Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
midagi uut ja huvitavat argipäevax..
 
vapper jänku 17. jaanuar 2002, kl 20.08
terekest..

ma ei tea, võib-olla ma olen ainuke, kellel on viimasel ajal permanentne probleem "mida teha süüa?", aga kooslus kartul/makaron/riis + mingi lihakraam + mingi salat on ära tüüdanud.. niet palun abi/ideid.. et mida teie kiirel tööpäeval lõunal/õhtul sööte ja süüa teete? võib-olla midagi lihtsalt valmistatavat, aga samas huvitava(ma)t?
 
ehee 17. jaanuar 2002, kl 20.13
"Saleda" sarjast valmis toidud kõik, mis letis läheb päris tihti loosi!
 
mm 17. jaanuar 2002, kl 22.33
Proovi cous-cousi, see peaks kusagil kuivaine riiulis olema. Uncle Ben'si magushapu kana, osta sulatatud juurvilju ja sega nt makaronidega. Wok. Soome Patad on head, eriti kanalihaga.
 
Vihv 18. jaanuar 2002, kl 11.05
Kasuta ka kalatooteid, paneeritud kala pakendid,ka kanakintsud lähevad kaunus kiiresti, eriti kui airgrillis teha.
 
omanik 18. jaanuar 2002, kl 11.43
Lasagne on hea, ahjukartulid vahelduseks, igasugu vormiroad kne.
Mina tegin viimati kartuli - sibula - vürtsikilu vormirooga. Tõsiselt hea oli..
 
Kleopatra 18. jaanuar 2002, kl 12.02
Sama teema oli siin kaua aega tagasi üleval. Kas seal pakutu lugesid läbi? Seal oli päris mitu asjalikku retsepti ja soovitust.
 
Kiisu 18. jaanuar 2002, kl 15.24

Ja hommikuks lavassi sisse keeratud vorst, juust, mingi vahva riisiroog ja siis võileivagrilli küpsema. Retsepti leidsin siitsamast foorumist, proovisin ja on tõepoolest superlahedalt hea. See lavass, mis poes on jahune ja maitsetu on peale grillimist krõbe ja maitsev.
Lemmik riisiroog:
kanafileed, porgandit, suvikõrvitsat, muud köögivilja, riisi, soola, pipart, kanapuljongikuubikut.
Riisi keedan ära. Siis hästi ruttu kanafilee praen ja sinna juurde veel lisan hunniku köögivilju ja praen natuke aega. Siis segan kõik kokku ja on maitsev ja kerge õhtusöök.
 
mona 18. jaanuar 2002, kl 19.15
Muuakse suuri makarone (cavarelli voi midagi taolist), millede sisse saab igasugu sodi toppida ja ahju. Kui sisu on eelnevalt kupsetatud, siis laheb ruttu! Vahelduseks paris omaparased!
 
kristina 21. jaanuar 2002, kl 16.24
Eile õhtul just tegin, kui kohe mitte ei viitsinud poodi minna. Võttis vähe aega ja tulemus oli vägagi maitsev.
Keeda sobivas koguses pastat ja kastmeks klaasista üks porru (või sibul) 1 spl võis, lisa 1/2 tl karrit, 1 spl mett ja 1 dl valget kuiva veini. Mina panin veel shampinjone kah. Hauta ca 5 min. Lisa 1 dl kohvikoort (või piima või mida juhtub olema), maitsesta soola, pipra ja basiilikuga, lase keema ja paksenda kastmepaksenduspulbri või maisijahuga. Lisa ca 150-200 gr kooritud krevette, sega, kuid ära enam keeda. Vala pastale ja head isu!
 
mm-mm 21. jaanuar 2002, kl 23.55
Mona mõtles nende suurte makaronide all ilmselt CANNELLONISID, mis on tõesti maitsev ja lihtsalt valmistatav toit: Suured makaronid tuleb täita hakkliha, purusatud tomatite, paprika sibula jne seguga (kuumutada pannil, enne toppimist jahutada), siis panna ahjupannile, valada üle juustukastmega (teha jahuga piimakaste, millesse puistata teravamaitselist riivitud juustu) ning lõpuks pooleks tunniks ahju.
 
minna 23. jaanuar 2002, kl 09.45
Kala taignas saab ruttu valmis ja on hea. Mina teen nii, et tükeldan näiteks hõbeheigi filee. Võtan munakollase, 1 dl jahu, natuke vett, soola, mikserdan selle kõik kokku siis vahustan munavalge ja lisan tasakesi taignale. Siis kalatükid sinna sisse ja otse kuumale pannile, kus on kuum õli (fritüüriga tuleks vist veel eriti mõnus). Ja sinna kõrvale on asendamatu kodujuust kurgi ja vähese hapukoorega! Head isu!
 
maia 23. jaanuar 2002, kl 13.25
kas peale igasuguste makaroniv6rkide ka midagi uldse suua teha osatakse?
 
miisuke 23. jaanuar 2002, kl 13.50
Aga Maia, palun jaga oma ideid!
 
Svea 23. jaanuar 2002, kl 14.31
küpsisetort näiteks:)

või kodujuust lisanditega, kama keefiriga eesti moodi kõrvale, kalaburgerid või broileripihvid (kui ka need pole üle viskanud).ja täisteraleib võiga.

riivitud porgand vee ja või/õliga pannile hauduma .... teisel pannil praadima hakkliha (hästi tuleb maitsestada). kui porgand pehme, siis juurde veel vett ja kets´upit. kõrvale keedetud kartulid. pere sööb meil seda isuga :)
 
pipi 24. jaanuar 2002, kl 09.47
maia vihje peale midagi ka mitte makaronidest:))

sõrnikud e. kohupiimakotletid
2 pk kohupiima
2 muna
2-3 spl jahu
maitse järgi suhkrut
veidi soola

sega ained kokku, vormi pätsikesed (kui viitsimist, võib jahus veeretada) ja prae. serveeri kuumalt hapukoore, moosi või meega.


kaalujälgija võtab rasvata kohupiima, asendab osa jahu kliidega ja lisab neid veel lisaks lusikatäie-paar, suhkru asemel suhkruasendaja ja sööb neid toormoosi või kergelt suhkruasendaja ja vanilliiniga maitsestatud gefilus-jogurtiga
 
maia 24. jaanuar 2002, kl 10.28
pipi'le sornikud on jah, vaga head. olen kasutanud nende valmistamisel ka kodujuustu(kohupiima asemel), just sellist suureteralist. teistele siin kirjutajatele : oma markusega ei tahtnud ma kedagi solvata, ...vabandan:)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!