Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Parimad lihatoidud
 
Elise 06. jaanuar 2003, kl 20.00
Külm aeg ja seetõttu nii mõnus igasuguseid ahjupraade teha ja üldse kokata. Mees armastab lihatoite ja ka ise söön meeleldi, aga tahaks teha midagi eriti maitsvat ja head. Palun andke häid lihatoitude retsepte, tahaks midagi uut ja maitsvat proovida.
 
jaanus 07. jaanuar 2003, kl 01.53
Tee mehega üks mõnus kebab. Õigemini ljulja kebab:

hakkliha (150..200 g näkku) siga-veis sega või lammas
sibul (kahe portsu peale lapse rusika suurune mugul)
küüslauk (siia rooga panen küüs per nose) maitse järgi
vesi (..50 ml portsu - 200 g hakkliha - kohta)

sool, pipar, oregano e pune
vürtsköömen, tšillipipar
(viimase kahe asemel ka Santa Maria tšillimaitseaine)


Segan kõik kokku (mikseri taignakruvidega).
Märgade või õliste kätega teen peened (läbimööt 2cm) vorstikesed ja praen pannil.
Suvel mätsin ümber varda ja küpsetan sütel.


Kõrvale teen tsatsikit:
1 kurk
200 ml maitsestamata jogurtit (endale maitseb hapukoor rohkem)
1 küüslauguküüs
1 spl head õli
+ mingit maitsetaime isikliku eelistuse järjekorras:
piparmünt, meliss, oregano, pune
soola

Siis Zorbase plaat peale ja sirtaki läheb lahti!


NB! Kaubandusvõrgus müügil olev hakkliha tehakse enamasti puhtast pekist ja kõõlustest. Kaaluge tõsiselt omaenda hakklihamasina soetamist!
 
nännu 07. jaanuar 2003, kl 09.50
..täitsa hea mõte see oma hakkliha...seda ma viimasel ajal
mõtlen,et pole see,mis vanasti,ise ennast süüdistades,et ju
siis villand lihtsalt hakklihast....
Aga lihatoidust...
6-7 vasardatud viilakat sea-või loomaliha
2 suurt sibulat
3-4 küüslauguküünt
300g riivjuustu
majoneesi
pipart,soola

Pannile sorts sulavõid või õli,lihatükid läbi praadida,siis laduda pannile,siis sibularõngad ja küüslauk,siis majonees ja juust ja siis ahju..umbes 15-20 mintsa 250 juures... lisandiks keedu kartul,riis või tatar...hapukurki kah ntx.
 
Jaanika 07. jaanuar 2003, kl 10.25
Mul umbes sama retsept mis nännul.

Ainult, et liha enne ahju panemist ei prae.

Laon kihiti vormi:

1 kiht: vasardatud ja tükid tihedalt kokku surutud liha

2 kiht: sibularõngad ja seened

3 kiht: jälle liha jne

lõpuks valan majoneesi ja hapukoore seguga üle.

Kui liha on peaaegu valmis, siis riivjuust peale ja pruunikaks!
 
mukk 07. jaanuar 2003, kl 10.36
peab ikka suur pere olema et niipalju liha korraga ahjus teha :o
 
Virtin 07. jaanuar 2003, kl 11.41
Sama asi, et praadida kiirelt siis ahju aga mina panen ananassi rõnga lihale peale ja juustu muidugi...
Väga hea on kaelakarbonaati lihtsalt vasardada ja praadida kuumas õlis.Maitsestada soola ja pipraga.Meie perele meeldib kohe selline naturaalne liha maitse
 
liz 07. jaanuar 2003, kl 14.30
..täh, jaanus, oled võrratu! proovin järele, sest olen parasjagu gurmaan!
 
Elise 08. jaanuar 2003, kl 01.14
Äitäh kõigile :) Ja Jaanus, arvan, et see ljulja kebab on mu mehele megahea üllatus, ta armastab selliseid tuliseid asju :) Mm...ja suvel proovime selle lõkkesöe ja varda variandi kindlasti ära.
 
juta 08. jaanuar 2003, kl 21.36
Määri õhukeseks vasardatud ja soola-pipraga maitsestatud loomalihatükid sinepiga, pane igale tükile pikk riba peekonit ja teine riba marineeritud- või hapukurki, keera rulli ja hambatikuga kinni. Prae pannil pruuniks, siis potti, hapukoorekaste peale ja hauta pehmeks.
Tahan endiselt Jaanusega abielluda.
 
Taimi 13. veebruar 2017, kl 23.59
Mulle maitsevad liharullid, eriti, kui liha hästi peeneks vasardada, siis saab hästi kokku rullida ning juustuga imehead siin ka üks retsept mida soovitan http://retseptisahtel.ee/liharullid/
 
ela 18. veebruar 2017, kl 08.20
Osta kondiga karbonaadi viilud. Maitsesta soola ja pipraga, pruunista pannil õli ja või segus. Tõsta lihalõigud poti põhja. Pannile jäänud rasvas prae suurem hakjtud sibul ja spl jahu, lisa vett ja kalla potti lihale peale. Lase podiseda, lõpuks kastmele soola maitse järgi ja tubli törts hapukoort. Kartulid ja salat kõrvale.
 
Sünteetiline pekk 12. august 2022, kl 20.46
https://etv.err.ee/1608682132/innovaatiline-kalts
Inimliha on ka võimalik niimoodi kasvatada siis tulevikus täitub tõesti see eestlaste ammune unistus et eestlase parim pala on teine eestlane
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!