Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
uusi ideid
 
leen 25. veebruar 2002, kl 13.11
tahaksin oma emale sünnipäevaks kinkida ilusa päeva - et tema ei peaks mässama köögis, vaid saaks õhtul mõnusalt ja puhanult koos külalistega lauda istuda, kus kõik juba valmis on.
seega pean ise nuputama, mis söögid, kaunistused jne. meisterdada. tahaksin midagi huvitavat ja omapärast - mida varem pole proovinud. on kellegi häid ideid ?
 
Virve 25. veebruar 2002, kl 13.36
PANE KUSAGIL KOHVIKUS LAUD KINNI JA TELLI MIDA ARVAD EMALE MEELDIVAT. Kohvik pole ju ka kallis, ei ole kodus kõrditamist ja seekord seedamoodi, kergem kõigile.
 
leen 25. veebruar 2002, kl 14.06
no mõned külalised tulevad ikka ka..ja oma pere.
mõtlesin ka restorani peale..aga kodus on ikka hubasem ja saab ise tegutseda ja on kindla peale minek.
 
tolerant 25. veebruar 2002, kl 14.24
Saada ema massaazhiseansile ning korralda sel ajal kodus kõik ära. Ega peagi ju pasunaid ja serpentiine olema- kenasti kaetud laud ning ilusad salvrätid hoidjate sees, tiba sidruniaroomi lõhnalampi, alustuseks vein ja suupisted, siis soe toit, siis juustuvaagen erinevate juustudega ning siis magustoit.
Suupisted võivad vâga edukalt olla toored porgadiviilud, lillkapsa õisikud, brokkoli õisikud, ka kartulikrõpsud on lubatud:), soolapähklid jne., sinna juurde erinevad hapukoore-majoneesi kastmed, mida siis kas akrtulimaitseaine või tilli-peterselliga maitsestada ning "vârvida". Soojaks toiduks nâiteks riisi-kala-lihasegu- kerge teha ning saab hâsti soojas hoida ilma, et ära kuivaks. Et asi igapäevasest toidust erineks võib kasutada lisanditena krevette ja vâhke. Lisada veel ka kanaliha ja küülikuliha tûkid, maitseained.
Juustu võik olla 4 erinevat sorti- sellest täitsa piisab.
Ja magustoit võib olla lihtne- suhkruga praetud kaerahelbed. Panna need pokaali, lasta vahokooremüts peale, shokolaaditükid takkaotsa ning ongi magustoit valmis:)
 
Emili 25. veebruar 2002, kl 15.14
Mina olen kasutanud aktiivset varianti vanemate pulma-aastapäeva tähistamiseks, aga miks mitte ka sünnipäevaks - ütlesin, et selga mugavad riided ja kell X valmis olla kodust lahkumiseks. Võtsin nad peale ja sõitsime forellikasvandusse (nt Pärnu mnt-d mööda välja sõita), koos püüdsime, koos sõime ja lõbutsesime, kõigile meeldis ja jäi kauaks meelde.
 
mona 25. veebruar 2002, kl 15.39
Toored porgandiviilud võivad olla tõesti "väga edukad" ja lisaks veel "kioskist ostetud' krõpsud ja soolapähklid ... ja aina paremaks läks...-)))

Mina soovitan teha midagi uut, millega oma ema üllatada. Kuid päev varem peaks salaja proovima, kuidas välja tuleb. Pakun välja: wrapid (kasutada lavashi) erinevate sisudega, küpsetatud köögiviljad kastmetega ja kerge salat juustuga. Magustoiduks tarretis.
 
tsinna 25. veebruar 2002, kl 22.39
Väga noortepärased ideed teil siin, kui noortepärane selle küsija ema aga on? Mina pakkusin oma viimasel sünipäeval soojaks toiduks wokki, ja isa küsis pärast, et millal siis liha ja kapsast saab? Ja jäi väga nukraks, kui selgus, et ei saagi. No aga võibolla mõned vanemad inimesed on ka edumeelsemad.
 
Mann1 26. veebruar 2002, kl 08.15
Nojah, kui pitsa veel siinkandis eriti levinud polnud, tegin seda omal algatusel ühel pühapäeval . Mu armas isa oli üsna nõutu ja küsis, et kas seda süüakse siis ilma leivata ?

Aga Leenile - uuri enne, milline toiduvalik su emale meeldiks.
Oleneb ka sellest, kui tugev kokkaja sa ise oled - midagi ilmatu keerulist ja väga mitmekäigulist poleks mu meelest mõtet planeerida. Oleneb ka külaliste arvust. Kui näiteks emale paar sõbrantsi külla tulevad, võiks teha vaagnatäie minivõileibu (piparkoogivormiga), neid on lõbus valmistada mitut sorti. Siis ehk paari salatit (loomulikult ka toorsalatit) ja mõni mõnus omatehtud kook või küpsised. Ja loomulikult puuviljad, juust ja vein. Mis puutub porgandi jms. ribadesse - kui on tegemist vanemate inimestega, siis see ei lähe mitte kuidagi peale. Esiteks ei pruugi olla neil piisavalt tugevaid OMA hambaid ja teiseks ütlevad nad, et toorest porgandit on endalgi kodus küll.
 
leen 26. veebruar 2002, kl 09.34
kokku istub lauda umbes 8 inimest. alustaks külmade suupistetega, siis soe söök ja lõpuks magustoit.
suur tänu kõigile vastajaile. mõtlesin siiski konkreetseid huvitavaid sööke, mida võiks valmistada.
retseptiraamatuid on ju palju, kuid enamasti osutuvad parimaks just tuttavate-sõbrannade poolt läbikatsetatud toidud.
 
cat 26. veebruar 2002, kl 09.36
njah... toored porgandid ja kartulikrõpsud - ei küsitud ju kuidas katta pubekate sünnipäevalauda????
Kui su emale (ja ka muule suguvõsale) meeldib näiteks Hiina toit - soovitan sul osta Mandariinist hulganisti kevadrulle (täidetud pannkoogid) mitmesuguseid nuudleid ja riisi ja lihatoite - saad komplekteerida suure ja huvitava valiku ja ei lähe ka palju maksma.
Kui tahad ise teha - soovitan eelroaks lõhet, erinevaid sinke (vanematele inimestele läheb hästi peale, vene ajal polnud nagu saada ju), pearoaks mingi liha - kui emale meeldib kana, tee seda; kui näiteks sealiha - soovitan Jõulutoitude raamatust täidetud sealiharulli retsepti (sisse ploomid, seened, sibul, sink jne, rull peekonisse keerata, juurde suurepärane punase veini-ploomi kaste). Kartulid kõige kergem osta valmiskujul (stockis päris head) paned lihtsalt ahju soojenema ja keegi ei usu, et pole enda tehtud.
No ei tea, kas mu soovitustest abi oli, aga minu vanemad on ka sellised, et igasugune 'sodi' nende arvates ikka toit ei ole, aga sellise komplektiga olid nad rahul küll.
edu!
 
tolerant 26. veebruar 2002, kl 15.28
Nojah, lihtsalt pisilisana- eelkõige määrab edukuse ära õhkkond.
Mis aga porganditesse ja erinevatesse maitsestatud hapukoore kastmetesse puutub, siis- olen neid tihti pakkunud seltskonnale, kes üle 60. Kõik on olnud meeldivalt üllatunud ning rõõmsad. Ega siis keegi pakse porgandeid taldrikule pane- kõik on ikka peenikestes kolmnurkseteks viiludeks lõigatud ning hammastele neist kahju ei sünni.
Mis aga edumeelsusesse jne. puutub, siis- kõigi maitse järgi olla ei jõua ja viriseijaid leidub alati. Samas on nende hulgas tihti neid, kes vaatamata kriitikale uut kogemust hiljem siiski positiivselt tuttavatele kirjeldavad:) Selge see, et kui ema ikka sealiha ei söö, siis pole seapraadi mõtet pakkuda, aga muidu võiks ikka tavapärasest erinevat menüüd rakendada. Vähemalt erinevas vormis siis- palju neid senisöömata toiduaineid ikka on. Vorm hakkab rohkem mängima.
 
maias 27. veebruar 2002, kl 16.14
1. Seesamiseemnetega paneeritud praetud kanafileed, juurde keedetud kartul, riis, toorsalatid jne
2. Ahjus küpsetatud forelli või lõhe filee, peale riputada sinihallitusjuustu ja krevette
3. külmutatud jogurtikook
 
mirr 27. veebruar 2002, kl 16.19
hea magustoit: erinevad tarretised milles on puuviljatykke, serveerida j@@tise ja vahukoorega(mitte segada!). peale(vahele) raputada r6stitud myslit.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!