Kööginõu
Võileivatort
Katsetaja 20. märts 2002, kl 14.54 |
Minake 20. märts 2002, kl 14.59 |
liisu 20. märts 2002, kl 15.02 |
Midagi tean, ehkki loeksin meesasti teiste soovitusi. Tuleb teha nii valgest kui mustast leivast ja leib tuleb koorida ning piimas leotada. Vahekihtideks panna mõnusalt hapukoort, majoneesi, igasugu pasteete ja mökse, tuubides on ka saada. Just kaunistuseks kõlbaks hästi tuubist vajutada. Ja maitserohelist palju, et maitset ja silmailu oleks. Aga järjekindel võiks olla - kui lihast, siis lihast, kui kalast, siis ikka ja ainult mereandidest või kui taimne, siis taimne. Mõnusat möksimist!
Raili 20. märts 2002, kl 15.14 |
kristina 20. märts 2002, kl 15.41 |
kizz 20. märts 2002, kl 19.49 |
Kiisuk 20. märts 2002, kl 20.25 |
maias 21. märts 2002, kl 15.19 |
Minu super-vuper tort käib nii:
röstsaia (umbes 6). 1. kiht: pitsakate (tead küll - tükeldatud singid-suitsuvorstid), segan ketsupi ja majoneesiga, lisan roheist sibulat. 2. kiht: riivin värsket kurki ja segan hapukoorega ning panen sõelale nõrguma (soola ka), et liiga vesine ei oleks. 3. kiht: riivitud juust ja keedetud munad segan majoneesiga ja lisan lahke käega liha üldmaitseainet (just!).
Teen õhtul valmis, peale panen vajutise (praeahjup laat + purk veega) ja pistan tordi külmkappi. Järgmiseks õhtuks on super - parajalt läbi imbunud ja maitsed hästi segunenud. Siis veel kaunistada - vahustatud vahukoor+majonees, peale riivitud juustu jne. jne.
NB! Saia ma eelmevalt ei niisuta!!!
röstsaia (umbes 6). 1. kiht: pitsakate (tead küll - tükeldatud singid-suitsuvorstid), segan ketsupi ja majoneesiga, lisan roheist sibulat. 2. kiht: riivin värsket kurki ja segan hapukoorega ning panen sõelale nõrguma (soola ka), et liiga vesine ei oleks. 3. kiht: riivitud juust ja keedetud munad segan majoneesiga ja lisan lahke käega liha üldmaitseainet (just!).
Teen õhtul valmis, peale panen vajutise (praeahjup laat + purk veega) ja pistan tordi külmkappi. Järgmiseks õhtuks on super - parajalt läbi imbunud ja maitsed hästi segunenud. Siis veel kaunistada - vahustatud vahukoor+majonees, peale riivitud juustu jne. jne.
NB! Saia ma eelmevalt ei niisuta!!!
kristina 21. märts 2002, kl 15.24 |
heli 22. märts 2002, kl 17.18 |
Oma ülikooli löpupeole shampuse körvale pakkusime ka vöileivatorti. Ja see oli väga hea, kiideti palju. Üks oluline asi, mida kasutasime: vormileiva viilud kastsime enne ladumist hetkeks kuuma buljongisse. Vahekihtidedes kasutasime isetehtud vöideid (kohupiim+pasteet/sulatatud juust+maitserohelised jne.).
Ärge unustage, et süüakse ka silmadega - kaunistus on oluline komponent! (näiteks till+redised - surepärane värvikombinatsioon ja hea lisand vöileivale)
Ärge unustage, et süüakse ka silmadega - kaunistus on oluline komponent! (näiteks till+redised - surepärane värvikombinatsioon ja hea lisand vöileivale)
Lisa postitus