Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
lasanje
 
maria 21. märts 2002, kl 14.24
Kas keegi oskab anda head lasanje retsepti? Tahaks kodus kangesti teha, aga ei tea täpselt, mida kõike selle jaoks vaja läheb.
 
tibi 21. märts 2002, kl 14.45
iga lasanjepaki peal on minuteada retsept. aga soovitan lugeda originaali, eestikeelsed tõlked on teinekord vähe metsapoole.
 
sandra 21. märts 2002, kl 14.49
Lasanjepaki peal on tõesti retseptid, aga lasanje tegemisele saab ka tunduvalt loomingulisemalt läheneda. Hakkliha asemel näiteks sinki ja seeni kasutada või hoopis forelliga. Ei tea küll kas seda siis enam lasanjeks nimetatakse, aga keele viib alla...:)
 
cici 21. märts 2002, kl 15.26
oli vist selline makaronitoodete firma nagu miracoli (vist panin nüüd ikka nimega puusse, aga kõlab küll umbes nii) ja sellel on pakk, kus osa lasanje jaoks vajaminevast kenasti juba olemas ja pikk kasutusjuhend ja retsept ka peal. sealt on hea alustada ja siis teinekord juba oma fantaasiat kasutada.
 
tibi 21. märts 2002, kl 15.41
mina armastan just seeenelasanjet teha, seentele võib muud ka muidugi sisse segada, küüslauku kindlasti ja üldse igasugu juurikaid. ja ilma tomatikastmeta, keele viib alla.
 
Brita 21. märts 2002, kl 17.05
Väga oluline on plaatide vahele täidist piisavalt panna, muidu kuivavad plaadid ära. Päris hea on asi üle valada muskaadiga maitsestatud valge kastmega, saab mahlasem.
 
Urrrrr 21. märts 2002, kl 19.29
No seal paki peal on ikka päris hirmsad nõuanded - neil pole tavaliselt tõelise lasagnevalmistemisega kuigi palju ühist. Ja need "suurepärased" komlektid kus ka miski pulber bechamel-kastme valmistamiseks kaasas on kah parak kräpp. Ja pealegi on lasagnevalmistamisega nii, et harjutamine teeb meistriks - esimesed kipuvad ikka aiataha minema... Jõudu!
 
Nimetu 22. märts 2002, kl 08.02
Kõige lihtsam variant ja meie pere lemmik on selline: praed ca 500 gr hakkliha ja ühe hästi suure sibula, valad peale Diva purustatud tomateid 3-4 purki (näiteks 2 tavalist ja üks chilliga maitsestatud), hautad natuke aega. Maitsestad soola, purustatud küülaugu ja peterselliga (maitseaineid võib oma soovi kohaselt muidugi varieerida). Kõige alumiseks kihiks paned seda tomatimöksi ja siis laod kihi lasagne plaate peale ning jätkad kuni vorm on täis. Mina olen iga kihi vahele (või üle ühe) pannud veel riivitud juustu ja siis kihid korralikult kinni vajutanud. kõigepeale läheb jälle see tomatimöks. Vedelikku peab olema piisavalt, et lasagne tuleks mahlane ja plaadid ära ei kuivaks. Ca 15-20 minutit ahjus ja siis veel kõige peale paksult riivitud juustu ning veel ca 20 minutit ahjus. Head katsetamist!
 
eke 22. märts 2002, kl 14.54
Mul tulid just esimesed kaks korda koige paremini välja, edaspidi vahelduva eduga...

Väga hea saab, kui plaatide vahele panna spinatit (praetud sibulaga) ja kodujuustu.

Teine monus variant kannab nime 'kulmkapi koristus', st panin koike, mis leidsin - hakkliha, sinki, punaseid ube (konservina), paprikat, tomatit... maitsestamisega peab onnestuma siis ongi korras. Selle variandi juurde tuleb muidugi ka see valge kaste teha, kuhu juustu sisse sulatad.
 
kati 22. märts 2002, kl 17.48
Ma olen tähele pannud, et oad tomatikastmes sobivad hästi lasanjesse...
 
Sippsikk 26. märts 2002, kl 18.07
ei mäleta, mis numbris aga ühes Kodukirjas oli super hea retsept. Vist 1999 a omas.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!