Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Jõulutoidud
 
Maarika 05. detsember 2005, kl 13.34
Varsti siis jälle jõululaua katmine ees.

Äkki targemad ja agaramad perenaised jagakasid oma kogemusi ja retsepte noorematele suguõdedele, kuidas tuleb välja üks tõeline ahjupraad lihast (ükskõik siis millisest) ja hapukapsastest. Kuidas saada krõbedaid verivorste, mis lõhki ei läheks.

Toredaid ettevalmistusi Teile kõigile.
 
aga mina 05. detsember 2005, kl 16.04
Ostan hoopis valmis prae,kas Rakvere või Maks&Mooritsa oma.Need on nii hästi maitsestatud ja küpsetatud ja hind on sama,mis toorel lihal.Kuumutan viilutatuna ahjus üle.Hapukapsaid teen nii,et võtan kolmandiku porgandeid,kombainitan nad ribadeks ja hautan tirtsu õli ja suhkruga poti põhjas ära pisut karameljaks.Hapukapsad lõikan enne potti panekut natuke peenemaks ja hautan siis koos,aga mitte liiga pehmeks.Priiks jäänud aega kasutan külmlaua ja magusate pipstükkide tegemiseks.
Eriti head on igasugused tarretises lihad ja kalad,saab varem valmis teha.Kui ostan sülti,keedan kodus ümber ja panen väikestesse kaunistatud vormidesse jahtuma.
 
olli 05. detsember 2005, kl 16.26
aga mina eelmisteks jõuludeks proovisin erinevate firmade valmisküpsetet jõulupraade ja ei old teps mitte vaimustuses, kuna see maitses nagu soojendatud sink.ehtsa ahjulihaga ei old sellisel lihal midagi ühist.
ise mõtlesin sel aastal proovida teha suurt liharulli: lõikaks kahekilose kaelakarbonaadi tüki lahti nii, nagu rulliksin selle lihatüki lahti :), siis laoksin lihale porgandi- ja suitsupekiribad ja puistaksin hakitud sibula, soolt-pipart ka.siis rulliks kokku tagasi ja seoks nööriga kinni.pruunistaks pealtpoolt ja paneks ahju hauduma. olen selliselt teind väikseid rulle ja tean , et maitse saab väga hea ja peaks ju dekoratiivne ka saama jõululauale.
võin peale jõule teada anda kuidas maitses :))
 
ity 05. detsember 2005, kl 18.52
Mina olen ka läinud seda teed,et mis võimalik-ostan poest.Jõuluaeg on niigi kiire.Meie perele maitses väga Rakvere pikitud kaelakarbonaad.
 
pingviin 05. detsember 2005, kl 19.18
Ma ka pettusin selles soojendatud lihapraes, kui seda nii võiks nimetada. Külmalt näksimiseks veel sobib, aga kartuli kõrvale ei maitsenud.
Ostan parikilose kintsutüki,panen majoneesi-sinepi-maitseainetega küpsetuskotti eelmisel päeval ja siis ahju nii 1,5-2 tunniks
 
Maali 06. detsember 2005, kl 09.13
Maitse asi!Meie pere ei taha säilitusainega töödeldud liha lõhnagi tunda,maitsest rääkimata(need valmis jõulupraed on aga pilgeni säilitusaineid täis topitud!vaata pakendit!)Mine tea, mõnele see spetsiifiline maitse võib-olla tõesti meeldib.
Ise ostame lihatüki turult,maitsestan soola, pipra,veel nt. tulise lihamaitseainega,lasen ööpäeva maitsestuda.Siis hapukoorega kokku ja ahju!Parim saab kaelakarbonaadist.Liialt taine karbonaaditükk jääb tuim.
 
Liisa 06. detsember 2005, kl 09.23
Olli, selle liharulli vahele võib keerata ka õhukese omleti, mille oled teinud praeahjus kandilisel ahjuplaadil, et õige kujuga saaks. Ilus jääb.
 
olli 06. detsember 2005, kl 09.58
liisa,
tänan, mõte isegi huvitav!proovin ära.saab uhkem :)
 
TRIIN 06. detsember 2005, kl 15.56
Tegin eile just ostetud liha kas oli maks&moorits oma aga selline lõhn ja välimus et ajab öökima täna viskasin selle liha ära sest see haises tõesti vastikult.Ei osta ka iial neid pakis tooteid.
 
mul 06. detsember 2005, kl 16.01
tütar oatis ka valmis prae ja oli seest roheline. Pealt aga ilusat liha värvi.
 
mul 06. detsember 2005, kl 16.02
Vabandust, ikka ostis.
 
Jõulx 16. detsember 2019, kl 18.21
Juba oktoobri lõpus on see jõulusööt toidutemplites müügil
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!