Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
sünnipäev
 
sünnipäevalaps 03. märts 2002, kl 17.34
Mul on sünnipäev tulemas ja ma korraldan väikse peo oma sõprade jaoks... umber 20-30 inimsest vauses 20-22.

Mõtlesin, et äkki keegi soovitaks mingeid snacke vms mida pakkuda... midagi erinevat tavalisest salat-vorstid sünnipäevast. Midagi mida oleks lihtne valmistada ja kerge süüa... =)
 
muksi 04. märts 2002, kl 09.06
Krõpsud, puuviljad, juustuvalik, erinevad küpsised. Kalakese küpsised on merevaigu juustuga väga head, kui veel veini kõrvale võtad.... Tavaline makra on ka veiniga väga hea. Siis küüslaugu dip ja porgandid, ka maitsev.
Aga erinev salat-vorstist on ka näiteks temaatilised sünnipäevad, mitte stiilipeod, vaid lihtsalt temaatiline toit. Näiteks tortillad ja nachod.
 
K 04. märts 2002, kl 10.57
proovi teha wrappe, sinna saad ju erinevaid täidiseid teha.. igati huvitav ja maitsev.. ja ega neid väga palju ei jõua süüa kah, päris toitvad :)
mõned aastad tagasi sõbranna sünnipäeval olid pannkoogid.. mitut sorti soolaseid ja magusaid.. päris mõnus oli, aga kõht sai jube täis ja eks neid ole vist tüütu teha kah..
paar aastat tagasi tegin laiskusest pelmeene..viskasin 4 või 5 pakki pannile ning samal ajal valmistasin hulgim erinevaid dipikastmeid juurde ning lõikusin värskeid puu- ja köögivilju juurde ;o) kõigile läks hästi peale.. ja pealegi, odav, kerge teha ja kerge süüa..
võid ka pizzat teha.. see läheb kah enamus inimestele peale ;o)
 
sünnipäevalaps 04. märts 2002, kl 11.54
pelmeene ma nüüd küll odavaks ei pea.
 
köögikata 04. märts 2002, kl 12.46
Ega tegelikult kahte head asja - odavat ja head (suupistetega) ei saa. Mingeid kulutusi pead ikka tegema ja 20-30 inimest on suur hulk. Kutsu vähem. Sellisele hulgale pead küll pajatäie suppi keetma, et odavalt välja tulla. See polnud, muide, iroonia. Sellised sooja toidu pakkumised on väga moes ja kindel on see, et aega ja raha läheb vähem, olen katsetanud. Aga kui siiski jääd külma laua juurde ja meisterdada ka juhtumisi viitsid, siis - tee midagi põnevat. Odavam on teha ise mingeid soolaseid küpsetisi ja juurde dipikaste. Idanda idusid, eriti head on kressivõrsed. Tee räime tarrendis, juurvilja tarrendis, toorsalatit, pane erinevaid leivasorte lauale, võid teha tuuletaskuid ja neid täita, millega soovid, magusa või soolasega. ise küpseta ka saia ja tee ise tordiasjandus. Veel paku oma keldri varusid juurde, sul ju on ikka hoidiseid? Käi turul võis suuremas marketis ja vaata, mida soodsalt pakutakse.
Head sünnipäeva!
 
eke 04. märts 2002, kl 13.53
Kui odavalt ja suurele seltskonnale, siis tee chili con carne't (repsepte peaks netis jaguma). Niipaljudele uhes potis nagunii tegema ei mahu, seega tee kaks portsu, uks mega tuline ja teine selline malbe. Siis saab iguks endale paraja kanguse kokku segada. Juurde mingeid leivatooteid ja void ntx puuvilja näksimiseks kah lauale loigata.
Magusa poole pealt soovitan seltskonnast monele osavamale kupsetajale vihjata, et tore oleks kui ta viiciks miskit ponevat katsetada ja kaasa votta.
 
sünnipäevalaps 04. märts 2002, kl 16.12
PS! 11.54 ei kirjutanud originaal-sünnipäevalaps kes sünnat peab ja teema alustas =))

Kuivõrd tegu minu puhul on tudengineiuga siis mingi kokakunsti ime jääb kahjuks ära... sest süüa väga hästi teha ei oska aga aega-tahtmist on küll ja küll... et sobivad kõik toidud mis nõuavad palju aega kuid on lihtsad ja maitsvad =)
 
piret 04. märts 2002, kl 16.45
Soojad viineripirukad - 1 kg Pagaripoiste lehetaignat ja 1 kg kokteilviinereid (umbes 50 tk). Pirukad saab varakult valmis teha ja enne külaliste tulekut ahju pista, lihtne ja maitsev.
Proovitud 16 aastaste poistega - ühtegi pirukat ei jäänud alles.
Juurde kreeka salatit, dipikastmed , krõmpsud.
 
Kats 05. märts 2002, kl 11.36
Mina olen teinud hea suure pajatäie mingit risotot, ühepajatoitu vms. Odav ja hea ja kõik saavad kõhu täis. Siis veel mõni snäkk ka, dipikastmega juurikaid ja juustu ja veini ja... Nämm
 
Kylli 05. märts 2002, kl 11.52
Küpseta ülepannikoogid.Määri peale kas merevaiku või belettet või veel mingit määrdejuustu.Keera rulli ja lõika 3-4 cm suurused tükid.Võileiva tikud sisse ja suupisted missugused.
 
laisk 05. märts 2002, kl 13.07
osta poest/kohvikust valmislehttaigen, tee sellest pisikesi suupistepirukaid, täidiseks pane juustu, sinki jne.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!