Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
kuidaas keeta kana sylti!???
 
krissu 28. detsember 2001, kl 13.05
Olge palun head, kui keegi oskab keeta siis oleks vaga tanulik, kui selle siia kirja paneks!?

Tanud ette!
 
zoocoll 31. detsember 2001, kl 11.16
Mina teen niiviisi:

Vaatan valmis ühe supikana (broilerit pole mõtet pruukida, on liiga rasvane) ja kaks seajalga. Supikana annab ka hoopis parema maitse.

Kontrollin hoolikalt karvade-sulgede osas, leitud eelmaldan. Panen potti ja külm vesi peale. Siis keema.

Keema ajama peaks kiiresti ja kogu pinnalekerkiva vahu hoolega ära riibuma. Et see oleks võimalik, võib esialgu vett lisada pisut rohkem (et miski välja ei ulatuks veest), keemisega kaob niikuinii osa ära.

Siis tuleb kõige raskem osa - keeta VÄGA aeglasel tulel seni, kuni liha on luude küljest lahti. Paras keemine - ja aega kulub mõni tund! - on siis, kui näed siit-sealt mullikesi kerkimas mõne sekundi tagant, ent kusagilt ei kee "mulinal". Liigägeda keemise korral muutub vedelik seebivee sarnaselt häguseks ning hilisem sült saab vastiku piimja kallerdi. Kui näed, et liha hakkab luude küljest lahti lööma, lisa terapipart, vürtsi e pimenti ja loorberilehte ja soola. Imepisike sips karrit või kurkumit teeb leeme kollakamaks ja sült näeb natuke kenam välja. Sibulat mina ei ole pannud, soovi korral võib panna porgandirattaid.

Siis pane lugu kõige potiga jahtuma. Leige sült kurna läbi sõela, saad kõik paksu ilusti kätte, mis tükelda kenasti ära. Piprad-vürtsid võivad sisse jääda, ent loorberilehed korja kindlasti välja. Vedelik pane jahedasse. Kui näed, et tardub juba leigest peast - on hästi, kui ei tardu piisavalt, lisa iga liitri kohta üks pakk Läti väikepakendis zhelatinsi. See tuleb napi veega paisuda lasta ja sulatada võib leeme hulgas.

Ning lõpuks sulatan pooltardunud leeme üles, lisan zelatiini kui vaja, liha, vahel ka kurnatud hernes-mais-porgand konservi (ilu pärast), maitsestan soolaga pisut soolasemaks kui oleks paras, sest jahtudes soolasus väheneb. Jaotan "supi" vormidesse ja algul jahedasse, siis külma.

Selle tardumistestiga ja teistkordse kuumutamisega on muidugi jamamist, aga see-eest ei saa kunagi juhtuda, et sült ei kallerdu.

Saab ka keeta ainult kanast, aga siis tuleb kindlasti panna zelatiini 1 pakk 1 liitri vedeliku kohta või isegi 1,5 pakki, kuna kana "loomulikust" intelligentsist ei piisa süldi jaoks.
 
piix 07. jaanuar 2002, kl 17.31
minult pisike ääremärkus: mitte ainult karri ei anna ilusat värvi, vaid just nimelt sibul, aga koos koorega. mina panen tavalise süldi keetmisel oma kolm suurt sibulat kogu muu sodiga keema ja yhele neist jätan koore ymber. väga ilus värv saab.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!