Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
lasanje
 
Deya 03. detsember 2001, kl 12.23

Palun head lasanje retsepti ja valmistamisõpetust. Olen proovind ja välja tuleb mingi käkk. Ei saa aru ka millega mööda läheb.
 
ana 03. detsember 2001, kl 13.49
kiika koduabisse
 
Mutike 03. detsember 2001, kl 14.32
Mina teen nii.
Peab ostma lasanjeplaadid.
Siis tuleb võtta neljakandiline vorm, on lihtne mahutada.
Segu olen teinud hakkliha ja seente baasil, sibulat, tomatipüreed või pastat (suurem? keskmine? Pomi tetrapakk). Puljongit juurde. Kogu see soust peaks olema suhteliselt märg, samas mitte jälle liiga. Maitseaineid, mida ise tahad aga kõik pizzalik sobib hästi.
Siis vahelduvalt vormi. Kui tundub lõpus, plaadid ei ole hästi kaetud, olen natuke puljongit lisaks peale valanud.
Plaate võib murda väiksemaks ja paigata sealt kihti, kust puudu tuleb, tähtis on niiskuse hulk, et nö. kuivale ei jääks.
Siis ahju küpsema kuskil - 40 minutiks.
Mõtlesingi, et mida täna õhtuks süüa teha.:)
 
tiugu 03. detsember 2001, kl 21.14
Lasanjeplaatide vahele võib veel hakklihale lisaks panna ka tomateid ja hapukurki ja kergelt praetud riivitud porgandeid, millele on pandud sojakastet ja kindlast maitse järgi maitsusid, mida on praegusel ajal küllaga poodidest saada. Mina kallan peale piima ja puljongikuubikust tehtud segu, piimaga jääb nagu natuke pehmem ja mahlasem. Minu perele igatahes maitseb.
 
Tree 05. detsember 2001, kl 13.24

Tavaliselt on ka lansajeplaatide karbi taga õpetus olemas.
Mina teen sealse õpetuse järgi. Näiteks nii:
Pane sibulatükid pannile ja kuumuta, kuni nad on klaasjad, siis lisa hakkliha ja pruunista, maitsesta(pane ka oreganot - minumeelest sobib suurepäraselt). Koori tomatid (5-6tk), püreesta ja pane ka pannile. Siis kalla sinna veel klaasitäis puljongit(1 kuubikusts) ja lase haududa kaane all, mingi 10min
Soovi korral võib ka ketshupit lisada.
Siis veel on vaja teha juustukaste. Sulata potis natuke võid ja kalla sinna hulka riivitud juust(~200-300g)ja kogu aeg segades sulata ühtlaseks. Siis lisa piima, nii palju,et segu oleks vedelapoolne kreemjas, sest veidi jahtudes ta pakseneb.
Nüüd võta ette nõu, mille sisse lasanjet teha tahad ja kõige
esimesena pane sinna põhja kiht "hakklihakastet", siis lasanjeplaadid, siis hakklihakaste+juustukaste, lasanjeplaadid, jälle hakklihakaste+juustukaste, lasanjeplaadid jne. Kõike peale pane lasanjeplaadid ja raputa üle riivjuustuga. Pista ahju ja umbes 30-45min on valmis. Nämm-nämm!
 
Tree 05. detsember 2001, kl 13.27
Lisan veel seda, et kui lasanjeplaadid kõige peale paned, jääb pealmine kiht selline krõbe, mis mulle eriti meeldib. Aga kui sulle nii ei meeldi jäta juustukaste kõige pealmiseks ja siis raputa üle veel riivjuustuga.
 
Deya 05. detsember 2001, kl 16.51
aga see vorm kuhu plaadis ja kastmed laod..milline see peaks olema? kandiline..nö ühe lasanjeplaadi suurune või kahe plaadi laiune. Ja kas kogu see vorm kui on plaadis ja kastmed laotud, siis mingid servad jäävad ju ikkagi tühjaks, et kas need tuleb mingit kastet või puljongit täis valada? Kui kuumas ahjus kui kaua küpsetada ja kas küpsemise ajal peab kaas ka peal olema või ei tohi olla just?
 
potsa 05. detsember 2001, kl 17.18
mul on sihuke vorm kuhu 4 plaati mahub- 2 ja 2 kõrvuti. Kindlasti pead need ääred, mis kuival on, kastmega üle valama, muidu murrad hambad ära...
aga kaas küll ei pea peal olema.
mina pole kunagi kella vaadanud, et nüüd võtan välja. iga natukese aja pärast katsun näiteks noaga, kas plaadid on pehmed.
 
Ane 05. detsember 2001, kl 17.47
Küpseta 185 kraadi juures 45 minutit, siis lase 10 minutit enne serveerimist laual oodata, et veidi taheneks ja ei muudkui head isu!:)
 
Lollo 05. detsember 2001, kl 19.28
Mina teen lasanjet nii:
Kóigepealt teen valmis hakklihasousti koos sibula ja pressitud tomatitega (seesama mis spagettide juurde tehakse)
Siis teen valmis sellise jahupiimakastme , kuhu vóib lisada ja juustu.
Ja siis hakkan laduma vaheldumisi plaate ja hakklihasousti ja jahupiimakastme. kui ääred jäävad tühjaks - pole sellest midagi, sest küpsemise ajal plaadid paisuvad. peale riputan riivjuustu ja katan alufooliumiga, et juust kohe ära ei kórbeks - hiljem küpsetan ilma fooliumita, et pealt ilusaks pruuniks lähebQ!!
Head katsetamist!!
 
katerin 09. detsember 2001, kl 02.08
võib ka nii, et esmalt lased kogu selle krempli ilma juustuta läbi küpseda ning alles veidi enne väljavõtmist raputad juustu peale. sellisel juhul pole ka fooliumit vaja.
 
kit 28. detsember 2001, kl 23.40
Lasanje vorm ei pea sugugi kandiline olema. Ma ise hakkasin esimest korda tegema, siis avastasin, et mul on ainult ümmargused nõud: murdsin plaatidel ääred ära ja panin need tühjadesse kohtadesse ja nagunii saab kõik juustukastmega üle valatud, nii et lõpuks tuleb ümmarguse kujuga lasanje. Ja üleüldse tomatipasta asemel maitsestasin ananassikompoti vedeliku, austri- ja soojakastmega, hoopis teine maitse tuli, aga ikka jammi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!