Kööginõu
liha keetmine
maria 24. märts 2006, kl 13.20 |
salsa 24. märts 2006, kl 13.27 |
Lapsele võid keeta lausa ilma soolata vees ja lisada paar tera soola koos juurviljadega püreerimisel (kui tal ei ole just soolavaba dieet). Kanaliha soovitan osta fileetükkidena, sest keeb ruttu pehmeks ja on kõige väärtuslikum osa kanast. Keeta tuleks 25-30 min, siis peaks tükid olema täiesti pehmed. Loomaliha keeb tunduvalt kauem, aga kui ostad fileed, keeb seegi rutem. Pole ise ammu loomaliha keetnud, seega ei oska täpset aega öelda, aga sa proovi keetmise ajal - lõika väike tükike keetmise ajal ja proovi pehmust. Vürtse mitte lisada.
salsa 24. märts 2006, kl 13.28 |
Margit 24. märts 2006, kl 13.37 |
abi 24. märts 2006, kl 14.10 |
osta vasika liha, loomaliha on kuiv ja maitsetu, tihti ei keegi pehmeks. mina panen liha kõigepealt külma veega keema ja kui vaht peale tuleb valan kogu selle sodi minema.pesen uuesti liha ja panen uuesti keema. keedan umbes 10-20 min. ja panen sinna juurde kõik juurikad korraga ja jätan kaane alla väiksel kuumusel hauduma. kui vaja siis panen vett juurde.
sos 24. märts 2006, kl 14.14 |
salsa 24. märts 2006, kl 14.39 |
foxi 24. märts 2006, kl 15.16 |
salsa 24. märts 2006, kl 15.34 |
Ei julgenud samuti alguses vasikaliha vastaliseks hakata, aga ... paljud vasikad on letis selle pärast, et on tehtud hädatapmine, kuna on väetid ja haiged ja nendest ei kasva suurt looma. Muidugi on see liha veterinaarselt kontrollitud ja mitte iga haige vasikas ei jõua letti, aga aastaid tagasi sattus minu potti tükk vasikaliha, mis tuli ära visata, sest ravimi maitse oli nii tugev (ilmselt sain süstikoha).
foxi 24. märts 2006, kl 15.43 |
ei pruukinudki olla süstekoht, selle nad ikka targu lõikavad lihakehast ehk välja, kui päris ükskõiksed ei ole- aga palju siis väikeloomale vaja, esteks loodetakse päästa mis päästa annab ja antakse tubli doos antibiootikume, kui muud üle ei jää, teevad lihaks.Kuidagi Veneaegne värk,kuidas nad küll sudavad. Ise ostsin kunagi turult ussimunapõisikutest läbi tepitud lambamaksa, olge ettevaatlikud. Eriti turgudelt ostes, sest seal,kust mina sain oli ka justkui veterinaararst töönimekirjas.Sealihal olid vanasti aga keeritsussid- need sindrid pesitsevad lihastes ja välja neid ei saa.Võivad peaajusse liikuda ja seal muneda(põisik)-kuumutamisel seega peab väga ettevaatlik olema ja kõige ettevaatlikum veel ulukilihaga.
Ikkagi vist oleks linnuliha kõige etem- see ei kasva nii vanaks, et haigeks jääda, kui just väga ülesüüdetud broiler ei ole, neil on enamasti makski väärastunud.Kui ma nüüd mõtlema, hakkan, täitsa kole teema.Puhh, hea, et omal lapsed juba suured.
Ikkagi vist oleks linnuliha kõige etem- see ei kasva nii vanaks, et haigeks jääda, kui just väga ülesüüdetud broiler ei ole, neil on enamasti makski väärastunud.Kui ma nüüd mõtlema, hakkan, täitsa kole teema.Puhh, hea, et omal lapsed juba suured.
Sünteetiline pekk 02. september 2022, kl 15.54 |
Lisa postitus