Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
seljanka
 
lilleke 17. aprill 2002, kl 15.39
Jube hea asi, aga täpselt teha ei oska. Pakkuge mingi lihtne ja kiire lahendus, siis on mul täna õhtusöögiidee olemas!
 
V.v. 17. aprill 2002, kl 15.49
Sejanka,ei olegi nii lihtne ja kiiresti tehtav, kui aga kiiresti ja väikse vaevaga tahad, too kulinaariast seljanka põhja, siis saad küll kerge vaevaga ja kiiresti.
 
amps 17. aprill 2002, kl 15.55
Seljanka pole tõesti kiiresti tehtav toit. Kui aga valmistad suure koguse siis on seda lihtne mitmel päeval soendada ja ta läheb aina paremaks(nagu hapukapsasupp).
Põhiline - kasuta tomatipastat (mitte ketsupit), kvaliteetset viinerit-vorsti (odav ja puidine toode rikub supi)ja kindlasti suitsusinki. Hapukur ja sibul muidugi hautatult.
 
perenaine 17. aprill 2002, kl 16.02
Suitsuvorst teeb väga hea maitse. Ja sidruniviilud ning paar oliivi. Õiget seljankat tehakse neerudest, looma-ja sealihast ning see võtab parajalt palju aega. lihtsam viis on tõesti seljankapõhi osta ja ise maitsestada ning lisada igasuguseid asju.
 
minni 17. aprill 2002, kl 16.07
Erinevat lihakraami võiks olla: praeliha (või näiteks turisti eine vm konserv), viinerid, suitsuvorst. Mul ema teeb parimat, mmmm..
 
tree 17. aprill 2002, kl 16.12
teen sellist seljanka-moodi-suppi (nagu ma teda ise nimetan), mis saab küll ruttu valmis.
Vaja läheb: kartulit, sibulat, viinerit, ketshupit, hapukurki, 1 puljongikuubik. Hiljem söömiseks hapukoort. Panen kartulitükid keema. Kuumutan pannil sibula ja siis kallan sinna hulka peeneks hakitud hapukurgi ja ketshupi ning hautan seda segu veidi. Kui kartul poolpehme lisan puljongikuubiku, hapukurgimögina ja viineritükikesed. Lasen veel natukese podiseda ja ongi valmis.
Supp kaussi, hapukoort sisse, külm piim kõrvale ja nämm-nämm!
 
memm 17. aprill 2002, kl 16.39
Mina teen nagu eespool mainitud, et kartulikuubikud panen potti vette keema, kõrval pannil praen singiribad või suitupeekoniribad, nüüd on kogunenud rasv, et saaks sibula läbi praadida koos singiga, siis lisan sinna hulka tükeldatud tomat (või ka tomatipastat), hapukurk kui hapukurk vänge siis panen ka tavalist kurki, paprikat, hautan selle läbi, lõppuks lisan veel porrot, veits mustapipart ka või ka maitseks kethupit panna, siis korraks hautan läbi. Kallan selle potti poolkõvaks keedetud kartulikuubikute hulka ja siis panen viinerirattad või keeduvorsti kuubikud/ribad ja keedan läbi, ongi valmis.
 
mees 17. aprill 2002, kl 16.46
Need viimased on küll supid,aga seljankast on need, oi kui kauged. Sejankas ei ole kartulit iialgi, seljankas peab olema 7 siha toodet.
 
V 17. aprill 2002, kl 18.25
Mina teen niiöelda vale seljankat nii:Taised sea-,looma-, ja kanafilee õhukesed ribad panen keema,kui tekib keemisvahtu tuleb see ära korjata.Samal ajal hakin sibula hästi peeneks ja panen pannile vähese õliga praadima,lased kuldpruuniks ja lsad ka viilutatud porgandi.Lased kaane all veidi haududa ja lisa tomatipasta,lased keematõusta ja siis vala segu liha juurde.Kui soovid võid liha leeme ka läbi kurnata.Siis kui supike vaikselt podiseb lisa veidi kartulit,hpukurki(mida hapum seda parem) ja ka veidi viineri tükke.Lase keeda kuni kõik on ilusti pehmed.Enne söömist las supp seisab vähemalt paar tundi.Siis hakkab alles õige maitse tulema.
5 liitri supi jaoks (kogused ei ole väga täpsed):
200 g sea liha,200 g loomaliha,200 g kanafileed(liha ilma pekita),100 g tomatipastat,2 keskmist porgandit,1 sibul,2 kartulit,2 hapukurki,5 viinerit.Mina saan5 liitrise poti pea ääreni. Head isu.
 
female (16a.) 19. aprill 2002, kl 02.45
mis vahe on seljankal ja borši supil?
 
muhkel 19. aprill 2002, kl 13.32
borš on peediga :-)
 
lilleke 22. aprill 2002, kl 11.23
Tegin nii nagu õpetasid ja väga hea tuli.. isegi parem
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!