Kööginõu
seljanka
lilleke 17. aprill 2002, kl 15.39 |
V.v. 17. aprill 2002, kl 15.49 |
amps 17. aprill 2002, kl 15.55 |
Seljanka pole tõesti kiiresti tehtav toit. Kui aga valmistad suure koguse siis on seda lihtne mitmel päeval soendada ja ta läheb aina paremaks(nagu hapukapsasupp).
Põhiline - kasuta tomatipastat (mitte ketsupit), kvaliteetset viinerit-vorsti (odav ja puidine toode rikub supi)ja kindlasti suitsusinki. Hapukur ja sibul muidugi hautatult.
Põhiline - kasuta tomatipastat (mitte ketsupit), kvaliteetset viinerit-vorsti (odav ja puidine toode rikub supi)ja kindlasti suitsusinki. Hapukur ja sibul muidugi hautatult.
perenaine 17. aprill 2002, kl 16.02 |
minni 17. aprill 2002, kl 16.07 |
tree 17. aprill 2002, kl 16.12 |
teen sellist seljanka-moodi-suppi (nagu ma teda ise nimetan), mis saab küll ruttu valmis.
Vaja läheb: kartulit, sibulat, viinerit, ketshupit, hapukurki, 1 puljongikuubik. Hiljem söömiseks hapukoort. Panen kartulitükid keema. Kuumutan pannil sibula ja siis kallan sinna hulka peeneks hakitud hapukurgi ja ketshupi ning hautan seda segu veidi. Kui kartul poolpehme lisan puljongikuubiku, hapukurgimögina ja viineritükikesed. Lasen veel natukese podiseda ja ongi valmis.
Supp kaussi, hapukoort sisse, külm piim kõrvale ja nämm-nämm!
Vaja läheb: kartulit, sibulat, viinerit, ketshupit, hapukurki, 1 puljongikuubik. Hiljem söömiseks hapukoort. Panen kartulitükid keema. Kuumutan pannil sibula ja siis kallan sinna hulka peeneks hakitud hapukurgi ja ketshupi ning hautan seda segu veidi. Kui kartul poolpehme lisan puljongikuubiku, hapukurgimögina ja viineritükikesed. Lasen veel natukese podiseda ja ongi valmis.
Supp kaussi, hapukoort sisse, külm piim kõrvale ja nämm-nämm!
memm 17. aprill 2002, kl 16.39 |
Mina teen nagu eespool mainitud, et kartulikuubikud panen potti vette keema, kõrval pannil praen singiribad või suitupeekoniribad, nüüd on kogunenud rasv, et saaks sibula läbi praadida koos singiga, siis lisan sinna hulka tükeldatud tomat (või ka tomatipastat), hapukurk kui hapukurk vänge siis panen ka tavalist kurki, paprikat, hautan selle läbi, lõppuks lisan veel porrot, veits mustapipart ka või ka maitseks kethupit panna, siis korraks hautan läbi. Kallan selle potti poolkõvaks keedetud kartulikuubikute hulka ja siis panen viinerirattad või keeduvorsti kuubikud/ribad ja keedan läbi, ongi valmis.
mees 17. aprill 2002, kl 16.46 |
V 17. aprill 2002, kl 18.25 |
Mina teen niiöelda vale seljankat nii:Taised sea-,looma-, ja kanafilee õhukesed ribad panen keema,kui tekib keemisvahtu tuleb see ära korjata.Samal ajal hakin sibula hästi peeneks ja panen pannile vähese õliga praadima,lased kuldpruuniks ja lsad ka viilutatud porgandi.Lased kaane all veidi haududa ja lisa tomatipasta,lased keematõusta ja siis vala segu liha juurde.Kui soovid võid liha leeme ka läbi kurnata.Siis kui supike vaikselt podiseb lisa veidi kartulit,hpukurki(mida hapum seda parem) ja ka veidi viineri tükke.Lase keeda kuni kõik on ilusti pehmed.Enne söömist las supp seisab vähemalt paar tundi.Siis hakkab alles õige maitse tulema.
5 liitri supi jaoks (kogused ei ole väga täpsed):
200 g sea liha,200 g loomaliha,200 g kanafileed(liha ilma pekita),100 g tomatipastat,2 keskmist porgandit,1 sibul,2 kartulit,2 hapukurki,5 viinerit.Mina saan5 liitrise poti pea ääreni. Head isu.
5 liitri supi jaoks (kogused ei ole väga täpsed):
200 g sea liha,200 g loomaliha,200 g kanafileed(liha ilma pekita),100 g tomatipastat,2 keskmist porgandit,1 sibul,2 kartulit,2 hapukurki,5 viinerit.Mina saan5 liitrise poti pea ääreni. Head isu.
female (16a.) 19. aprill 2002, kl 02.45 |
lilleke 22. aprill 2002, kl 11.23 |
Lisa postitus