Kööginõu
midagi uut ja huvitavat argipäevax..
vapper jänku 17. jaanuar 2002, kl 20.08 |
terekest..
ma ei tea, võib-olla ma olen ainuke, kellel on viimasel ajal permanentne probleem "mida teha süüa?", aga kooslus kartul/makaron/riis + mingi lihakraam + mingi salat on ära tüüdanud.. niet palun abi/ideid.. et mida teie kiirel tööpäeval lõunal/õhtul sööte ja süüa teete? võib-olla midagi lihtsalt valmistatavat, aga samas huvitava(ma)t?
ma ei tea, võib-olla ma olen ainuke, kellel on viimasel ajal permanentne probleem "mida teha süüa?", aga kooslus kartul/makaron/riis + mingi lihakraam + mingi salat on ära tüüdanud.. niet palun abi/ideid.. et mida teie kiirel tööpäeval lõunal/õhtul sööte ja süüa teete? võib-olla midagi lihtsalt valmistatavat, aga samas huvitava(ma)t?
ehee 17. jaanuar 2002, kl 20.13 |
mm 17. jaanuar 2002, kl 22.33 |
Vihv 18. jaanuar 2002, kl 11.05 |
omanik 18. jaanuar 2002, kl 11.43 |
Kleopatra 18. jaanuar 2002, kl 12.02 |
Kiisu 18. jaanuar 2002, kl 15.24 |
Ja hommikuks lavassi sisse keeratud vorst, juust, mingi vahva riisiroog ja siis võileivagrilli küpsema. Retsepti leidsin siitsamast foorumist, proovisin ja on tõepoolest superlahedalt hea. See lavass, mis poes on jahune ja maitsetu on peale grillimist krõbe ja maitsev.
Lemmik riisiroog:
kanafileed, porgandit, suvikõrvitsat, muud köögivilja, riisi, soola, pipart, kanapuljongikuubikut.
Riisi keedan ära. Siis hästi ruttu kanafilee praen ja sinna juurde veel lisan hunniku köögivilju ja praen natuke aega. Siis segan kõik kokku ja on maitsev ja kerge õhtusöök.
mona 18. jaanuar 2002, kl 19.15 |
kristina 21. jaanuar 2002, kl 16.24 |
Eile õhtul just tegin, kui kohe mitte ei viitsinud poodi minna. Võttis vähe aega ja tulemus oli vägagi maitsev.
Keeda sobivas koguses pastat ja kastmeks klaasista üks porru (või sibul) 1 spl võis, lisa 1/2 tl karrit, 1 spl mett ja 1 dl valget kuiva veini. Mina panin veel shampinjone kah. Hauta ca 5 min. Lisa 1 dl kohvikoort (või piima või mida juhtub olema), maitsesta soola, pipra ja basiilikuga, lase keema ja paksenda kastmepaksenduspulbri või maisijahuga. Lisa ca 150-200 gr kooritud krevette, sega, kuid ära enam keeda. Vala pastale ja head isu!
Keeda sobivas koguses pastat ja kastmeks klaasista üks porru (või sibul) 1 spl võis, lisa 1/2 tl karrit, 1 spl mett ja 1 dl valget kuiva veini. Mina panin veel shampinjone kah. Hauta ca 5 min. Lisa 1 dl kohvikoort (või piima või mida juhtub olema), maitsesta soola, pipra ja basiilikuga, lase keema ja paksenda kastmepaksenduspulbri või maisijahuga. Lisa ca 150-200 gr kooritud krevette, sega, kuid ära enam keeda. Vala pastale ja head isu!
mm-mm 21. jaanuar 2002, kl 23.55 |
Mona mõtles nende suurte makaronide all ilmselt CANNELLONISID, mis on tõesti maitsev ja lihtsalt valmistatav toit: Suured makaronid tuleb täita hakkliha, purusatud tomatite, paprika sibula jne seguga (kuumutada pannil, enne toppimist jahutada), siis panna ahjupannile, valada üle juustukastmega (teha jahuga piimakaste, millesse puistata teravamaitselist riivitud juustu) ning lõpuks pooleks tunniks ahju.
minna 23. jaanuar 2002, kl 09.45 |
Kala taignas saab ruttu valmis ja on hea. Mina teen nii, et tükeldan näiteks hõbeheigi filee. Võtan munakollase, 1 dl jahu, natuke vett, soola, mikserdan selle kõik kokku siis vahustan munavalge ja lisan tasakesi taignale. Siis kalatükid sinna sisse ja otse kuumale pannile, kus on kuum õli (fritüüriga tuleks vist veel eriti mõnus). Ja sinna kõrvale on asendamatu kodujuust kurgi ja vähese hapukoorega! Head isu!
maia 23. jaanuar 2002, kl 13.25 |
Svea 23. jaanuar 2002, kl 14.31 |
küpsisetort näiteks:)
või kodujuust lisanditega, kama keefiriga eesti moodi kõrvale, kalaburgerid või broileripihvid (kui ka need pole üle viskanud).ja täisteraleib võiga.
riivitud porgand vee ja või/õliga pannile hauduma .... teisel pannil praadima hakkliha (hästi tuleb maitsestada). kui porgand pehme, siis juurde veel vett ja kets´upit. kõrvale keedetud kartulid. pere sööb meil seda isuga :)
või kodujuust lisanditega, kama keefiriga eesti moodi kõrvale, kalaburgerid või broileripihvid (kui ka need pole üle viskanud).ja täisteraleib võiga.
riivitud porgand vee ja või/õliga pannile hauduma .... teisel pannil praadima hakkliha (hästi tuleb maitsestada). kui porgand pehme, siis juurde veel vett ja kets´upit. kõrvale keedetud kartulid. pere sööb meil seda isuga :)
pipi 24. jaanuar 2002, kl 09.47 |
maia vihje peale midagi ka mitte makaronidest:))
sõrnikud e. kohupiimakotletid
2 pk kohupiima
2 muna
2-3 spl jahu
maitse järgi suhkrut
veidi soola
sega ained kokku, vormi pätsikesed (kui viitsimist, võib jahus veeretada) ja prae. serveeri kuumalt hapukoore, moosi või meega.
kaalujälgija võtab rasvata kohupiima, asendab osa jahu kliidega ja lisab neid veel lisaks lusikatäie-paar, suhkru asemel suhkruasendaja ja sööb neid toormoosi või kergelt suhkruasendaja ja vanilliiniga maitsestatud gefilus-jogurtiga
sõrnikud e. kohupiimakotletid
2 pk kohupiima
2 muna
2-3 spl jahu
maitse järgi suhkrut
veidi soola
sega ained kokku, vormi pätsikesed (kui viitsimist, võib jahus veeretada) ja prae. serveeri kuumalt hapukoore, moosi või meega.
kaalujälgija võtab rasvata kohupiima, asendab osa jahu kliidega ja lisab neid veel lisaks lusikatäie-paar, suhkru asemel suhkruasendaja ja sööb neid toormoosi või kergelt suhkruasendaja ja vanilliiniga maitsestatud gefilus-jogurtiga
maia 24. jaanuar 2002, kl 10.28 |
Lisa postitus