Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Väga vastik juust-"pikantne"
 
ei tasu osta 02. juuni 2006, kl 13.36
Ostsin juustu, mis haiseb nagu oleks halvaks läinud ja siis veel nimetus pikantne. Ei soovita! Juustul ju haisu millegagi ära ei võta, nii et prügikasti lend :(
 
gdh 02. juuni 2006, kl 13.40
üks mu lemmikjuustudest!
 
Juustusõber 02. juuni 2006, kl 13.43
Huvitav kommentaar. Pigem oleksid pidanud tõesti kirjutama, et Sulle ei maitsenud. Hommikuti panen võileivale mõnda lahjamaitselist juustu a la Atleet. Ent kui mul ikka juustu isu on, siis alla Pikantse või Kostroma juustu ikka midagi ei sobi - juustul peab ikka juustu maitse olema!
Sa vist käiks ja kirtsutaks kusagil Prantsusmaal-Shveitsis iga juustuleti ees nina ja käsiks need juustud ära visata, kuna lõhnavad liiga vängelt?
Maitse üle ei vaielda!
 
Linnuke 02. juuni 2006, kl 13.57
Oijah, tõeline maiuspala ka minu meelest :) Teemaalgataja on lihtsalt võhik juustude alal, arvan ma... samas - kui ikka ostad omaarust tavalist juustu ja pakendist koorub välja pikantne, siis ikka ehmatab ära küll vist :)
 
timmu 02. juuni 2006, kl 14.38
Kulla teemaalgataja, see maisetu ollus, millega meie siinmail harjunud oleme, ajaks tõelise shveitsi või prantsuse juustusõbra kas marru või naerma. Pikantne juust aga leiaks kindlasti armu. Nii et nüüd küll demonstreerisid oma 'peene' maitsemeele asemel võhiklikkust. Kuigi, ei saa nõustumata jätta selles, et pikantse juustu lõhn võt hais tõesti meeldiv pole. Aastate eest elas mu ema üle kaunis piinliku seiga, kui vanaemale maale külla sõitis ja külakostiks oli kotis tubli tükk Pikantset juustu. Mõne aja möödudes hakkas ta ise ka bussis ringi vaatama, et kes see ometi nii häbematu on ja rahvast täis bussis sedasi haisutab... kuni jõudis mõistmiseni, et haisu allikas tema enda kotis oli.
 
paks kass 02. juuni 2006, kl 16.33
vähe sellest, et inimene juustudest midagi ei tea, ta ei tunne võõrsõnu ka. muidu oleks ehk juba sordinimetus väikese kõhkluse tekitanud, kui oli soov mageda juustu järele, mis?

aga mis bussis haisutamisse puutub, kas keegi on kunagi lekkiva mustrõikasalatiga bussis sõita proovinud? arvan, et pikantne ei saa siin näolegi.
 
kai 02. juuni 2006, kl 17.55
see mu lemmik.Meie peres peale minu teisi selle juustu sööjaid ei ole. Ostan ainult oma tarbeks.Ükskord juustu külmkapist otsides ei leidnud seda.Küsimusele, et kas keegi teab midagi minu juustust, vastas abikaasa, et viskas välja. Juust olevat halvaks läinud, täitsa haises juba;(
 
kati 02. juuni 2006, kl 23.19
kahjuks on see pikantne juust väga pehme pakendit avades, aga kui paariks päevaks külmikusse kuivama jätta, siis on väga mõnus teda süüa. Meie sööme mehega mõlemad selliseid haisvaid, pikantseid juuste, tõime endale varuga neid Shveitsist kaasa, nüüd otsas ja pikantne sobib aseaineks küll.
 
Dame Ali 03. juuni 2006, kl 11.10
ja mina ostan saastamarketist Piima juustu ja kiidan selle head tekstuuri ning mahedat maitset

:D

kui "pikantsust" tahan, ostan sinihallitusjuustu

mida ma täiesti vihkan, on Emmental - tekstuur on selline kuiv ja jahune, hais niiväga ei häirigi.
 
Juustusõber 03. juuni 2006, kl 11.25
Norin nüüd natuke Ali-daami kallal, aga kas Sa otsid pikantsust Dolcelatte'st? Danish Blue'st? Gorgonzola'st? Roquefort'ist? Cashel Blue'st? Dolcelatte on ju nii mahe, et see küll pikantsust me ellu - ja keelele - ei tooks:)
Aga jah, point oli selles, et juustumaailm on suur ja lai, maitsed on erinevad ja küllap on kõigi sortide jaoks kusagil keegi. Sedasi lahmida, et "see juust haiseb, visake minema", eriti ei saa.
Ilusat nädalavahetust kõigile!
 
mekk 03. juuni 2006, kl 17.09
maitsed on ju teatavasti erinevad. Pikantne juust oli olemas juba nõuka ajal, vahepeal miskipärast seda ei tehtud ja nüüd jälle, jumal tänatud. Maitseb sama hea nagu ikka. Mingi toiduaine kritiseerimisega tuleks üldse ettevaatlik olla, teile vastik, mõnele lemmik.See Emmental, mis meie kaub.võrgus saada, pole vist päris õige?
 
tsii 03. juuni 2006, kl 18.26
Sain ma nüüd õigesti aru: Kui mulle juust "pikantne" ei maitse, siis olen harimatu mats ja ei jaga juustudest mitte midagi? Oh, tule taevas appi, tooge mulle palderjani! Sellist lolli möla pole ma ikka tükk aega juhtunud siin lugema!
Minule ei maitse näiteks mitte ükski juust peale Eesti juustu ja Feta. No ok, need lahjemad on ka enam-vähem söödavad, aga ma neid eriti ei tarbi. Ilmselt olen võhik juustude alal? Ju ma siis olen, aga miski ei sunni mind näksima ei pikantset ega tikantset juustu, kui mulle see ei maitse.
 
Juustusõber 03. juuni 2006, kl 19.39
Tsii - ei ole keegi midagi sellist väitnud! Küsimus oligi selles, et teemaalgataja väitis, et kuna pikantne juust on vastik, siis seda ei peaks keegi sööma ja ostma. Tegelikult on igal juustul oma austajaskond ja sedasi väita ikka ei saa. Minule feta maitseb väga, paljud ei võta seda suu sissegi. Ja igal juustul on ikka oma aeg ja koht - hommikusele röstisaiale Reblochon'i või isegi pikantset ikka ei pane, kuigi pealelõunaseks haisujuustuks sobivad mõlemad hästi. Aga Eesti ja Atleet jms sobivad näiteks just hästi röstisaiale..
 
juustusõber 03. juuni 2006, kl 21.50
Muide, juustudest. leidsin ühe väga mõnusa sini- ja valgehallituse seguga juustu. Selline kreemjas ja mõnus. Superhea! kahjuks nime ei mäleta, aga ikka tüüpilise kolmnurkse kujuga. Pakend oli vist hele.
 
Juustusööja. 03. juuni 2006, kl 23.18
See pikantne juust haiseb tõesti nii rõvedalt, et süüa ei saa.
Mina ei söö kaigasugu hallitusjuuste, vastikud vaadata, veel enam suhu pista.Minu lemmikud on piimajuust, eesti juust, Saaremaa, ja mis eriti head saia peale on sulatatud merevaik, igasugu variandid.
 
elust enesest 05. juuni 2006, kl 02.54
tundub jah, et maitse üle ei vaielda, hoopis kakeldakse!

rahu, ainult rahu!
 
montmorency valab õli tulle 05. juuni 2006, kl 12.37
see pole nüüd küll mingi asi uhkustada, kui teile mingi juust ei maitse. niisiisi, katsuge sellest vaikselt üle olla. aga tahtsin lihtsalt märkida, et hallitusjuust ei ole "tüüpilise kolmnurkse kujuga", tüüpiline hallitusjuust on tüüpiliselt kamakana letis, kust seda siis lõigatakse jupikaupa. kolmnurkselt pakitakse mingeid konkreetseid odavamaid juuste.
 
Dame Ali 05. juuni 2006, kl 14.26
juustusõber - ma leiangi, et sinihallitusjuust on oma kreemjas soolasuses ja malbes teravuses minu jaoks piisavalt pikantne - sööks kilode kaupa kui rahakott vaid lubaks. Ja Camembert´id...

"Pikantse" originaalile pole ma juba aastaid lähenenud, parmesan jätab samuti külmaks - aga ta vist rohkem teiste roogade maitsestamiseks mõeldud? Tugeva lõhnaga kollased kõvad juustud pole suutnud mu südant võita.

mingi eesti kadakasuitsujuust on müüki ilmunud - see jättis samuti väga hea mulje.
 
m 06. juuni 2006, kl 14.48
ma ei saa aru miks inimene ostab siis haisva juustu:) pikantse lõhn ikka kohe tunda. Kui ikka enne pole söönud jää oma margile kindalks.
 
timmu 06. juuni 2006, kl 17.46
Kadaka juust on lahjema juustuga harjunule piisavalt pikantne -mõrkjas ja suitsumaitseline. Nõustun, et maitsed on erinevad; ma ise pole mingi Pikantse juustu fänn, aga probleem pole ju juustus, vaid minu maitse-eelistuses. Eesti juust üldiselt tundub üsna maitsetuna, aga vahel on päris mõnus just seda natuke nosida. Nõuka ajal oli mu lemmik Kostroma. Tundub, et nüüd on veidi teise maitsega (kui pole enda küljes viga). Inglismaal käies avastasin Cheddar'i juustu. Ja Mozzarellaga salatid on muutumatult head.
 
Pole üldse juustusõber 07. juuni 2006, kl 12.37
ja sellepärast ei jaga nüansse. Pikantse juustuga on mul olnud samasugune lugu nagu ühel eelkirjutajal: alguses vean ninaga, et pood haiseb, siis koduteel, et ise haisen. Kodus juust külmikusse ja kähku duši alla. Õhtul, kui külmiku lahti tegin, oli asi lõpuks selge. Maitse polnudki nii jube kui see lõhn.
Sinihallitusjuustu vaatan võõrastusega. Ükskord proovisin seda hallitust noaga vähemaks kraapida, aga jube tüütu oli. Olen jah mats!
 
ei huvita 10. juuni 2006, kl 12.02
tüüpilise kolmnurkse kuju all ma mõtlesingi, et pakendatud, nagu ikka enamasti meie letis näha võib. Kallis hind ei tähenda kvaliteeti, teistmoodi pakend samuti. ja maitse üle ikka kakeldakse. Ning mõni lihtsalt kujutab ette, et on jube tark. Mine vehi oma õliga mujal, eks.
 
oijah 14. juuni 2006, kl 14.56
teemaalgataja jah suht rumal... aga õige rumal on tulla siia oma rumalust näitama ;)
 
Pikant 01. märts 2015, kl 19.01
Kas seda imemaitsvat toodet praegu ka eestis keegi teeb või maale toob?
 
uitaja 02. märts 2015, kl 07.36
Tuli selline pikantse juustu isu praegu, Tallinna inimene saab need kindlasti turult kätte, ma poodides ei ole tegelt otsinudki. Lähengi ostan täna.
 
Pikantne 04. märts 2015, kl 17.08
Oi,pole ammu seda imemaitsvat juustu näinud!
kust seda osta saaks?Tartus.
 
ikka saab 04. märts 2015, kl 22.31
Olen ostnud põhiliselt turgudelt. Meeldivad ka hallitusjuustud ja küüslauguga juust.
 
u 05. märts 2015, kl 08.18
poest ostsin Pikantset viimati 1980.a olümpiamängude aegu! võite ju naerda, aga isegi juustuvorst oli siis letis olemas: kaupluses "Tallinn" Narva mnt alguses.
vaat see oli alles elamus.
kuigi edasises elus veel nii mõndagi juustu jm maitstud, julgen väita, et toidud (ja tunded!) olid siis kuidagi ehtsamad...
 
kogemus 05. märts 2015, kl 16.01
olen mõnda juustu proovinud, mis ostetud juustukuningate poest. no nendel juustudel on küll palju parem ja ehtsam mekk kui tavapoodide tavakaubal. tavakaup on justnagu surnud ja tuima maitsega.
 
To: paks kass 06. märts 2015, kl 20.57
Märkasin kommentaari mustrõikasalati lõhna kohta suure imestusega. Meie pere lemmikuid, minu meelest ei ole tal üldse lõhna või siis kerge sidruni aroom, kasutan sidrunit maitsestamisel.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!