Kööginõu
Pizza
Kristiina 09. aprill 2002, kl 12.52 |
plika 09. aprill 2002, kl 13.36 |
sõbralikW 09. aprill 2002, kl 14.04 |
Sain selle retsepti töökaaslaselt ja kasutan seda ka Õuna või kohupiima koogi puhul. Vanaema teeb sellega isegi porgandipirukaid!
50 g pärmi
1 klaas vett
0,5(või vähem)tl soola
2 tl suhkrut
1 muna
3 spl õli
3 klaasi jahu
Teha nagu ikka pärmitaigen(pärm-suhkur-vesi-sool-muna-õli-jahu), taigen kohe pannile. Seni kui katet valmistada, seni kerkib(15-30 min)põhi. Siis ahju, helepruuniks, kate peale, veidi veel kuuma ja kõik.
Minu arvates lihtne ja mitte palju kloreid! Magusa koogi puhul muidugi suhkrut rohkem.
50 g pärmi
1 klaas vett
0,5(või vähem)tl soola
2 tl suhkrut
1 muna
3 spl õli
3 klaasi jahu
Teha nagu ikka pärmitaigen(pärm-suhkur-vesi-sool-muna-õli-jahu), taigen kohe pannile. Seni kui katet valmistada, seni kerkib(15-30 min)põhi. Siis ahju, helepruuniks, kate peale, veidi veel kuuma ja kõik.
Minu arvates lihtne ja mitte palju kloreid! Magusa koogi puhul muidugi suhkrut rohkem.
sini 09. aprill 2002, kl 17.08 |
..... 09. aprill 2002, kl 18.49 |
väikeMy 09. aprill 2002, kl 20.37 |
hästi mõnus pitsapõhi, millega olen teinud ka kooke:
2 dl vett
25 g pärmi
1sl taimeõli
1 tl soola (enamasti olen vähem pannud)
u 5 dl nisujahu
murenda ja sega pärm käesooja vette. lisa õli, sool ja jahu. sõtku taigen ühtlaseks. lase kerkida lina all soojas ruumis 40 min. kate peale ja ahju, 250 kraadi 10 min
2 dl vett
25 g pärmi
1sl taimeõli
1 tl soola (enamasti olen vähem pannud)
u 5 dl nisujahu
murenda ja sega pärm käesooja vette. lisa õli, sool ja jahu. sõtku taigen ühtlaseks. lase kerkida lina all soojas ruumis 40 min. kate peale ja ahju, 250 kraadi 10 min
Ylle 10. aprill 2002, kl 10.17 |
Parim on hapukoore-muretaigen:
2 suurt tassitäit jahu (200g)
200 g margariini
200 g hapukoort
veidi soola
Haki ained algul noaga segamini, lõpuks sõtku käte abil taignapalliks. Kõige parem on seda teha paberil, proovi.
Taignapall pooleks tunniks külma. Sellest saab suure plaaditäie.
Sobib ideaalselt ka õunakoogile.
2 suurt tassitäit jahu (200g)
200 g margariini
200 g hapukoort
veidi soola
Haki ained algul noaga segamini, lõpuks sõtku käte abil taignapalliks. Kõige parem on seda teha paberil, proovi.
Taignapall pooleks tunniks külma. Sellest saab suure plaaditäie.
Sobib ideaalselt ka õunakoogile.
Mina 10. aprill 2002, kl 10.18 |
Lisa postitus