Kööginõu
lasanje
maria 21. märts 2002, kl 14.24 |
tibi 21. märts 2002, kl 14.45 |
sandra 21. märts 2002, kl 14.49 |
cici 21. märts 2002, kl 15.26 |
oli vist selline makaronitoodete firma nagu miracoli (vist panin nüüd ikka nimega puusse, aga kõlab küll umbes nii) ja sellel on pakk, kus osa lasanje jaoks vajaminevast kenasti juba olemas ja pikk kasutusjuhend ja retsept ka peal. sealt on hea alustada ja siis teinekord juba oma fantaasiat kasutada.
tibi 21. märts 2002, kl 15.41 |
Brita 21. märts 2002, kl 17.05 |
Urrrrr 21. märts 2002, kl 19.29 |
No seal paki peal on ikka päris hirmsad nõuanded - neil pole tavaliselt tõelise lasagnevalmistemisega kuigi palju ühist. Ja need "suurepärased" komlektid kus ka miski pulber bechamel-kastme valmistamiseks kaasas on kah parak kräpp. Ja pealegi on lasagnevalmistamisega nii, et harjutamine teeb meistriks - esimesed kipuvad ikka aiataha minema... Jõudu!
Nimetu 22. märts 2002, kl 08.02 |
Kõige lihtsam variant ja meie pere lemmik on selline: praed ca 500 gr hakkliha ja ühe hästi suure sibula, valad peale Diva purustatud tomateid 3-4 purki (näiteks 2 tavalist ja üks chilliga maitsestatud), hautad natuke aega. Maitsestad soola, purustatud küülaugu ja peterselliga (maitseaineid võib oma soovi kohaselt muidugi varieerida). Kõige alumiseks kihiks paned seda tomatimöksi ja siis laod kihi lasagne plaate peale ning jätkad kuni vorm on täis. Mina olen iga kihi vahele (või üle ühe) pannud veel riivitud juustu ja siis kihid korralikult kinni vajutanud. kõigepeale läheb jälle see tomatimöks. Vedelikku peab olema piisavalt, et lasagne tuleks mahlane ja plaadid ära ei kuivaks. Ca 15-20 minutit ahjus ja siis veel kõige peale paksult riivitud juustu ning veel ca 20 minutit ahjus. Head katsetamist!
eke 22. märts 2002, kl 14.54 |
Mul tulid just esimesed kaks korda koige paremini välja, edaspidi vahelduva eduga...
Väga hea saab, kui plaatide vahele panna spinatit (praetud sibulaga) ja kodujuustu.
Teine monus variant kannab nime 'kulmkapi koristus', st panin koike, mis leidsin - hakkliha, sinki, punaseid ube (konservina), paprikat, tomatit... maitsestamisega peab onnestuma siis ongi korras. Selle variandi juurde tuleb muidugi ka see valge kaste teha, kuhu juustu sisse sulatad.
Väga hea saab, kui plaatide vahele panna spinatit (praetud sibulaga) ja kodujuustu.
Teine monus variant kannab nime 'kulmkapi koristus', st panin koike, mis leidsin - hakkliha, sinki, punaseid ube (konservina), paprikat, tomatit... maitsestamisega peab onnestuma siis ongi korras. Selle variandi juurde tuleb muidugi ka see valge kaste teha, kuhu juustu sisse sulatad.
kati 22. märts 2002, kl 17.48 |
Sippsikk 26. märts 2002, kl 18.07 |
Lisa postitus