Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
vanaema õllesupp
 
Karin 30. aprill 2004, kl 01.57
vanaema enam ei ole ja pole kelleltki küsida:( ta tegi seda saiakuubikutest ja koduõlust ja millestki veel.
kas keegi teab täpsemalt?
 
una 30. aprill 2004, kl 05.56
Kasvasin talus ja vanaemal oli pidevalt tehtud kali, millest tehti niinimetatud öllesuppi, mis meile üldse ei maitsenud. On nagu mälestus, et see oli pooleldi leivasupp kaljaga, sees rosinad ja peal saiakuubikud, aga oli üks vedel lake.Vöibolla nüüd maitseks, aga mälestused head ei ole ja oma lastele keetnud pole.Uurisin 1937.a. kokaraamatut, aga seal retsepti pole.
 
maias 30. aprill 2004, kl 15.14
Mul ema tegi ka , aga poeõllest. See oli magus, parajalt mõnusate saiatükkidega ja valge. Ilmselt piima või rõõsa koorega. Väga hea oli. sai ka öösiti mekkimas käidud. Aga kuidas tehti ei tea ja küsida pole enam kellegilt...
 
minna 30. aprill 2004, kl 22.25
minu vanaema retsept:1 pudel õlut veega pooleks,lasta keema siis lisada saiakuubikud ja kohe lisada klaasis piimas klopitud muna.siis mitte keeta enam muidu läheb kokku.lõpuks maitsestada suhkruga.
 
hille 01. mai 2004, kl 12.20
minna retsepti järgi tegi minu ema ka õllesuppi. Õlut tehti Jaaniks ja Jõuluks alati kodus ja viimasest õllepärast keedeti alati õllesuppi. Piima asemel oli meil koor. Saiakuubikud võiks kergelt röstida.
 
li 05. mai 2004, kl 12.01
meil pandi mannat ka
 
15 aastat hiljem 29. juuli 2019, kl 12.46
Ma polnud kunagi kuulnud õllesupist, aga Rocca Al Mare vabaõhumuuseumis sirvisin üht eesti talurahva kokaraamatut ja seal oli retsept. Tundus maitsev ja seal oli kirjas, et see saarte ja Lääne-Eesti toit. Minu kõik sugulased on Lõuna-Eestist ja sellepärast ma järelikult ei teadnud. Googeldades tuleb ka retsepte, kavatsen teha. Piim, õlu, munad, suhkur/mesi, röstitud saiakuubikud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!