Paljudes raamatutes ja filmides (v6lismaa omades) s66vad k6ik inimesed s66rikuid, kull niisama t6idiseta ja siis j6lle t6idisega. Niipalu olen aru saanud, et need on k6psetised. Mida kujutavad endast s66rikud ja kuidas neid teha?
minuteada on need üsna samad asjad kui vanad tuttavad pontšikud. teha niisiis õlis ja pärmitaignast. Vormid pärmitaignast paraja jupi ja keerad otsad kokku. Meil müüakse ka glasuuritud sõõrikuid, täidisega pole veel näinud.
kas see on sama asi mida ka donitsiteks kutsutakse?
hulk linke retseptidele(ingliskeelsed) http://dir.yahoo.com/Society_and_Culture/Food_and_Drink/Cooking/Recipes/Specific_Dishes/Desserts_and_Sweets/Donuts/
Tegelikult nad ikka päris samad pole. Nonutse saab ka vastaval plaadil (nagu muffinsittelgi, kui vastava kujuga) ahjus teha. Sõõrikuid aga tehakse vastava pritsi moodi masinaga rasvas (õlis) keetes ja pontšikud aga on moosiga (moosipalli nimega poes).Kas pole ?
pontsik nüüd mingi moosipall küll ei ole!!! pontsik on seesama õli sees küpsetatud rõngas, millel tuhksuhkur peal. pole vene ajal pontsikubaaris käinud või?:)