Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
forell ahjus
 
kuidas teha 30. oktoober 2005, kl 11.08
Kuidas küpsetate ahjus forelli(mis maitseaineid kasutate)-ühesõnaga olen algaja kokk ja tarvis teha romantiline õhtusöök sõbrale.Kõik nõuanded teretulnud!
 
liisi 30. oktoober 2005, kl 11.17
mina teen lihtsali.panen pooliku forelli plaadile soomused allpool.maitsestan-peale panen majoneesi ja santa maria kalamaitseainet tilliga, natuke vett ka plaadile et ei kuivaks ja küpsema .kõigile on maitsenud.
 
moor 30. oktoober 2005, kl 11.33
pane kala foolium paberile ja siis alles plaadile,siis pole vett vaja lisada,soomused allapoole,sibularattad peale,tilli,sidrunipipart,vala majoneesi-koorekastmega üle ja ahju.
 
r 30. oktoober 2005, kl 12.03
milleks head kala majoneesiga rikkuda? fooliumisse, maitsestada ja ahju. kui terve kala siis küpsetaks meresoola sees, jääb väga hea mahlane.
 
Povar Griša 30. oktoober 2005, kl 13.18
Juudi retsept:
Laenata forell, maitsestada ja panna ahju.
Mustlase retsept:
Varastada forell, maitsestada ja panna naabri ahju.
 
killuke 30. oktoober 2005, kl 16.54
mina proovisin täna niimoodi teha, et kõigepealt panin kala (nahk allpool) pannile, peale meresoola, tilli, piprasegu ja sidrunipipart,mõõdukalt kõiki, küpsetasin u.12-15 min, siis lisasin Rama toidukoore. Väga hea oli.
 
küsimus 30. oktoober 2005, kl 17.47
kui teha praeahjus fooliumis, siis kui kaua umbes küpsetama peab?
 
moor 30. oktoober 2005, kl 18.35
ma jätan fooliumi pealt lahti,siis näed ise,kui hakkab pruunikamaks tõmbuma(mitte kõrbema),selline kollakas pruun,vot siis on valmis,kala üldse suht ruttu valmis saab.Kui üleni fooliumi sisse paned,siis kala rohkem keedetud,seda mõnusat pruunisust ei tule,vähemalt minu ahjus küll nii.
 
liz 31. oktoober 2005, kl 10.57
Kalale võib peale asetada peekoniviile (sel juhul tuleb kala pealt katmata jätta). Küpsevad mõnusalt krõbedaks ja annavad kalale maitset. Eelnevalt tuleks aga soola veits vähem panna.
 
Rops 08. detsember 2022, kl 15.25
Kui sellist asja küsid, siis sa ei ole isegi mitte algaja kokk.
Maitsesta sooa ja pipraga. Vala peale ohtralt tomatipastat ja maitse saab nagu räim tomatis.
Aga tegelikult:
Kergelt meresoola ja pipraga sisse hõõruda. Lase tunnike- paar maitsestuda. Aja ahi temperatuurini 180 * C. Pane kala fooliumiga pannile. Lõika peale või liistakuid - ära koonerda. Foolium jäta pealt lahti. Kala ahju umbes 20 min. Sõltub kala suurusest. Kala ahjust välja kui on pealt kergelt pruunikas. Raputa peale hakitud tilli (tunde järgi) ja piserda üle värske pooliku sidruni mahlaga. Kala luures kaks reeglit: 1. ära küpseta üle ja 2. ära maisesta üle. Kalale peab jääma kala maitse.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!