Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
kitseliha
 
aidake 18. oktoober 2004, kl 16.12
Kas teab keegi (kodu)kitse liha valmistamise retsepti.On mingi eriline marinaad (mingid maitseained)kus sees seda hoida ,et kaoks ära isemoodi maitse.
Ette tänades.
 
sell 18. oktoober 2004, kl 16.39
Pane terveks ööks peti või keefiri sisse.See võtab iseloomuliku maise ära.Pärast võid kas hautada ahjus või potis pajarooga teha.
 
triinu 18. oktoober 2004, kl 16.40
hea on graanaatôuna mahlas veitsa marineerida
 
ehk sobib 19. oktoober 2004, kl 11.12
Võta haudepott,eelnevalt pestus või leotatud(veri välja)liha tükkidena või terve kompaktne paari kilone ja kõige alla rebi üks kapsaleht suvalisteks tükikesteks,siis lisa 2-3 spl.köömneid,nii,et kogu liha pind korralikult mustaks ja koori paar suuremat sibulat,küüslauguküünt umbes 1o tk,köik tervelt potti.ära peenesta ega haki sibulat.küüslauku lisa vel poole valmimise aja järel sama kogus.soola lisad siis,kui liha hakkab valmis ja pehmeks saama,umbes 10 min.hautad veega veel
lisad nii palju põhja peale vett,et kõrbema ei läe ja nii vaatad hoolsalt kogu keetmise-hautamise aja,et põhjas krõbetama ei hakkaks,sest siis tuleb see uluki liha maitse esile.ja parem,kui vesi ei ulatuks üle liha pinna,vaid veerandi osas oleks aurustamiseks.
 
artur 19. oktoober 2004, kl 16.02
viska parem minema.
proovisin ükskord ka keefiris hoida (ca 20 tundi), mitte midagi ei aidanud :(
 
teema algataja 20. oktoober 2004, kl 10.35
proovisin seda liha lihtsalt praadida eelnevalt maitsestasin lihaüldmaitseainega ja oli täitsa norm.maitsega ainult veidi rohkem puine või sitke aga täitsa söödav.kitsed oli üsna noored ka,võibolla pole jõudnud see eriline maitse välja lüüa.
ei viska midagi ära,proovin veel erinevaid varjante.
 
maare 20. oktoober 2004, kl 10.57
Noore kodukitse ja eriti tallede liha on väga hea ilma igasuguste marinaadide ja nippideta. Olen lihtsalt pruunistanud ja siis edasi kas ahjus (ahju võib muidugi ka ilma eelnevapruunistamiseta panna) või potis kaane all hautanud, maitseks lihtsalt sool, pipar ja sibul. Väga hea on kitselihast hakksült, st. et liha tuleb pärast pehmekskeemist läbi lihamasina ajada. Paremaks kallerdumiseks olen ka seajalgu juurde pannud. Kitsemaksast koos kopsude ja südamega saab hea pasteedi. Minu meelest kui kits juba nii vana on, et lihal eriline maitse, siis on see liha ka juba nii sitke, et valmistamine juba sellepärast keeruline.
 
Vot nii 14. mai 2015, kl 10.50
Küsisin kunagi ühelt jahimehelt, et kuidas seda metskitse liha kõige parem teha!?
Rääkis, et nii ja naa pidi. Ja lõpuks ütles, et noh nii nagu koeragi. :) ;P
 
prääks 14. mai 2015, kl 22.39
Ma ei saa aru inimestest, kes teevad söögiks liha, mis neile ei maitse, kuid näevad siis ilgelt vaeva, et maitsest lahti saada??? Tehke siis kohe liha, mis teile maitseb! Ma ei tee kodukitse või lambaliha kunagi nii, et maitse ära võtta, siis ma ostan parem sealiha, mis juba ongi suht maitsetu.
 
aiku7 18. jaanuar 2023, kl 16.20
minu meelest ei ole kysimus maittsest ,aga kysimus erilisest maitsest ,erilised lihad ja erilised maittsed,pöder,siga,kits,jänes lammas.....inimesed tahavad vaid teha maitsed meeldivaks,nii minagi
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!