Avastasin eila kapist purgitäie kruupe ja tuli tahtmine kruubipudru teha...aga palju se vee ja kruupide vahekord oli ja kaua keeta vaja on? Ja kas selle pudruga oli see nõks, et pandi ahju hauduma? <täielik võhik pudrumaailmas>
1 dl kruupide kohta umbes 2 dl või natsa vähem vett või puljongit, juurde saab alati panna. Mina teen nii, et keedan enamvähem pehmeks ja siis panen ahju kaanega potiga hauduma.
Ega sul äkki pole ahju???? Ikka korralikku kiviahju ja ahjupotti ka... Lihaga saab kruubipuder kõige parem, kui ta on nii paar tundi ahjus olnud. Aga võid igal ajal väikese tule peal keeta. Liha asemel võid proovida mingit lihakonservi ka, seda siis panna keetmise lõpupoole (nagu tatardele). Teine variant- mina teen kruubiputru piimaga, siis võid sisse ja peale (kui ma parasjagu dieeti ei pea).
Kruubid pese puhtaks ja pane likku sooja vette ning leota 6-12 tundi. Ei juhtu midagi kui kauem. Hakkavad kuivaks pealt jääma,pane vett juurde. Keema pane külma vette, vett saab alati juurde panna aga segada ei soovita, jääb põhja kinni. Haudub tasasel tulel 3-4 tundi ja rasvaineks sobib ka või, mida võib lisada umbes tund peale keema hakkamist, ainult pealmise kihi sisse segades. Kui on võimalik ahjus hautada, miks mitte.
Praegu hakkasin tegema seda va' kruubikat ja tulin kaema, et mis ja kus ja kas.Olen seda teinud elus küll ja küll, alati täiesti u m b e s selle valmis saanud, on hästi sobinud, mokka mööda olnud ja ei mäleta, kuidas tegin. Aga noh, vesi kruupidega keeb ja maitse järgi tuleb kõik muu, aeg ja lisaained .