Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Kartulid?
 
Inga 28. märts 2002, kl 15.03
Küsimus vist eelkõige kaalujägijatele: olen lugenud, et ükskõik milline kogus kartuleid annab ainult 2 punkti ja neid võib süüa niipalju kui soovid. Samas igasugused muud artiklid ja dieedid hoiatavad, et kartuleid ei tohi palju süüa, sest sisaldavad rohkelt süsivesikuid.
Teoreetiliselt võttes on kaalujälgijate järgi ju siis nii, et isegi kui sööd nt. päevas üksi terve kilo kartuleid, ei võta kaalus juurde. Mida uskuda?
 
Vee Valaja 28. märts 2002, kl 15.06
Kas sa sööd korraga kilo kartuleid ära? Iga ports ehk kõhutäis kartuleid (ilma õli jms lisanditeta) annab 2 punkti ja kui sa päeva jooksul sööd näit. kolm kõhutäit, annab see kokku juba 6 punkti.
 
Inga 28. märts 2002, kl 16.07
Kilo kartuleid ma kindlasti päevas ei söö. Küsimus oli puht- teoreetiline.
Ja ikkagi: see üks ports- kõhutäis on ju väga subjektiivne ja mina lähtin sellest, et kaalujälgijate järgi annavad kartulid alati 2 punkti, ükskõik milline see kogus parajasti on.
 
Vee Valaja 28. märts 2002, kl 16.14
Jah, vahet pole palju jõuad korraga kartuleid süüa, ikka annab 2 punkti. No ma tõesti ei kujuta ette palju siis üks naisterahvas ikka korraga sööb? Minu meelest pole selles küll mitte midagi imelikku, et üks ports on 2 punkti ja kaal langeb sellegi poolest, omal nahal järgi proovitud.
:)
 
female (16a.) 02. aprill 2002, kl 02.56
see 2 punkti kartulite eest on nii palju, et kõht oleks täis, arvestades, et sul on kõrval ka lihatükike ja rohkelt köögivilja! nii et kilo kartul päevas ei tee sind kõhnemaks!
 
els 02. aprill 2002, kl 11.35
Kui oled oma alamkaalu lähedal, siis teeb tuleks arvestada üks kartul üks punkt, mina teen nii ja see distsiplineerib, ellest saab ka kõhu täis!
 
Mina 02. aprill 2002, kl 11.39
To Inga:
Ma olen ka selle küsimusega oma pead vaevanud, et kuidas saab see loogiline olla. Üks toitumisspetsilasit ütles hoopis, et kartulit tuleks võimalikult vähe süüa, sest kartul koosneb ju tärklisest ja kui problmeeme seedimisega, siis see tärklis pidi nagu tropp jämesoolde jääma, et ei lase sealt välja eriti miskit.

Mine sa tea, kellel õigus on :(
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!