Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
meekook
 
Mari 23. jaanuar 2002, kl 17.05
Tere,
kas keegi oskab anda nõu kuidas teha meekooki? See on selline kihiline hästi maitsev kook.
 
mesimumm 23. jaanuar 2002, kl 17.23
Mari! Olen teinud seda kooki millalgi ammmmmu, aga retseptivihik, milles see kirjas oli, jäi kaduma ka juba ammmu. Põhimõte oli selles, et suhkrut taignas ei olnud, oli mesi. Mee sisse sulatati või ja lisati jahu ja natuke soodat (?)Taigen jäeti jahtuma/hanguma/tahenema. Ja siis küpsetati (mäletan, see kogus tainast jaotati 6ks osaks). Ja siis vahele käis ehe hapukoor. Seisma. Mmmmm.
Loodan, et on keegi, kellel retseptivihik alles on:)
 
tibi 23. jaanuar 2002, kl 18.16
Mina olen seda kooki nii teinud:
4 muna
2 dl suhkrut
3 spl mett
6 dl jahu
1 spl soodat
8 dl hapukoort
Munad ja suhkur vahustada. Lisada mesi ja pidevalt segades veidi soojendada, et mesi ilusti ära sulaks. Sõeluda peale soodaga segatud jahu. Sõtkuda taignaks, on üsna sitke. Valada küpsetuspaberiga kaetud vormi ja küpsetada alumisel siinil 180 kraadi juures pea tund. Läheb hästi tumepruuniks.
Jahtunult lõika nii mitmeks kihiks kui soovid, vahele hapukoor, peale toidukile ja külma. Kõikse parem on alles ööpäeva möödudes.
 
minna 25. jaanuar 2002, kl 09.27
Kui suure plaadi peale see taignakogus oli arvestatud, minul tunne, et taigent tuli hirmus palju, igal juhul jäi põhi hääästi paks. Eks näe, täna õhtul võtan julguse kokku ja avan külmkapiukse, et vaadata, mis koogist saanud on :-) Eile õhtul, kui see paar tundi külmas oli olnud tundus maitse päris õige olevat!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!