Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
head, lihtsad koogiretseptid
 
Kylle 22. november 2001, kl 10.25
Kas on kellegil soovitada häid, lihtsaid koogiretsepte?

Külle
 
mutt 22. november 2001, kl 11.29
Olen kogunud Selveri retsepte ning pea kõik koogid sealt ka ära proovinud. Kõik on väga kiirelt valmistatavad, ei nõua erilisi aineid ja on maitsvaks vahelduseks . Näiteks marjakook, õuna-kohupiima ja teised. Kohupiima-aprikoosikoogiga tulevad ka lapsed toime.
 
crissu 22. november 2001, kl 11.36
koguseid täpselt ei oska öelda
aga põhimõte on selline
teed sellise taigna mis pannkoogi valmistamiseks kui vähe paksema
(piisavalt muna kindlasti ja kui ei tee rõõsa vaid hapupiimaga siis ka küpsetuspulbrit)

puhastad ja tükeldad õunad mitta väga suured tükid aga päris ära hakkida pole ka vaja
määrid panni(servadega) või vormi korralikult ära
katad rasvainega määritud pannipõhja riivsaia manna vms
võib seejärel põhjapeale veidi mandlilaastusid vms riputada

ja siis õunatükid
ja siis valad taignaga üle (selline paras paks aga voolav konsistents)
ja ahju

väga lihtne

juurde võid teha vaniljekastme - poes valmispulber olemas

katseeksituse meetodil võib ka muid puuvilju kasutada

olen teinud ka teistpidi

ettevalmistatud pannile taigen ja siis sinna puuvilja või marja tükid
- vajuvad ise kenasti taignasse
näiteks külmutatud vaarikatega olen proovinud - kuna aga külmutatud marjad annavad vedelikku juurde olen tärklise ja manna seguga vell selle marjakihi üle raputanud

ah jaa kõige peale võib panna natukese küpsetamise järel veel või või margariini tükikesi
 
zoocoll 22. november 2001, kl 15.57
Olgu. Ma jagan sinuga oma firmasaladust.

Vajad:
1 pk kodumaiseid kaeraküpsiseid (sellest jäta mõned niisama söömiseks ka)
2 spl suhkrut
1-2 spl jahu
50 g margariini
3 spl vett
Pane kõik köögikombaini ja anna tuld.

Saadud puruse taignaga vooderda koogivormi põhi ja servad ning pista ahju kergelt küpsema

Siis võta 300 g piima
pane paksupõhjalise nõuga tulele, 1/4 tl soola sisse
Vahusta 4 muna koos 4 spl suhkru ja 2 tl vaniljesuhkruga
Pigista mahl kahest sidrunist
Sega 3 kuhjaga spl MAISItärklist ca 1 dl veega lahti ja vala piima sisse, kui see keema hakkab. Sega ja kuumuta paksenemiseni. Lisa kogu aeg segades munavaht, 1 sidruni riivitud koor ja sidrunimahl.

Vala saadud mulin koogipõhjale, pealt kaunista näiteks puuviljaströsselitega. Küpseta veel 15 min keskmisel kuumusel - ahjust võttes jätab täidis veel püdela mulje, kuid pisut jahtudes muutub mõnusalt kreemjaks.

Kook on maitsvam leigelt-külmalt, mitte tulipalavalt
 
:) 29. november 2001, kl 11.20
crissu:
kas mingit rasvainet ka taignasse paned?
 
crissu 29. november 2001, kl 12.09
ja jahh
ei tulnud nagu meeldegi kirja panna et sulamargariin või õli käib ka sinna koogitaignasse

sed ei tulnud seepärast pähe kirjutada, et ise teen pannkoogi taigna alati nii, et lisan õli kohe taignasse, siis pannile pole vaja panna enne iga kulbitäit
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!