Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
liha praadimine
 
perenaine 05. november 2003, kl 14.11
Miks minul ei jää praadides liha mahlane, vaid muutub kuivikuks.
Praen küll hästi kuuma panni peal natuke eaga ja õli panen ka piisavalt... Lihtsalt õnnetuks teeb
 
liina23 05. november 2003, kl 14.16
mul sama asi. nätske kuiv tükk. teen küll nii, nagu vanemad õpetavad, et enne pruunistad, siis veic vett ja kaas peale, siis haudub pehmeks. kui nemad teevad, siis see kehtib, kui mina teen, siis muutub nätskeks ja tuimaks. ainult praadides kuivab kah ära selleks ajaks, kui valmis saab. kana tuleb paremini välja, teen seda.
 
bibigon 05. november 2003, kl 14.26
Mina praen eelvasardatud liha keskmise kuumusega (kui on 6 valikut, siis kolmandaga), õliga ja KAANE ALL! Nii tuleb pehme. Lõpus võib vurtsu juurde keerata, et pruunistuks.
 
Heli 05. november 2003, kl 14.45
Minu hiljutine suur "avastus" oli küpsetuskott - teadjamad võivad naerda, aga ikkagi: panin lihatükid ja kartulid küpsetuskotti, veidi soola ja maitseaineid ka, ahju, ja ise hiilisin minema. Mõne aja pärast olid valmis, pehmed ja mahlased.
 
vana nuhk 05. november 2003, kl 15.31
sa void praadida teda siiski liiga kaua ja jääb kuivikuks,voib olla et on vana looma liha ja iseenesest väntske ja liha pole lihtsalt värske...
 
Hele 05. november 2003, kl 16.38
Külmutatud liha jääb tuimem, kui värskelt tapetud looma liha. Hästi kuum pann, veidikene õli, mitte parajalt või palju, siis kui pannile paned kohe kaas peale ja mõlemalt poolt keskmiselt pruuniks. Sool ja maitseained lisa siis, kui võtad panni pealt ära. Sool nimelt kuivatab kuumutamisel ja tõmbab lihast-kalast viimasegi mahla välja.
 
berenaine 05. november 2003, kl 17.32
Prae nii: üsna kuumal pannil üks pool krõbedaks, soola ära pane, sest see tõmbab mahla välja. Siis kibekaähku teine pool: nii jäävadki lihamahlad liha sisse alles! :)
 
berenaine 05. november 2003, kl 17.32
Prae nii: üsna kuumal pannil üks pool krõbedaks, soola ära pane, sest see tõmbab mahla välja. Siis kibekaähku teine pool: nii jäävadki lihamahlad liha sisse alles! :)
 
ka nii võib 05. november 2003, kl 19.56
kiirelt praadida pruuniks ja torts vett peale kaane alla.Kui valmis ja vesi ära keenud,korra veel võid pannile ja pruuniks kähku.Maitseained peale -õudsalt hea on universaalne kaukaasiapärane lihasegu.Just tegin vasikaliha sarnaselt ja täitsa söödav teine.
 
kuusealune 06. november 2003, kl 08.30
Mina lisan natuke äädikat - jääb ka hea mahlane.

Mul lisaküsimus. Kuidas paneeritud liha praadida? Mida paneeringuks kasutate? Muna? Riivsaia? Kas on veel mingeid variante?
(Mul pandud praegu valmislõigatud tükid marinaadi sisse, täna tahaks ära teha, aga hea meelega paneeriks nad ära)
 
aki 06. november 2003, kl 09.29
Mina paneerin liha (ka kala, juustu, sirmikuid, kana) nõnda, et kõigepealt kastan jahu sisse, siis muna sisse ja lõpuks riivsaias.
Aga ema õpetas mind liha praadima nii, et kõigepealt kuumal pannil üks pool praadida, siis teine pool, soola-pipart ja siis kaas peale ja kuuma vähemaks keerata. Pann peab kuum olema ja liha tükid ei tohi üksteise vastu puutuda (pann jahtub maha)
Aga paneerimisest veel nii palju, et kui liha on marineeritud, siis kuivatan salfaga ära enne jahu sisse kastmist.
 
Kalakass 06. november 2003, kl 12.01
Oleneb liha kvaliteedist (st.värkusest -vana pole võimalik pehmeks "kupatada").Mina praen vasardatud viilud kiirelt(korraks) tugevas kuumuses võiga ära,siis liha ahjuplaadile nõrgas kuumuses küpsemiseni,seni teen muu valmis (kõrvale võetavad - kartul jne)- on jäänud pehme.Vana liha olen kasutanud pajaroogades hautatuna.
 
tinnam 06. november 2003, kl 12.25
paneerimiseks v]id kasutada veel seesami seemneid,kas jahu või riivsaiaga.Poes on ka valmis riivsaia segud, mis on jube hea maitsega.
 
Perenaine 06. november 2003, kl 12.49
Suured tänud, kes mu murele viitsisid vastata. Hakkan siin foorumis sagedamini käima - nii lahedad ja asjalikud inimesed!!!!
 
Merike 06. november 2003, kl 20.18
http://www.toidutare.pri.ee/index.php?id=8
 
Kokk 15. oktoober 2005, kl 18.06
Ärge ära unustage et enne praadimist peaks liha toa temperatuuril olema! ;)
 
Sünteetiline bekk 02. september 2022, kl 15.55
https://etv.err.ee/1608682132/innovaatiline-kalts
Inimliha on ka võimalik niimoodi kasvatada siis tulevikus täitub tõesti see eestlaste ammune unistus et eestlase parim toit on teine eestlane
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!