |
Sibulapirukas.
100 g võid või margariini
1 dl väga peenikeseks riivitud porgandeid
1 dl nisujahu
1 dl kaerahelbeid
1/2 tl. küpsetuspulbrit
1/2 tl. soola
Täidis:
3 suurt sibulat (või 5-6 väikest sibulat koos pealsetega)
1 spl.õli
1 muna
2 dl riivitud juustu (näiteks emmentali)
veidi valget või musta pipart
soola
veidi rõõska koort
Sega omavahel rasv ja riivitud porgand. Lisa nisujahu-kaerahelbesegu, millesse on segatud küpsetuspulber ja sool. Sega taigen ühtlaseks. Vajuta taigen madala vormi põhjale ja äärtele. Küpseta pirukapõhja 225 kraadises ahjukuumuses 5-10 minutit. Viilusta sibulat ja hauta pannil väheses rasvas pehmeks, ära pruunista. Sega kausis koor, vahustatud muna, juust ja maitseained. Lisa hautatud sibulad. Kalla täidis poolküpsele põhjale, küpseta pirukat 200 kraadises kuumuses 10-15 minutit, s.t. niikaua kuni pirukas on helepruun.
100 g võid või margariini
1 dl väga peenikeseks riivitud porgandeid
1 dl nisujahu
1 dl kaerahelbeid
1/2 tl. küpsetuspulbrit
1/2 tl. soola
Täidis:
3 suurt sibulat (või 5-6 väikest sibulat koos pealsetega)
1 spl.õli
1 muna
2 dl riivitud juustu (näiteks emmentali)
veidi valget või musta pipart
soola
veidi rõõska koort
Sega omavahel rasv ja riivitud porgand. Lisa nisujahu-kaerahelbesegu, millesse on segatud küpsetuspulber ja sool. Sega taigen ühtlaseks. Vajuta taigen madala vormi põhjale ja äärtele. Küpseta pirukapõhja 225 kraadises ahjukuumuses 5-10 minutit. Viilusta sibulat ja hauta pannil väheses rasvas pehmeks, ära pruunista. Sega kausis koor, vahustatud muna, juust ja maitseained. Lisa hautatud sibulad. Kalla täidis poolküpsele põhjale, küpseta pirukat 200 kraadises kuumuses 10-15 minutit, s.t. niikaua kuni pirukas on helepruun.
Lisa postitus