Kööginõu
kuidas keeta pelmeene ...
kats 25. oktoober 2005, kl 14.36 |
... nii, et need terveks jääksid ja üksteise külge ei kleepuks. Ma ei tea, mis ma valesti teen, aga potist välja võttes on kõik OK. Sõelal nõrgudes aga on pelmeenid üheks käkiks kokku kleepunud. Neid eraldada on praktilieslt võimatu ja kui see õnnestubki, siis liha küll plemeenile sisse ei jää. Kuidas teie pelmeene keedate?
Nänn 25. oktoober 2005, kl 14.48 |
Miks sa neid eraldi nõrutad? Kalla lihtsalt potiserva ja kaane vahelt üleliigne leem ära ja ongi olemas. Muidugi kleepuvad nad kuivades kokku...
Ja keema vala külmunud peast. Mina ostan kilekotis pelmeene ja kui nad on känakaks külmanud, viskan kilekoti korra põrandale ja voila! ongi kõik pelmeenid üketeise küljest lahti :)
Ja keema vala külmunud peast. Mina ostan kilekotis pelmeene ja kui nad on känakaks külmanud, viskan kilekoti korra põrandale ja voila! ongi kõik pelmeenid üketeise küljest lahti :)
Margit 25. oktoober 2005, kl 15.13 |
Plika 25. oktoober 2005, kl 15.17 |
Margit 25. oktoober 2005, kl 15.19 |
kkk 25. oktoober 2005, kl 15.32 |
tupsik 25. oktoober 2005, kl 15.44 |
einoh 25. oktoober 2005, kl 15.57 |
nell 25. oktoober 2005, kl 15.59 |
susservusser 25. oktoober 2005, kl 16.11 |
liiza 25. oktoober 2005, kl 16.34 |
üks variant on selline, kuidas minul on õnnestunud neid kokku kleepumast hoida:
vesi keema, no ühe paki jaoks ikka paar liitrit kindlasti , ühesõnaga pott võiks olla nii suur, et pelmeenid seal vabalt hulpida saavad.....ja siis vette üks puljongikuubik. keeduvesi võiks maitseda pisut lahjem kui supivedelik. no vot, siis keevasse vette pelmeenid ja kuumus väiksemaks. need nn.puljongi-pelmeenid on just tasakesi sussitades paremad. khm..üks pereisa, kus niiviisi tehtud pelmeene pakuti, pistis selle keeduvee ka pärast pintslisse......
niiviisi tehes on parimad välja tulnud mittetraditsioonilise ehk pisipiruka kujuga pelmeenid, vaid just sellised ümmargused või kroogitud, näh, ei mäleta, mis nimi oli, aga eestis tehtud igatahes.
mõnus kaste sinna juurde oli tehtud hapu- ja rõõsakoore segust, vähese sidrunipipra, rohke hästi peenestatud tilli ja peterselliga ja pisikeste marineeritud kurgi kuubukutega
vesi keema, no ühe paki jaoks ikka paar liitrit kindlasti , ühesõnaga pott võiks olla nii suur, et pelmeenid seal vabalt hulpida saavad.....ja siis vette üks puljongikuubik. keeduvesi võiks maitseda pisut lahjem kui supivedelik. no vot, siis keevasse vette pelmeenid ja kuumus väiksemaks. need nn.puljongi-pelmeenid on just tasakesi sussitades paremad. khm..üks pereisa, kus niiviisi tehtud pelmeene pakuti, pistis selle keeduvee ka pärast pintslisse......
niiviisi tehes on parimad välja tulnud mittetraditsioonilise ehk pisipiruka kujuga pelmeenid, vaid just sellised ümmargused või kroogitud, näh, ei mäleta, mis nimi oli, aga eestis tehtud igatahes.
mõnus kaste sinna juurde oli tehtud hapu- ja rõõsakoore segust, vähese sidrunipipra, rohke hästi peenestatud tilli ja peterselliga ja pisikeste marineeritud kurgi kuubukutega
liiza 25. oktoober 2005, kl 17.07 |
kats 25. oktoober 2005, kl 17.35 |
paks kass 25. oktoober 2005, kl 19.11 |
mina keedan kah pelmeene puljongis. kuubiku asemel panen küll supilusikatäie fondi. tundub nagu parem tulevat.
kes siin üürgas, et pelmeenides on 100g peale kuni 400 kcal, toote nimi, palun. enamik pelmeenitooteid, mis meil müügil, on pigem 200 kcal per 100g. mõni olekski ehk rammusamatest huvitet, kui teaks, kust neid saab.
kes siin üürgas, et pelmeenides on 100g peale kuni 400 kcal, toote nimi, palun. enamik pelmeenitooteid, mis meil müügil, on pigem 200 kcal per 100g. mõni olekski ehk rammusamatest huvitet, kui teaks, kust neid saab.
laila 25. oktoober 2005, kl 23.37 |
miki 26. oktoober 2005, kl 00.25 |
punnu 27. oktoober 2005, kl 16.33 |
luud 22. august 2013, kl 08.54 |
helle 22. august 2013, kl 10.17 |
Minu viimase aja tõsiselt meeldiv "pelmeeni leid" olid hinkaalid, mida müüb Maxima. Kilepakend on ülemisest otsast rohelist värvi ja lõbusa mehikese pilt suurelt peal. Analoogne pakend nagu see siin, aga roheline oli viimati, sinist pole näinud enam : http://www.kriisis.ee/allahindlus?id=556407&back2=1&no=1
Mujal ma neid müügil pole näinud - olen küll otsinud.
Esiteks on need hästi liharikkad, ei kee katki ja pole ka kunagi täheldanud, et kleepuksid kokku, kui keedunõust on välja tõstud serveerimisalusele ja vähe pikemalt laual on olnud. Mina julgen küll soovitada. keedan aga nii nagu enamus - soolaga maitsestatud keeva vette, 10 minutit lasen keema tõusmisest keeda ja vahukulbiga tõstan alusele. Meil käib kõrvale puhas hapukoor ja eraldi on viilutatud sibulat, tomatit ja hapukorki - igaüks võtab just seda, mis enim meeldib.
Mujal ma neid müügil pole näinud - olen küll otsinud.
Esiteks on need hästi liharikkad, ei kee katki ja pole ka kunagi täheldanud, et kleepuksid kokku, kui keedunõust on välja tõstud serveerimisalusele ja vähe pikemalt laual on olnud. Mina julgen küll soovitada. keedan aga nii nagu enamus - soolaga maitsestatud keeva vette, 10 minutit lasen keema tõusmisest keeda ja vahukulbiga tõstan alusele. Meil käib kõrvale puhas hapukoor ja eraldi on viilutatud sibulat, tomatit ja hapukorki - igaüks võtab just seda, mis enim meeldib.
mariil 23. august 2013, kl 14.32 |
helle Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Minu viimase aja tõsiselt meeldiv "pelmeeni leid"
> olid hinkaalid, mida müüb Maxima. Kilepakend on
> ülemisest otsast rohelist värvi ja lõbusa mehikese
> pilt suurelt peal. Analoogne pakend nagu see siin
> , aga roheline oli viimati, sinist pole näinud ena
> m : http://www.kriisis.ee/allahindlus?id=556407&ba
> ck2=1&no=1
> Mujal ma neid müügil pole näinud - o
eile läksin spetsiaalselt ostma ja ei kahetse
> len küll otsinud.
>
> Esiteks on need hästi lih
> arikkad, ei kee katki ja pole ka kunagi täheldanud
> , et kleepuksid kokku, kui keedunõust on välja tõs
> tud serveerimisalusele ja vähe pikemalt laual on o
> lnud. Mina julgen küll soovitada. keedan aga nii
> nagu enamus - soolaga maitsestatud keeva vette, 10
> minutit lasen keema tõusmisest keeda ja vahukulbi
> ga tõstan alusele. Meil käib kõrvale puhas hapukoo
> r ja eraldi on viilutatud sibulat, tomatit ja hapu
> korki - igaüks võtab just seda, mis enim meeldib.
-------------------------------------------------------
> Minu viimase aja tõsiselt meeldiv "pelmeeni leid"
> olid hinkaalid, mida müüb Maxima. Kilepakend on
> ülemisest otsast rohelist värvi ja lõbusa mehikese
> pilt suurelt peal. Analoogne pakend nagu see siin
> , aga roheline oli viimati, sinist pole näinud ena
> m : http://www.kriisis.ee/allahindlus?id=556407&ba
> ck2=1&no=1
> Mujal ma neid müügil pole näinud - o
eile läksin spetsiaalselt ostma ja ei kahetse
> len küll otsinud.
>
> Esiteks on need hästi lih
> arikkad, ei kee katki ja pole ka kunagi täheldanud
> , et kleepuksid kokku, kui keedunõust on välja tõs
> tud serveerimisalusele ja vähe pikemalt laual on o
> lnud. Mina julgen küll soovitada. keedan aga nii
> nagu enamus - soolaga maitsestatud keeva vette, 10
> minutit lasen keema tõusmisest keeda ja vahukulbi
> ga tõstan alusele. Meil käib kõrvale puhas hapukoo
> r ja eraldi on viilutatud sibulat, tomatit ja hapu
> korki - igaüks võtab just seda, mis enim meeldib.
ppp 25. august 2013, kl 10.41 |
libanõid 25. august 2013, kl 11.04 |
libanõid 25. august 2013, kl 21.24 |
libanõiale 25. august 2013, kl 22.12 |
libanõid 26. august 2013, kl 00.50 |
Lisa postitus