Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
suuremad vaaritamised
 
Tiina 28. november 2001, kl 10.54
Igal pool antakse näpunäiteid algajatele ja võimalikult kiireid ja lihtsaid nippe. Mind aga huvitab vastupidine.

Mida valmistate, kui tahate teha midagi erilist ja võibolla pisut pidulikuma õhtusöögi?

Mind huvitavad igasugused suuremat sorti õhtusöögid, kui mitu käiku ja mida pakute.

Mulle väga meeldib süüa teha ja aeg-ajalt tuttavatele õhtusööke korraldada, seega kõik uued ideed on teretulnud.

Aitäh!
 
Ingrid 28. november 2001, kl 15.06
Tiina!



Oled tubli kui viitsid midagi teha. Seda juhtub harva kui noored inimesed kodus süüa teevad.
Mulle meeldib ka sõprade ringis oma valmistatud maitsta. Meie peres on kujunenud nõnda ,et mees teeb soolase poole ja mina magusa. Lihtne ja hea on "Kiiresti ja maitsvalt" või mis ta oligi retseptikogu. Oleme sealt ise retseptide järgi teinud, päris maitsev on spinatihüüve.
Hea ja lihtne kook ,mida ise teen on leht-taignast (poest).
Rulli õhemaks ,pane plaadile paber all. Aseta rullitud taigen paberile , viiluta sellele õunad (suhtelised õhukesed viilud,hea on kasutada juustuviilutatjat), raputa suhkrut ja kaneeli -rohkesti. Pane teine kiht (õhuke) taigent peale ja ahju, 200 kraadi ja ca 20-30min.


Head isu
 
Tirts 28. november 2001, kl 15.11
Kõige pealt soovitaksin kindlasti Kaunimaks Köögis saate retsepte, mida leiad aadressilt www.filmimees.ee
Sealt leiad Imre Kose kõikvõimalikke keerulisi retsepte.

Aga mida siis soovitada... suurem ettevõtmine on kindlasti täidetud kana. Ka kapsarullid vajavad parajalt mässamist ja on imehead. Veel igasugu erinevates marinaadides hoitud ja hiljem küpsetatud kana, kala jms.
Magustoiduks meeldivad mulle kõiksugu kohupiimavormid jms.
 
kiks 28. november 2001, kl 16.17
Tirtsu poolt mainitud retseptide allikas on halb. Jah, neid on seal palju, neid on keerulisigi, aga süüa ei kõlba. Eriti, kui kujutada sinna juurde koka imal he-he-he-he-he-he, mida ta saates teeb ja mõjub äärmiselt ebamehelikult.
 
gurmaan 28. november 2001, kl 16.35
mulle küll meeldib imre kose, vaatamata sellele et ta ei ole nii väga mehelik. see on tema stiil ja imago on täiesti olemas ja omal kohal. ei kujutaks ettegi mingit mega matsomeest seal kulpi keerutamas. ja toidud on ka tal maitsvad, nii need mida ta telekas valmistab kui ka restoranides pakutav. tegemist on siiski oma ala tõelise proffiga ja see kas ta on naiselik või mitte pole hetkel üldse oluline.
 
j. 28. november 2001, kl 17.27
gurmaanile.

Kui ei kujuta tõelisi mehi maitsvaid roogi valmistamas, vaata soome kokandussaateid. Annavad kõvasti parema efekti kui herr Kose, kuigi mul viimase kohta mingeid halbu sõnu öelda pole. Kuna ma köögis kuigi osav pole, siis jätan eetri tõelistele meistritele.
 
emily 29. november 2001, kl 09.14
Poes müüdavat lehttainast soovitaks tõesti igaühele. Nii mugav, vahepeal ma tegin isegi hommikukohvi kõrvale värskeid kohupiimapirukaid, ja hommikuti on ju alati lõpp kiire.
Kaunimaks Köögis retsepte ei tea, aga julgen soovitada Selverites saadaolevaid retsepte, mida eelmisel nädalal on teinud Maire Suitsu ETVs. Suitsut ma ei satu kunagi vaatama, aga Selveris käies võtan alati retsepti ja üle ühe on nad vägagi tehtavad.
 
Tirts 29. november 2001, kl 09.50
Ära nüüd ikka kokka ja toitu omavahel sassi ka aja!
Imre Kose toidud on tõeline imeteos, kui ei usu mine restorani l´Artist ja proovi järele.
 
sekretär 29. november 2001, kl 17.10
kuna aeg sinna jõulu kanti kisub, siis paremat asja korralikust seapraest, pruunidest kapsastest ja ahjukartulitust ei ole (sry taimetoitlased:)) aga muul aja on mõnust ntx ahju pandud punane kala(lõhe või forell) - hõõrud maitseainetega sisse (kalale sidrunipipart ja sidrunit niisamagi, sool, valget pipart muudki põnevat, aga mitte loorberit, muidu on üks sült kõik), keerad hõbepaberisse ja ahju. kala tahab vähe küpseda, muidu läheb puiseks. juurde juurviljariisi ja valget veini. nämmmmmmmmmmmm!!!
magustoiduks puuviljasalatit või tiramisut (sõltub kas oled dieedil või mitte:::)))
 
iks to kiks 29. november 2001, kl 18.37
ega siis retsept kohe jama pole, kui toit maitsvalt välja ei kukkunud:)
 
Tiina 30. november 2001, kl 11.14
Tänan kõigile vastajatele!

Nüüd minu väiksed kommentaarid. Kose retseptidest on hae võtta üle põhimõtteid ja ideid. Viimasel ajal tundub, et tal on mingid kohustuslikud asjad antud reklaamida, mis mõnes retseptis on kaheldavad. Miinus nende toitudega - kiire, hoogne valmistamine ja sama kiire tarbimine,ehk mingile seltskonnale õhtusöögiks teha ebamugav.

Suitsu retseptid on kõige algelisemad ja sealt küll midagi peale nn. kiirtoidu võtta pole. Ta teeb üle päeva makarone vorsti ja tomatiga.

Keda huvitab, siis mtv3 oli suvel saade Soppamies. Tõeliselt huvitavad ja maitsvad toidud, nõuavad ka pisut põhjalikumat ettevalmistust. Retseptid peaks siiani olema internetis üleval.

Erinevatel teemadel kirju lugedes tundub, et söögi tegemisega ei viitsita eriti vaeva näha ja võibolla ka ei osata. Kuhu on jäänud näiteks erinevad liharullid, täidistega ahjupraed, süldid, pasteedid, seda tüüpi hõrgutised, mis nõuavad oskusi ja pühendumist.
 
yx_crissu:) 30. november 2001, kl 13.33
Tiina
võimalik et need erinevad praed ja rullid jne (mis sa siin üles lugesid) on jäänud üha kiirenev elutempo ja üha laienev pool või täiestivalmis toitude valikuga kauplustes

mine tea
võimalik et need kes hoolsal keedavad ja küpsetavad ei käi siin kribimas/lugemas
võibolla nad lihtsalt ei teagi mis koht see siin on...

ei tea...

igatahes edu sulle otsingutel ja köögis ja muidu ka
terv.
crissu
 
tsinna 30. november 2001, kl 15.03
Elutempo jah, mis muud. Õhtul jõuan heal juhul 6 koju, mis rulle sa siis enam täidad. Oma vabu päevi küll ei viitsi köögis orjamise peale kulutada, siis käime parem koos perega midagi tegemas ja pärast sööme väljas. Kui oled söögitegemise fänn, siis võid küll rulle täita.
 
Tirts 30. november 2001, kl 15.46
Mul on just vastupidi - nädalavahetusel tahan suuremaid ja vaevanõudvamaid roogi teha, siis on mõnusalt aega ja saab kokkamist tõeliselt nautida.
Asi ongi selles, et mõned meist armatavad toidu tegemist, teised mitte. Kui nädala sees kuluvad mu õhtud trennile ja muudele asjatoimetustele, siis nädalavahetuse veedan just meeleldi kodus koristades ja kasvõi päev otsa köögis! Jääb vaid üle kahetsust avaldada, et nii koduseid nädalavahetusi ei tule just tihti ette. Ikka on vaja kuskile sõita vms.

Ilusat nädalavahetust ja toredat kokkamist teile kõigile!
 
pia 30. november 2001, kl 15.46
Mul on hunnik huvitavaid retsepte kogunenud koos Pere& Kodu ajakirjaga. Seal on igakord retseptivihik vahel, ma tirin need välja ja praegu annab juba raamatu mõõdu kokku. On erinevate maade sööke ja huvitavaid lihatoite jne. Tegelikult mulle täpselt retsepti järgi teha ei meeldi. Loen retsepte ja kui on mõni huvitav võte või ainete kombinatsioon siis kasutan.
 
zoocoll 30. november 2001, kl 17.45
Tee hakklihatorti!

Kogused on umbkaudsed, sest mina kunagi päris grammipealt midagi ei tee.

600 g segahakkliha (osa võib ka kanahakkliha olla)
5-6 suuremat porgandit
riivi porgand, sega hakklihaga, lisa muna, pipart, soola, võib proovida ka põnevaid ürte.

Riivi 2-3 suuremat keedupeeti, maitsesta sidrunimahla ja suhkruga. Pane pool hakklihast lahtikäivasse koogivormi, peedisegu vahele ja teine pool peale.

Küpseta nagu pikkpoissi.

Põhimõtteliselt valmis "tordi" võid katta juustuga ja üle küpsetada, või ka näiteks vahustatud munavalge ja riivjuustu seguga, majoneesi-riivjuustu-seguga vm.

Siis tuleb üritada valmis toode kiirelt kaunistada konservkurgiviilude, paprika või tomati või muu värvilise kraamiga.
 
Viki 30. november 2001, kl 20.51
Soovitan südamest ja soojalt kasutada Kodukirja retsepte.
Need on suhteliselt lihtsad teha ja väga-väga maitsvad. Ja mis peaasi tulevad alati väja. Ning sobivaid retsepte on niibanketiks kui ka igapäevaseks kokkamiseks. Head isu!
 
Kris 04. detsember 2001, kl 16.53
Igal korralikul perenaisel on köögis riiulis kokaraamat. Heal juhul ema pärandus, veel parem kui on vanaema oma - põhitõed on läbi aastate samad. Lahedaid retsepte on ka Anne's ja Stiil'is. Kui rohkem aega, siis võib söögikäikude suurendamiseks valmistada ka püreesupi. Algmaterjali valides laske poes köögiviljade osakonnas või keldris fantaasial julgelt lennata. Alati annab söögilaua meeleolule palju juurde oskuslik ja maitsekas lauakatmine (dekoratiivsed platstaldrikud, nõud, lilleseade, kompositsioon) ja serveerimine-kaunistamine.
 
tiugu 06. detsember 2001, kl 18.18
Proovisin teha seda hakklihatorti, sest see tundus nii isuäratav olema. Oli tõesti hästi maitsev ja pealekauba ka ilus, kui pealt kaunistatud sai. Vaheldus igatahes! Minu perele maitses väga. Soovitan ka teistel proovida, ei võta ka kaua aega ja tulemus on super!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!