Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
hamburger ja roosa kaste
 
pille 04. oktoober 2003, kl 18.25
selline pähh ja ebatervislik teema, aga parem ikka vähemalt siis koduselt:) seega:
1) millest tehakse täpselt see roosa kaste..TÄPSELT! sest kodus ise hapukoort ja ketsupit suvaliseltkokku segades ei saa seda head tulemust..?
2) mis käib üldse hamburgeri sisse? alustan ise ja täiendage kui midagi puudu!

1.saiad
2.lame kotlett..milline on parim?
3.hapukurk
4.roosa kaste
5.juust
6.kapsas..aga kas see on hiina või tavaline ja kas seda segatakse ainult roosa kastme sisse või on veel kastmeid?


aitäh;)
 
roosi 04. oktoober 2003, kl 18.49
Kahjuks täpset retsepti ei tea,kuid minu meelest ei käi sinna mitte ketshup, vaid tomatipasta ja siis maitsestad vastavalt nii
nagu sulle meeldib.
 
mann 04. oktoober 2003, kl 20.29
Mul teevad lapsed vahel ise, kui neid suuri hamburgeri saiu koju toon. Ahju koos pihvi või kotletiga (mõnikord ka juustuga) sooja, vahele hiina kapsas tükeldatult või kapsa-porgandi salat, kastmeks valavad vahele roosa kastme: hapukoor ja majonees ja Felixi ketšup (teised ei kõlbavat), segavad kokku ise oma maitse järgi, nii et kahjuks täpsemalt ei oska aidata. Ahjaa, parim kotlet on enda tehtud tavaline, mille nad külmalt pikuti pooleks lõikavad.
 
bill 05. oktoober 2003, kl 14.43
Haruta MacDonaldsi BigMac laiali, saadki teada kuidas tehakse. Sai on neil küll viletsavõitu kuid kotlet on 100% veiseliha-sool-pipar.
 
mai 05. oktoober 2003, kl 17.10
kindlasti on kaste erinevates kohtades erinev, kuid pakun välja variandi kuidas tehti seda yhes hamburgeriputkas, kus töötasin ja mida teen vahel preagugi, kuigi burgereid ei söö enam ammu ise.
hapukoor+ketsup(oli Meira)+sool+suhkur
ja ise pead maitsma,kuidas on paras.
 
Tints 06. oktoober 2003, kl 10.02
Kas poes müüdavat vaömis hamburgeri kastet oled proovinud, see on päris norm..
 
Milvi 06. oktoober 2003, kl 12.41
Ise teen nii:
1 hamburgeri sai
1-2 pihvi (rakvere külmutatud)pihvi sulatan enne lisamist ülesse ja vahest lasen 20 sek. soojeneda
2 kurgiviili
2 tomatit
või kapsast
vahel kõik segamini
ja siis viskan mikrokasse 30 sek. kuni 1 min. ja alles siis lisan kastme mis koosneb hapukoorest, vahest ka majoneesist ja feliksi ketchupist.
 
andreas 12. jaanuar 2012, kl 15.48
kodus tehtud pihvid on kõige paremad selleks läheb vaja loomahakkliha100% peaks olema kindalsti, teed sellest golfipalli suurused pallid ja siis lööd küpsetuspaberi peale laiaks, pane teine paber veel peale siis saab kuju paremini vormida ja siis 2h sügavkülma et nad läbi külmuks.Praadimine: võta külmad pihvid välja ja pane need tulise panni peale ilma õlita(kuna lihal on looduslik rasv) siis alles raputa peale sool ja pipar 2min tuleb praadida ühelt poolt ja siis 2min teiselt poolt. Kaste: 2spl helmansi majoneesi,1spl French dressingut(prantsuse salati kaste)felixi oma on kõige parem, 1tl suhkrut,ja pisut äädikat(hästi nautukene)kaste käib alumisele saiale siis jääsalat, sibul ja pihv siis juust(cheddar või burksi juust)siis kurgid ja siis pealmine sai ja nii lihtne ongi :)
 
Purgeen 30. detsember 2023, kl 19.42
Euroopa hinnatuimate burgerite müüja sulgeb pealinnas ühe müügikoha: enam ei tulnud ots otsaga kokku Kalamaja lillelastel jäävad nüüd kõhud tühjaks VLND burger mis kuradi loom see veel on Nagu mäkk aga 2x kallim Vldn on selline loom kus on mega hinnad ja millest peab suure kaarega mööda minema, see on umbes sama kui aafrika kõige vaesemas riigis avatakse mercedese esindus Maakeeli Viljandi lägaburxiputka See on see laialt tuntud väga kitsas ringkonnas olev burger. LGBT burksi pole? Tuli meelde kui vilde teel mingi 6a tagasi kännu kuke vastas avati uus gurmeeburksi putka, vaatasin et 5e burks, kallis, aga tühja kõhuga otsustasin ära proovida, soojenduseks sain mingi 15 minti oodata, burks anti kätte karbi sees, kui kaane lahti lõin avastasin, et burks kujutas endast keskmise suurusega vastlakuklit, mille vahel oli verd välja ajav kotletilaadne toode õnneks oli keegi mõned kuud hiljem otsustanud tollele putkale tule otsa panna Burger on mõttetus. Vanasti nimetati seda võileivaks,mis võeti tööe vöi kooli kaasa, valmistati kodus ilma välisfirmade abi Euroopa hinnatuimad burgerid" mida sööjad ei hinnanud nii et putkad tuli kinni panna Järelikult ei osanud siinsed aborigeenid seda ülikõrget toidukunsti hinnata või siis nuhid Michelini komiteest ei leidnud seda kohta üles Peaks mainima leiti ka slumm kus seda pakkuda... Next level oleks kusagil Paljassaare tipus Võib-olla noorematele, aga karvastele, on mingi võlu sellises miljöös, aga kes vähegi on elanud okupatsiooni ajal, varemetes ja lobudikes toimetamine on täielikult välistatud. Kõik need näitused, kontserdid, söömakohad nõukogude lagastatuud varemetes, tööstushoonete varemetes on ikka väga vastik. Häid ja väga häid burgereid olen saanud siit ja sealt aga minu viimase kolmekümne aasta kõige meeldejäävam oli Nuustaku Olerexis- Night Clubis... see oli nimelt selline, et mul tekkis esteks veider kahtlus, et kotlet on kavalpeadel tehtud põrandakaltsust ja kasutatud vetsupaberist... ning sai .asendatud Penosili montaazivahuga, kastet üldse ei täheldanud ,krt seda ei olnud nõus sööma isegi naabri koer. Oleks ma kohapeal maitsnud-oleksin kohapeal lõugama hakanud aga sättisin kodus spordivõistlust vaatama nii, et ei hakanud tagasi ostukohta sõitma ja vandusin vaikselt iseoma habemesse, ptui.Eesti vutikoondis sai ka rämedalt tuppa, rsk. Paha päev, väga paha päev! See juhtus kuid tagasi siis kui uus Olerex oli Nuustakul veel noor s.h. personal ehk algusaja hädad. Loodetavasti on tänaseks korrektuure tehtud ja töötajaid koolitatud paremaid burkse tegema. Huvitav,et tänapäeval on inimesed nagu lambakari.Keegi peab kuskil ütlema neil mis on hea ja mis on halb.Vanasti sõid inimesed ikka seda mis endale maitses aga mitte seda,et keegi Juhan kiidab mingit burgerit ja nüüd peab seda kohe sööma hakkama.Ajupesu on ikka korralikult tehtud. Eestlane ongi üle keskmise loll lammas. Orja mentaliteet on ka sedavõrd kõva ja mingit selgroogu v isemõtlemist on vähestel. Poe järjekorraski istutakse üksteise pees kinni, iseteenindus kassad tühjad. Maskid ette ja reformi valima ongi keskmise eestlase vaimne tipp. Seni, kuni Eesti elanikud käivad igasugu tänavaputkades purksi ja kabanossi ning papptopsiga hipsterikohvi ostmas, saab korrata Ansipi kuldseid sõnu - kui see on kriis, siis niisuguses kriisis ma tahaksingi elada Lisaks siia veel nii palju, et mulle tundub, et need kes seda purksi söövad söövad seda tänu sellele, et on söönud ohtralt mingeid seemneid. See on tüüpiline meie delfimeedia nuputreialite komme. "Ülipopulaarne ja palavalt armastatud klubi suleb uksed." "Euroopa hinnatuimate burgerite müüja sulgeb pealinnas ühe muugikoha enam ei tulnud ots otsaga kokku" jne pealkirjad. Tasuks loobuda jänkidelt tulnud ülivõrdes rääkimise kombest. Talupojast eestlasele see ei toimi! Kui siis vaid komöödiana
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!