Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Võileivatort
 
Katsetaja 20. märts 2002, kl 14.54
Tahaks teha kodus võileivatorti, aga pole õrna aimugi, kuidas ja millest seda teha, et jääks selline hea ja mahlane. Äkki oskab keegi soovitada, kuidas teha? Kõik soovitused ja muud nipid selle tegemiseks on teretulnud!
 
Minake 20. märts 2002, kl 14.59
Niiöelda "kreemikihtideks" sobivad köögikombainiga tehtud võided (suitsukana, sink, kala koos hapukoore, majoneesi, või vms ja maitseainetega)
 
liisu 20. märts 2002, kl 15.02
Midagi tean, ehkki loeksin meesasti teiste soovitusi. Tuleb teha nii valgest kui mustast leivast ja leib tuleb koorida ning piimas leotada. Vahekihtideks panna mõnusalt hapukoort, majoneesi, igasugu pasteete ja mökse, tuubides on ka saada. Just kaunistuseks kõlbaks hästi tuubist vajutada. Ja maitserohelist palju, et maitset ja silmailu oleks. Aga järjekindel võiks olla - kui lihast, siis lihast, kui kalast, siis ikka ja ainult mereandidest või kui taimne, siis taimne. Mõnusat möksimist!
 
Raili 20. märts 2002, kl 15.14
Aga kas kuskil müüakse juba ka nn valetpidi viilutatud leiba? Muidu leiva otsast lõigatud seibidest jääb kole pude vist?
Kust teie need laiad-suured leiva/saiakihid saate?
 
elevant 20. märts 2002, kl 15.19
lao vormileiba, saia kôrvuti.
 
kristina 20. märts 2002, kl 15.41
Fazeril on uus leib ja sai - Viilukas. Hästi suured pakid (1,5 kg vist) ja maitsvad ja sobivad igati hästi võilevatordiks.
 
kizz 20. märts 2002, kl 19.49
meganjämma on kiht riivitud juustu, majoneesi ja küüslauguga, värviks võib ka nats riivit. porgandit panna.
 
Kiisuk 20. märts 2002, kl 20.25
mina neid viilukaid kusagil müügil ei näe :(((
mis värk on???
 
maias 21. märts 2002, kl 15.19
Minu super-vuper tort käib nii:
röstsaia (umbes 6). 1. kiht: pitsakate (tead küll - tükeldatud singid-suitsuvorstid), segan ketsupi ja majoneesiga, lisan roheist sibulat. 2. kiht: riivin värsket kurki ja segan hapukoorega ning panen sõelale nõrguma (soola ka), et liiga vesine ei oleks. 3. kiht: riivitud juust ja keedetud munad segan majoneesiga ja lisan lahke käega liha üldmaitseainet (just!).
Teen õhtul valmis, peale panen vajutise (praeahjup laat + purk veega) ja pistan tordi külmkappi. Järgmiseks õhtuks on super - parajalt läbi imbunud ja maitsed hästi segunenud. Siis veel kaunistada - vahustatud vahukoor+majonees, peale riivitud juustu jne. jne.
NB! Saia ma eelmevalt ei niisuta!!!
 
kristina 21. märts 2002, kl 15.24
tegelikult on need viilukad suht uus nähtus leivaturul, aga mõnest suuremast poest peaks leidma küll. tartus on kohe kindlasti kalda konsumis, aga päälinna kohta ei oska kahjuks öeld.
 
heli 22. märts 2002, kl 17.18
Oma ülikooli löpupeole shampuse körvale pakkusime ka vöileivatorti. Ja see oli väga hea, kiideti palju. Üks oluline asi, mida kasutasime: vormileiva viilud kastsime enne ladumist hetkeks kuuma buljongisse. Vahekihtidedes kasutasime isetehtud vöideid (kohupiim+pasteet/sulatatud juust+maitserohelised jne.).
Ärge unustage, et süüakse ka silmadega - kaunistus on oluline komponent! (näiteks till+redised - surepärane värvikombinatsioon ja hea lisand vöileivale)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!