Kööginõu
kevadrullid
Mia 10. jaanuar 2002, kl 16.21 |
bora 17. jaanuar 2002, kl 12.48 |
vuo 17. jaanuar 2002, kl 13.18 |
kadi 17. jaanuar 2002, kl 15.44 |
See retsept on raamatust "Vuosisadan keittokirja"
"Kevadised rullid"
Pannkoogid:
2dl nisujahu
3dl vett
1muna
Segada ühtlane taige.
Täidis:
150 g sealiha (võib nähtavasti ära jätta)
1 porru
2 spl õli
400 g (1 purk) pavunituja (sorry-pole sõnaraamatut käepärast)
100 gr kooritud krevette
1-1,5 spl hiina sojakastet
1 spl sherrit
soola, musta pipart
Määrimiseks muna
Küpsetamiseks õli
1. Täidise valmistamiseks tuleb tükeldada-ribastada väga - väga peeneks sealiha ja porru.
Sealiha pannil kergelt pruunistada. Praadimise lõpul lisada porru. Lisada tükeldatud krevetid, nõrutatud pavunitud(?). Kuumutada läbi. Maitsestada sojakastme, sherri, soola ja pipraga.
2. Küpsetada pannil väga õhukesed pannkoogid. Küpsetada tuleb ainult ühelt poolt. Täidis tuleb panna koogi küpsetatud poolele, pannkoogi keskele. Keera pannkook rulli. Selleks, et täidis välja ei tuleks, võib rulli ääre kinnitada hambaorgiga või määrida munaga ja suruda kokku.
3. Keedunõusse vala õli nii, et poti põhi oleks kaetud vähemalt
5 cm kõrguselt. Õli küpsetamistemp. peaks olema 180 kraadi (saiatükk pruunistub 1 min.). Tõsta rullid ühekaupa õlisse ja küpseta kuldkollaseks. Nõruta rulle ja serveeri kohe.
Lisandiks sojakaste. Mina küll eelistaksin mõnda teravat kastet, mis paneks suu õhetama.
Jõudu!
"Kevadised rullid"
Pannkoogid:
2dl nisujahu
3dl vett
1muna
Segada ühtlane taige.
Täidis:
150 g sealiha (võib nähtavasti ära jätta)
1 porru
2 spl õli
400 g (1 purk) pavunituja (sorry-pole sõnaraamatut käepärast)
100 gr kooritud krevette
1-1,5 spl hiina sojakastet
1 spl sherrit
soola, musta pipart
Määrimiseks muna
Küpsetamiseks õli
1. Täidise valmistamiseks tuleb tükeldada-ribastada väga - väga peeneks sealiha ja porru.
Sealiha pannil kergelt pruunistada. Praadimise lõpul lisada porru. Lisada tükeldatud krevetid, nõrutatud pavunitud(?). Kuumutada läbi. Maitsestada sojakastme, sherri, soola ja pipraga.
2. Küpsetada pannil väga õhukesed pannkoogid. Küpsetada tuleb ainult ühelt poolt. Täidis tuleb panna koogi küpsetatud poolele, pannkoogi keskele. Keera pannkook rulli. Selleks, et täidis välja ei tuleks, võib rulli ääre kinnitada hambaorgiga või määrida munaga ja suruda kokku.
3. Keedunõusse vala õli nii, et poti põhi oleks kaetud vähemalt
5 cm kõrguselt. Õli küpsetamistemp. peaks olema 180 kraadi (saiatükk pruunistub 1 min.). Tõsta rullid ühekaupa õlisse ja küpseta kuldkollaseks. Nõruta rulle ja serveeri kohe.
Lisandiks sojakaste. Mina küll eelistaksin mõnda teravat kastet, mis paneks suu õhetama.
Jõudu!
maria 18. jaanuar 2002, kl 19.49 |
Võib kasutada filo-tainast. Müüakse külmutatuna, väga õhukesed lehed. Täidiseks praadida porgandi-kapsa-sibula + misiganes endale maitseb ribakesed, natuke jahutada, keerata filo-tainast lõigatud ruudukestesse (ca. 10x10 cm) servad vee-jahuseguga kinni "liimida" ja rohkes õlis praadida kuni ilusad pruunikad. Siis välja tõsta ja köögipaberil nõrutada.
Pipi 22. jaanuar 2002, kl 09.19 |
Kevadrullid on ju super!!!!
see soome retsept, vabandage väga, pole kevadrullide poolegi, pigem midagi sama jubedat võib saada kui ostate pingpongist "kevadrulle":(
õige asi suhteliselt tuleb kui teha asja maria õpetuse järgi. ise olen filotaignalehe lihtsalt kolmeks-neljaks ribaks lõiganud , täidis ühe otsa peale ja mkokku keerata nagu kapsarulli. aa, enne õliga kergelt taigen üle ka pintseldada. rasvas praadida. super.
täidiseks:
vt kaunimaks köögis koduleheküljelt imre kose soovitused.
see soome retsept, vabandage väga, pole kevadrullide poolegi, pigem midagi sama jubedat võib saada kui ostate pingpongist "kevadrulle":(
õige asi suhteliselt tuleb kui teha asja maria õpetuse järgi. ise olen filotaignalehe lihtsalt kolmeks-neljaks ribaks lõiganud , täidis ühe otsa peale ja mkokku keerata nagu kapsarulli. aa, enne õliga kergelt taigen üle ka pintseldada. rasvas praadida. super.
täidiseks:
vt kaunimaks köögis koduleheküljelt imre kose soovitused.
Lisa postitus