Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Mida talveks tomatist teha?
 
massa 15. august 2002, kl 09.37
Palun andke nõu mida teha tomatitega. Ämm kurdab, et kasvuhoone täis ja tulgu ma tehku sisse. Mis retsepte teil, portaali külastajad, on. Teeks midagi talveks siis sisse.
 
Lynn 15. august 2002, kl 10.44
meie teeme sügavkülma panekuks karpidesse spagetikastmete moodi asju: tomat, sibul, küüslauk, tihti porgand ja juurseller. sool pipar tüümian basiilik pune head erinevate asjade juures kasutada/maitsestada.
värk kokku keeta ja karpi. hiljem hea võtta, potti visata ja 15 min...nt juurde lihapallid kah veel.
 
ehhee 15. august 2002, kl 10.59
mina tegin kah tomatitest seda kodustiilis "uncle ben" kastet. tomatid koorisin ja tykeldasin, suvekõrvitsa ja porgandi tegin ribadeks, sibulat ja küüsalauku kuumutasin kergelt õlis siis lisasin aedviljad ja itaalia maitseainesegu ja soola ja purki.

kui sygavkülmas ruumi jagub siis kooritud tomatid lihtsalt ära tykeldada ja karpi/kilekotti ja sygavkülma, talvel hea kastmetesse ja liha - makaronitoitudele juurde visata
 
massa 15. august 2002, kl 11.03
Kas kogu seda kogust ei pea üldse kuumutama v.a sibul õlis, ja siis kohe võib purki panna ja seisab ilusti või peab tingimata sügavkülmas hoidma?
 
ann 15. august 2002, kl 11.10
Purki panekuks peab kuumutama, sügavkülma pannes ongi see hea asi, et on värske.
Ise teen ka mingit tomatimöksi, mida saab talvel peaaegu igale poole kasutada. Koostis:kõik, mida kodus kasvab-tomat, sibul, kapsas, õun, paprika + maitseained. Kasutusalad:salatiks, kastmesse, pitsa peale.
Ema teeb talveks tomateid tarretises ja koos kurkidega marineerides.
 
ehhee 15. august 2002, kl 11.48
mina ikka keetsin selle kupatuse nö valmis ja siis kuumalt purki. siis pärast pole enam vaja toiduga koos küpsetada.
 
Muska 15. august 2002, kl 12.07
Sibul ja tomat neljaks,potti,veidi vett,soola, musta peenpipart(kõike maitse järgi),keeta,kuni moodustub möks ja kuumalt purki.
 
Ylle 15. august 2002, kl 12.27
Mulle meeldib tomat omas mahlas. Tomatid tuleb koorida, purki panna ja soola peale riputada (0,75 l purgile kulub umbes teelusikatäis soola). Purgid umbes ööpäevaks seisma jätta, selle ajaga tuleb tomatist ilusasti mahl välja. Mõnikord saab veel mõne tomati lisada. Siis kuumutada 80 kraadi juures 15-20 minutit ja kaanetada.
 
ehhee 15. august 2002, kl 12.31
mina koorin tomatid enne ära, saab mõnusam ja ilusam:)
 
eke 15. august 2002, kl 13.29
Olen söönud jube head tomati-kuuslaugu-mädaroika möksi, selline hea terav kaste lihatoitude juurde. Retsepti kahjuks ei tea...
Kunagi nuiasin ema, et tehku, aga tal ei tulnud hea välja, polnud seda oiget teravust.

Äkki keegi teab, kuidas seda tehakse?
 
kiilike 15. august 2002, kl 13.31
Mina teen tomatitega nii - lõigun tomatid, sibulad, suhkut, sool, pipar, nelk, siis kõik pehmeks, lisan äädika ja ongi valmis ja purki.Mul on muidugi täpne retsept ka kui palju midago.
Väga hea, lihatoitudega ja munaga jne.
 
KMA 18. august 2002, kl 09.07
Minu õde õpetas nii: 1kg tomateid, 200 gr mädarõigast, 50 gr küüslauku, - kõik läbi hakkmasina lasta(mädarõika hakkimisel katta masin pealt kilekotiga, muidu nutate pärast kaua. Kogu selle segule lisada 1 spl soola, 3 spl suhkrut ja 1 spl äädikat. Ongi valmis.
Lisa postitus
Autor:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!