Kööginõu
külmutatud marjadest moosi
moos 31. juuli 2005, kl 10.49 |
korjasin mustikaid ja mustsõstraid, millest osa plaanisin moosiks keeta. kahjuks olin moosikeetmise päeval migreeni tõttu töövõimetu ja edasi tulid tööpäevad, nii siis viskasin kõik marjad sügavkülma. aga moosi tahaks ikka ka ja kas metsa uutele mustikatele saan, ei tea.
sellepärast küsingi, kas külmutatud marjadest veel kõlbab moosi keeta? on proovinud keegi?
sellepärast küsingi, kas külmutatud marjadest veel kõlbab moosi keeta? on proovinud keegi?
martake 31. juuli 2005, kl 11.13 |
kaspi 31. juuli 2005, kl 11.22 |
minni 31. juuli 2005, kl 11.29 |
kuki 31. juuli 2005, kl 12.39 |
Kui kasutada tavalist suhkrut, on kilo üsna suvaliste marjade kohta 600 g suhkrut, kui purgid on korralikult steriliseeritud, ja kaaned ka puhtad (piiritus või kuumutatud), siis säilib toatemperatuuril mitu aastat. 1:1 on väga mõttetu ja ebatervislik, seda tegid meie esivanemad suurest ettevaatusest ja sellepärast, et purkide steriliseerimine oli elektriahjudeta keeruline (tuli läbi keeta).
Minni 31. juuli 2005, kl 17.42 |
vall 10. november 2020, kl 16.31 |
Lisa postitus