just ise tegin ja muideks ilma ankruta,keegi siin allpool soovitas pudelitesse panna ja tuli kenasti välja küll,pärast ainult see lahtivillimise protseduur oli vaevaline ja ohutuse mõttes vaid vannitoas teostatav
*ühe pudeli maltoosa peale arvesta 8L läbikeedetud,leiget vett(mitte 10L nagu pudelil kirjas)
*ühe pudeli maltoosa kohta arvesta lisaks 400-500g suhkrut(mina panin kilo ja sorts liiga magus tuli)
*pärmikogus võib isegi väiksem olla,mis seal välja pakutakse
*lahtiselt käia lasta mitte üle 16 tunni...muidu on paras killer
see õlle
*läbikeedetud,kuuma vette lahustasin siis suhkru(suhktu asemel võib mett ntx.kasutada) ja viskasin ühe köömneteta leiva viilud,mis olid siis praeahjus pruuniks röstitud,sisse
*kui vesi oli leigeks jahtunud,kurnasin vee,lisasin maltoosa ja
pärmi
*lasin lahtiselt ca 16 tundi käia
*villisin 1,5 liitristesse plastpudelitesse ja külmutuskappi
*plastpudelis õlle kättesaamine on üks paras peavalu,aga hakkama sain....asetasin pudeli vannitoolile kummuli ja hakkasin hästi ettevaatlikult korki avama,kannatlikult tuleb oodata,et see esimene röhk tasapisi välja visiseks ja siis hakkas ölle tulema nagu angrustki,ilus vahune...soovitatav kasutada siis laiema avaga anumat,kuhu see õlu sealt plastpudelist villida.