Kööginõu
Piparkoogid
pipar 30. november 2001, kl 15.28 |
tiugu 03. detsember 2001, kl 21.19 |
Krista 05. detsember 2001, kl 15.33 |
Väga hea piparkoogiretsept, mille olen ise erinevatest retseptidest kokku pannud:
8 sl suhkrut
1 kl vett
120 g suhkrut
1spl Santa Maria piparkoogimaitseainet
120 g margariini
2 tl soodat
550 g jahu
Suhkur sulatada, pruunistada, kuni hakkab "sinist suitsu" ajama. Lisada vesi,suhkur ja maitseaine.Keeta ca 5 min, võtta tulelt ja jahutada.
Lisada margariin, jahutada veel, lisada muna ning soodaga segatud jahu. Segada taignaks, panna külmkappi vähemalt 1 ööpäevaks.
Küpsetada 200 kraadi juures 8 min.
8 sl suhkrut
1 kl vett
120 g suhkrut
1spl Santa Maria piparkoogimaitseainet
120 g margariini
2 tl soodat
550 g jahu
Suhkur sulatada, pruunistada, kuni hakkab "sinist suitsu" ajama. Lisada vesi,suhkur ja maitseaine.Keeta ca 5 min, võtta tulelt ja jahutada.
Lisada margariin, jahutada veel, lisada muna ning soodaga segatud jahu. Segada taignaks, panna külmkappi vähemalt 1 ööpäevaks.
Küpsetada 200 kraadi juures 8 min.
kristina 05. detsember 2001, kl 16.33 |
See retsept pärineb minu emalt ja piparkoogid on tõesti superhead.
Siirupi valmistamiseks pruunista 150 gr suhkrut, lisa 1/2 liitrit vett ja siis veel 1/2 kg suhkrut. Sulata siirupiks ja lase jahtuda.
Lisa maitseained:
1 tl kaneeli
1 tl peenestatud nelki
1/2 tl muskaatpähklit
1/2 tl kardemoni
1/2 tl inverit
Taigna valmistamiseks sega kokku:
250 gr võid
200 gr hapukoort
3 muna
1kg jahu
1 tl sidrunhapet
Hoia külmkapis ca 1 nädal, küpseta piparkoogid ja head isu!
Siirupi valmistamiseks pruunista 150 gr suhkrut, lisa 1/2 liitrit vett ja siis veel 1/2 kg suhkrut. Sulata siirupiks ja lase jahtuda.
Lisa maitseained:
1 tl kaneeli
1 tl peenestatud nelki
1/2 tl muskaatpähklit
1/2 tl kardemoni
1/2 tl inverit
Taigna valmistamiseks sega kokku:
250 gr võid
200 gr hapukoort
3 muna
1kg jahu
1 tl sidrunhapet
Hoia külmkapis ca 1 nädal, küpseta piparkoogid ja head isu!
Krista 13. detsember 2001, kl 14.29 |
Lisa postitus