Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
šaslõkk?
 
ńeti 27. aprill 2006, kl 09.28
Kuidas teha head šaslõkki...palun head retsepti või jagage oma kogemusi.Soov teha sealihast ja äädika marinaadiga.Suured tänud juba ette ära.
 
Juuli 27. aprill 2006, kl 09.39
Miks just äädikamarinaadiga? Äädikas tõmbab lihal mahla välja. Ma just tegin selle SM ürdimarinaadiga, väga hea tuli.
Aga tavaliselt ma ei tee mingi retsepti järgi marinaadi, lihtsalt panen maitseaineid ja tomatikastet ja valget veini või sidruni mahla ja igasugu asju mis juhtub kodus olema. Pole kunagi (va üks kord, kui panin punast veini) kehva olnud.
 
juku 27. aprill 2006, kl 13.35
äädikas vene aja"mood" siis polnud midagi muud saada ja liha oli nagu oli;

ei soovita äädikaga-tõmbab liha halliks ja kuivaks...

valgeveiniäädikaga,sidrunimahlaga -kasvõi mingid valmis kastmed- heinu oln ka lisanud(kuivatatud ürte jne),sool ma ei pane kui siis sojakastet,sinepiga (nii dijoni kui ka meira magusa sinepiga)....

kanale keefiri marinaad + ürte;

kalale natuke õli ,sidrunimahla,värsket tilli+peterselli jne...

pane siia samasse otsingusse šaslõkk(v marinaad) ja tuleb ka vastuseid
 
olli 27. aprill 2006, kl 14.03
vat olen ka vanamoeline ja armastan äädikaga tehtud šašlõkki.ma ei tea kust see tarkusetera, et äädikas liha kuivatab, pärineb?
iseasi on soolaga liialdamine. see jah kuivatab.
olen proovinud misiganes möksides (ketšupist keefirini)tehtud liha, aga äädikamarinaad on minu lemmik.
niisiis:
lõikad liha parajateks tükkideks, maitsestad piprasegudega, lisad palju sibularõngaid,segad, lased nats seista.
kallad peale marinaadi.
marinaadi teen tavaliselt maitse järgi. täpseid koguseid ei oska pakkuda , aga umbes ühele liitrile veele lisan 1-1,5 spl soola, 3-4 spl suhkrut ja 2 spl äädikat, 2 spl õli.
tavaliselt teen sˇasˇlõki 2 päeva enne küpsetamist valmis ja lasen jahedas laagerduda.
 
paks kass 27. aprill 2006, kl 14.19
dunno, kas "kuivatab" on õige sõna, aga _vintskeks_ teeb. mulle meeldib keefirimarinaad.
 
alissandra 27. aprill 2006, kl 16.59
Vot ma ei saa aru, kuidas ilma äädikata üldse liha pehmeks saada, nt ülivintsked lambatükid? Mulle meeldib ka äädikamarinaad ja liha jääb kuiv vaid siis kui üle küpsetada või liigselt soola panna. Siis kui liha halliks tõmbab ongi liha paralt laagerdunud, isegi toorelt kõlbab süüa.:P
Aga noh, ju ma pole lihtsalt seni midagi paremat maitsta saanud, kui saan, ehk siis hakkab ka miski muu marinaad meeldima.
 
väga imelik to alissandra 27. aprill 2006, kl 17.11
miks peaks üldse miskit ülivinsket liha ostma? mina tegin ka kogu aeg äädikaga, aga kui "nägijaks" sain, ei enam. kes tahab kanaliha marineerida, piisab täiesti apelsinimahlast- aga värskest,mitte pakimahlast. pole vaja mitte midagi muud. grillimise lõppjärgus pisut peensoola ja paprikat . see selline mahedam värk. kes tahab miskit vürtsikamat, siis võimalusi kui palju. kindlasti peaks olema õli, see pehmendab ise liha.ja kui on isu poemarinaadide järgi, siis valik võtab silmad kirjuks.
 
alissandra 27. aprill 2006, kl 17.46
väga imelik, ma ei ostagi liha ehk ning paljukest sel lambal seda head pehmet liha ikka on.
Maitsed on erinevad, milleks vaielda.:) Lihtsalt grillimiseks ja parema lihaga teengi muid marinaade.

Tegelikult soovis autor õpetust, aga ega oskagi õpetada, kui kõik umbes maitse järgi käib. Hunnik sibulaid, pipart, natuke soola, suhkrut, äädikat, kõike täpselt nii palju, et endale maitstes mõnusalt mahe marinaad oleks.
 
neti 27. aprill 2006, kl 17.56
Suur tänu kõigile,kes viitsisid vastata.
 
lihameister 28. aprill 2006, kl 10.14
Ei mingit äädikat!!!
võta suured karbonaadi tükid, pane soola pipart, sibulat, lao karpi kihiti ja pane pressi alla paariks tunnik. Prae restil. Kõrvale saad pakkuda erinevaid kastmeid. Väga hea!! Liha jääb sellisel juhul pehme ja ikka liha maitsega.
 
sigrid 28. aprill 2006, kl 15.01
kui siin rubriigis tehti juttu liha kuivusest ja vinskusest, siis minu isiklik arvamus on see, et see kõik oleneb grillijast st, kuidas ta liha vardasse paneb, kas surub kokku või hõredamalt. Msrinaad olgu nii hea kui tahes, aga kui ta on ikka hõredalt ja tükk aega sütedel hõõgumas, siis ta liohtsalt kuivab ära...
 
tegija 20. juuli 2006, kl 10.49
Miks üldse kasutada äädikat?! Asja ajab hoopis paremini ära näiteks koduvein või siis ka sobib näiteks siider. Samuti sobib ka värske sidruni mahl ehk siis üleüldse midagi happelist. Ja kui tahate, et liha oleks hea ja mahlane, pange ka mett juurde. Ja nõustun ses suhtes eelmistega, et äädikaga tehtud liha on kuidagi kuiv ja tuim.
 
mis solgite toitu 27. juuli 2012, kl 20.21
Äädikamarinaad on ikka vaimuvaene lähenemine. Võib-olla nõukaajal kõlbas, aga tänapäeval ei söö sellist saasta ükski normaalne inimene. Tolad rikuvad vaid toitu. Meie pere vaieldamatu lemmik on keefirimarinaad.
alissandra 27. juuli 2012, kl 20.51
Maitse üle ei vaielda, vaid kakeldakse.:))

A miks sa kuus aastat sellise avaldusega ootasid?:P Mina teen lambale jätkuvalt äädikamarinaadi, sest selles ta jääb kõige maitsvam ja pehmem, aga nagu 6.a. tagasigi mainisin, muudele lihadel muud marinaadid ja üldse siga šašlõkina üldse ei meeldi ei kefiiris, ega muus marinaadis, vaid ainult lõikudena restil grillituna.
 
111432231 21. juuni 2022, kl 10.46
Äädikas ei tõmba mahlasi välja vaid see sool mis sinna lisatakse, ja äädaika marinddaile kindlasti pigistada sidrunist mahla!
ChangGreco 09. september 2022, kl 15.36
Söögiteema on minu lemmikteema. Armastan grillimist ja söön üsna tihti. Kuid peate oma mehelt küsima, kuidas maitsvat süüa teha. Seda allikat soovitas mulle hiljuti mu õde https://www.kuumaohufrituur.ee/ Siin tutvusin mitut tüüpi fritüüridega. Mul on juba nii palju asju, mida süüa teha. Mulle meeldis, et sellel saidil on tõesti kasulikku teavet, mis hõlbustab paljude fritüüride hulgast valikut. Muide, tellimuse saate esitada siinsamas.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!