Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
spargel
 
tüdruk 07. märts 2002, kl 21.09
Spargel pidi olema üks kuradima kasulik Ca-allikas, aga mida sellest teha annaks - on kellelgi häid retsepte või... Ausalt öeldes ma pole proovinud - kas kõlbab ka toorelt süüa?
 
Kiisuk 07. märts 2002, kl 21.29
spargel on ju broccoli teise nimega
mina keedan seda näiteks niisama igasugu toitude kõrvale-siis tuleb toit värvikam :P
ja varred söön niisama toorelt ära-kapsa maitsega aa isegi parem palju vitamiine annab jahh :PP
 
mai 08. märts 2002, kl 08.25
Spargel ei ole kohe mitte broccoli
 
mirr 08. märts 2002, kl 12.16
brokkoli n@eb v@lja nagu roheline lillkapsas aga spargel-nagu pulgad ju?
 
Liisa 08. märts 2002, kl 12.29
Brokkoli ehk spargelkapsas on lillkapsa lähisugulane;

Spargel on tõepoolest pulgad ja hoopis midagi muud.
Kahjusk ei tea, kuidas kasutada
 
spargel 08. märts 2002, kl 14.24
Saab poetada hakklihavormidesse ja suppidesse ja hautistesse. Tomati-spargli püreesupp on ka hea.
 
mari 09. märts 2002, kl 14.35
kui siin on ikka mõeldud pulga moodi sparglit, siis seda süüakse keedetult mingi kastmega põhitoidu juurde. eraldi sellest ei anna vist suurt midagi teha.
 
Pipi 11. märts 2002, kl 14.37
te teate üldse vä et spargel on asparaaguse võrse(jajah, seesama mida vanasti nelgiõite juurde susati alati)kui ta on valkjas-kollane siis on neile võrsetele muld peale aetud et nad valgust ei saaks, kui võrsed on rohelised, siis on neid lastud nina mullast välja pista. kevadine spargel - sparglivõrsed kergelt koorida (eriti rohelistel see kõva koor) ja siis keeta. pärast sulavõifga üle kallata ja - bon appetit!
 
tolerant 12. märts 2002, kl 09.15
Sparglit võib lihtsalt keeta, kuid võib ka võis kergelt pruunistada, siis natuke vett lisada ning hautada, kuni sparglid pehmed. Soola ka ikka, maitsejärgi. Sobib hästi lihatoitude kõrvale. Kuid võib ka palju igasuguseid juurikaid hautada, sealhulgas ka spargleid ning siis moodustub lihtsalt aedviljahautis. Soovitaks siiski spargleid lihatoidu juurde, et teiste juurikate maitse spargli mõnusat maitset ei tapaks.
 
Kati 12. märts 2002, kl 14.27
Saksamaal kooriti spargel ja keedeti. Peale kallati sulavõi ja raputati riivsaia. Spargel pidi olema rikaste sakslaste dieet.(Kuna on väga kallis ja sparglis on aineid, mis lõhestavad rasvkude)
 
lily 12. märts 2002, kl 22.17
Teistesonadega Udumirt.

Koige lihtsam- vesi keema, paariks minutiks vette ja ongi koik. Voi siis praehjus koorekastme sees. Toorelt on vaga hea igasuguste dipikastmetega.
 
heli 16. märts 2002, kl 18.43
Spargelit on kaht tüüpi: ühtesid tuleb koorida (rohelised, suuremad), teised aga kollakad. Siis tuleb need soolaga (natuke) keeta ja serveerimisel valatakse vahese sulavöiga üle. Superhea on! Ja tervislik! NB! See on diureetiliste omadustega. Kui palju sööd, siis hakkab ka uriin kohutavalt haisema!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!