Kööginõu
spargel
tüdruk 07. märts 2002, kl 21.09 |
Kiisuk 07. märts 2002, kl 21.29 |
mirr 08. märts 2002, kl 12.16 |
Liisa 08. märts 2002, kl 12.29 |
spargel 08. märts 2002, kl 14.24 |
mari 09. märts 2002, kl 14.35 |
Pipi 11. märts 2002, kl 14.37 |
te teate üldse vä et spargel on asparaaguse võrse(jajah, seesama mida vanasti nelgiõite juurde susati alati)kui ta on valkjas-kollane siis on neile võrsetele muld peale aetud et nad valgust ei saaks, kui võrsed on rohelised, siis on neid lastud nina mullast välja pista. kevadine spargel - sparglivõrsed kergelt koorida (eriti rohelistel see kõva koor) ja siis keeta. pärast sulavõifga üle kallata ja - bon appetit!
tolerant 12. märts 2002, kl 09.15 |
Sparglit võib lihtsalt keeta, kuid võib ka võis kergelt pruunistada, siis natuke vett lisada ning hautada, kuni sparglid pehmed. Soola ka ikka, maitsejärgi. Sobib hästi lihatoitude kõrvale. Kuid võib ka palju igasuguseid juurikaid hautada, sealhulgas ka spargleid ning siis moodustub lihtsalt aedviljahautis. Soovitaks siiski spargleid lihatoidu juurde, et teiste juurikate maitse spargli mõnusat maitset ei tapaks.
Kati 12. märts 2002, kl 14.27 |
lily 12. märts 2002, kl 22.17 |
heli 16. märts 2002, kl 18.43 |
Spargelit on kaht tüüpi: ühtesid tuleb koorida (rohelised, suuremad), teised aga kollakad. Siis tuleb need soolaga (natuke) keeta ja serveerimisel valatakse vahese sulavöiga üle. Superhea on! Ja tervislik! NB! See on diureetiliste omadustega. Kui palju sööd, siis hakkab ka uriin kohutavalt haisema!
Lisa postitus