Kööginõu
wok-pann
vapper jänku 06. aprill 2002, kl 13.36 |
tahax endale kööki uut looma soetada, aga ei tea, milline suurest pakutavast valikust kõige parem olla võix - mis hinnaklassist alates on vastupidavad (või kas sel, st hinnal üldse on tähtsust) ja millist osta ei tohix, millise kattega (mulle tundub, et olen näinud terasest ja teflonpõhjaga) parem on jne?
ette tänan.
ette tänan.
ehee 06. aprill 2002, kl 16.18 |
kui tahad ehtsat asja osta selline raskemat sorti wok. teflonkattega asjad on jamad...ise ostsin roostevaba, maksis 900 krooni raha ja hackmann ja puha...aga kõrvetab põhja:( nyyd on rohkem serveerimisnõu eest ja plaanin ikka korraliku söögitegemise panni soetada...selise musta raudpanni...
Lynn 07. aprill 2002, kl 13.43 |
zoocoll 08. aprill 2002, kl 11.19 |
Cat 08. aprill 2002, kl 14.17 |
Süsinkterasest wok on hea: ei pea pidevalt hirmul olema tefloni vigastamise pärast ja minu kogemus on, et põhja ei võta. Mulle kingiti, ~300.- kanti oli maksnud ja mingi hiinlase-onu nägu on peal, et tema soovitab. Igati hea pann.
Hiina vanasõna tead ikka, et mida mustem wok, seda parem kokk? ;)
Hiina vanasõna tead ikka, et mida mustem wok, seda parem kokk? ;)
elevant 08. aprill 2002, kl 15.09 |
uma 08. aprill 2002, kl 15.09 |
Nähvits 08. aprill 2002, kl 18.38 |
Soovitatakse ikka elavat tuld, seega ilmselt gaasipliit sobib. Muidugi on ka võimalus elektripliidile lihtsalt lõke teha:)
Woki eripära ongi see, et teda valmistatakse elaval tulel, siis kypseb toit paremini ja kiiremini läbi ja on Woki maitsega ikka ka, muidu ju vahet pole, kas tavaline või wok-pann:)
Woki eripära ongi see, et teda valmistatakse elaval tulel, siis kypseb toit paremini ja kiiremini läbi ja on Woki maitsega ikka ka, muidu ju vahet pole, kas tavaline või wok-pann:)
Pipi 08. aprill 2002, kl 22.14 |
tegelikult hiinlased ise kasutavad ju sellist suht õhukest musta plekkpanni...a just nimelt elaval tulel, see liigub ka mööda panni kylgi nö ja nõu soojeneb yhtlaselt. kui aga on kasutada elektripliit ainult, peaks teoreetiliselt siis nõu ise olema suurema soojamahutavusega (see raske raudpann siis) et ka nõu kyljed oleks kuumad
Minake 09. aprill 2002, kl 10.33 |
Cat 09. aprill 2002, kl 12.25 |
Yvy 09. aprill 2002, kl 12.33 |
Sippsikk 09. aprill 2002, kl 15.39 |
Soh, käisin poes ja ostmine jääb vist katki.
Valida oli malm-ja teflonpõhjaga panni vahel ja veel mingi hiinlaste oma valge metall(meenutas alumiiniumi), mis tundus kangesti põhjakõrvetajana, ja siis veel must metall (vist raudplekk). Kõik kena, ostnud oleksin selle viimase mustast plekist panni aga see pagan vaid 28 cm diameetriga. Ja meie elame vaid mehega kahekesi ning mingit nuumamiskuuri ette ei plaanitse. Mida teha? Kas olete näinud ka väiksemaid nii 22- 24 cm diameetriga panne.
Valida oli malm-ja teflonpõhjaga panni vahel ja veel mingi hiinlaste oma valge metall(meenutas alumiiniumi), mis tundus kangesti põhjakõrvetajana, ja siis veel must metall (vist raudplekk). Kõik kena, ostnud oleksin selle viimase mustast plekist panni aga see pagan vaid 28 cm diameetriga. Ja meie elame vaid mehega kahekesi ning mingit nuumamiskuuri ette ei plaanitse. Mida teha? Kas olete näinud ka väiksemaid nii 22- 24 cm diameetriga panne.
V.v. 09. aprill 2002, kl 15.51 |
zoocoll 09. aprill 2002, kl 16.33 |
Wokid ongi üsna mahukad. Eeskätt just kuumuse akumuleerimise eesmärgil ning ka selleks, et kuuma küpsemispinda jaguks igale viimsele kui tükikesele toidust. Ka suures pannis võib valmistada väiksemat kogust toitu. Liiga suurt panni ei maksa küll karta - isegi siis, kui olete ainult kahekesi.
Lisa postitus