Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
klimbid
 
kobakäpp köögis 29. märts 2006, kl 15.17
kuidas te neid teete.
mina leidsin kuskilt retsepti, et 1spl sulat võid, 1dl piima, 1 muna, 2 dl jahu. kui palju supilusikates seda jahu tuleb panna, pole mingit mõõtmisvahendit käepärast. igatahes klimbid läksid laiali ja suht hägune on see supp ning tuju kurb. laiali lähevad siis ikka sellest, et jahu vähe? tainas oli ikka täitsa paks mul, ei taha kõvu klimpe kah.
 
Mina teen nii 29. märts 2006, kl 15.23
No piim tuleb kohe kindlasti välja jätta - rikub igasuguse maitse. Klopidmuna lahti, maitsestad soolaga (tilli, sidrunipipraga), lisad jahu kuni ühtlane mass - lusikas seisab püsti ja siis mõned supilusikatäied kanapuljongi lisaks. Ja nämm-nämm. Ja kui potti paned, siis supp peab keema. Ja kui pinnale kerkivad, ongi valmis.
No koguseid tõesti ei oska anda, sest oleneb tujust kui pakse või pehmeid klimpe tahan.
Mingi variant ju selline ka, et jätad taigna suht vedelaks ja siis niristad selle potti, suppi pidevalt segades.
 
salsa 29. märts 2006, kl 15.24
Löö otsingusse klimbid, siin hiljaaegu sai päris pikk arutelu sel teemal. Kui klimbid laiali läksid, siis ikka tainas vedel sai. Ja arvan, et tee ikka supikeeduleemega need klimbid, mitte piimaga. Muna pane 1 terve+ 1 kollane. Või ei lase klimpe kõvaks minna ka paksema taina korral (mina muide ise panen hoopis oliivi- või rapsiõli, väga kohevad klimbid jäävad).
 
Sigrid 29. märts 2006, kl 15.37
Samal ajal, kui nt. kana keeb, siis keeda selles puljongis ka kolm-neli kartulit pehmeks. Klimbitaignasse - vahustad 2 muna, purustatud keedetud kartulid, veidi puljongit ja jahu(niipalju, et lusika pealt maha ei voola)
 
Ohmu 29. märts 2006, kl 15.39
Mind õpetas klimpe tegema vanaema, seega sellised paksemad tulevad. Kui liha ja maitsejuured on keenud peaaegu pehmeks, siis võtan potist seda supivedelikku ja panen kaussi jahtuma. Jahtunud puljongile lisan 1 muna, klopin segi, lisan soola ning suhkrut ja siis sõelun sisse jahu. Alati panen niipalju jahu, et kui lusikaga klopin, siis tainas lööb lusika küljest lahti. Siis on paras konsistents. Klimbid panen lusikaga keevasse suppi, keedan peale pinnale kerkimist ka veel veidi aega. Siis võtan ühe välja ja maitsen, kui on toores, tuleb veel keeta. Tänapäeval lisatakse muidugi veel igasuguseid maitseaineid klimpidele, mulle maitsevad justt need nn. klassikalised klimbid.
 
? 30. märts 2006, kl 13.32
Kusagil oli kunagi üks klimbiretsept kuhu käis hapukoor ka sisse. Proovisin ja pole kunagi veel nii häid klimpe saanud ... aga retsepti tookord ülesse ei taibanud kirjutada. :(
 
Klimbimaias 01. aprill 2006, kl 02.49
Proovi julgelt mannaga! Niisiis võtad kanget (isekeedetud, mitte kuubikust) kanapuljongit jahtuma, lisad pisut soola (või Vegetat soola asemal nagu mina), ühe muna ja pool jahu - pool mannat. Segad selliseks, et nagu mannapuder ikka ja usu mind, klimbid pole jahukäkid vaid mõnusalt sõredad! Proovi kasvõi väikse kogusega väikses potis! Nii sain klimbisuppi küsima mehe, kes enda jutu järgi klimpe lapsepõlvetraumana lausa vihkas!
 
pane 2 muna 11. mai 2020, kl 19.40
kobakäpp köögis Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kuidas te neid teete.
> mina leidsin kuskilt retse
> pti, et 1spl sulat võid, 1dl piima, 1 muna, 2 dl j
> ahu. kui palju supilusikates seda jahu tuleb panna
> , pole mingit mõõtmisvahendit käepärast. igatahes
> klimbid läksid laiali ja suht hägune on see supp n
> ing tuju kurb. laiali lähevad siis ikka sellest, e
> t jahu vähe? tainas oli ikka täitsa paks mul, ei t
> aha kõvu klimpe kah.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!